sos do mięsa
-
Pół Ameryki zajada się tym zielonym sosem do mięs. Dla niego porzucisz ketchup i musztardę
Kiedy myślimy o dodatkach do mięs, na przykład smakołyków z grilla lub z patelni, najczęściej stawiamy na świętą trójkę, czyli ketchup, musztardę i majonez. Jeśli tak lubisz, twoja sprawa, musisz jednak wiedzieć, że istnieje dużo lepszy, lżejszy i...
-
Najlepszy sos do grilla. Przypomina greckie tzatziki, ale ma jeden ciekawy składnik. Najlepszy do karkówki
Za chwilę z kopyta ruszy sezon na grilla i wszyscy na pewno się zgodzą, że do kiełbaski, karkówki i szaszłyków przydałby się jakiś sosik. Ketchup i musztarda to obowiązkowy zestaw, ale warto wzbogacić go o trzeciego muszkietera. Jaki jest najlepsz...
-
Najlepszy dodatek do wielkanocnych mięs i jaj. Zapomnij o chrzanie i ćwikle, ten "chrupiący" sos to mistrzostwo smaku
Wielkanoc już za pasem i nasze stoły będą uginać się od najróżniejszych mięs, wędlin, kiełbas oraz jaj. Najczęściej jako dodatek do tych smakołyków wybieramy chrzan, ćwikłę lub musztardę. Dziś jednak podpowiemy wam, jak zrobić pyszny, nietuzinkowy...
-
Sos cebulowy na ciepło - kulinarny banał, który podkreśli smak wielu dań. Przyda się bulion i pieprz
Czasami najprostsze dodatki mogą całkowicie odmienić smak znanych nam potraw. W owej roli królują sosy - ten przygotowany z cebuli i podany na ciepło to jednocześnie banał, jak i rarytas na miarę najlepszych restauracji. Przygotowanie zajmie...
-
Ekspresowy sos holenderski. Przepis pasuje nie tylko do szparagów. Nie zwarzy się, jeśli zastosujesz tę metodę
Uważa się, że sos holenderski jest trudny w przygotowaniu, a przepis, choć nie wymaga wielu składników, jest skomplikowany. Ale to zależy od tego, z jakiego pomysłu na sos holenderski skorzystasz. Nasz przepis jest łatwy i naprawdę ekspresowy.
-
Sos grzybowy - przepis według Jakuba Kuronia. Aromatyczny i gęsty sos, który przygotujesz z pięciu składników
Sos grzybowy to wspaniały dodatek do dań mięsnych, jak i tych wegetariańskich. Komponuje się z kaszą gryczaną lub perłową, ryżem brązowym, a nawet makaronem. Przedstawiamy sos grzybowy - przepis samego Jakuba Kuronia. Wypróbujcie koniecznie!
-
Zielony sos frankfurcki - dobry do pieczonych mięs i jajek. Idealny na wielkanocny stół. Jak go zrobić?
Zielony sos frankfurcki to pyszny dodatek do mięs, wędlin, ziemniaków, jajek i szparagów. W Niemczech podaje się go do mięs przygotowywanych na Wielkanoc, a coraz częściej gości on na stole w dni powszednie. Jak zrobić zielony sos frankfurcki?...