włoszczyzna

Więcej o:

włoszczyzna

  • Takiego bulionu jeszcze nie było! Odkryj Nowość Bulion w słoiku WINIARY!

    - Niech zaskoczy Cię jego prosty skład oraz unikalna półpłynna konsystencja. Receptura na bazie włoszczyzny gwarantuje doskonały smak! W jego składzie znajdziesz marchewkę, selera, pora, czosnek i cebulę. Naturalnie pasteryzowany, jak domowe przetwory. Idealny do przygotowania klarownego bulionu oraz jako baza

  • Sałatka z pora [TRZY PRZEPISY]

    Sałatka z pora może mieć wiele wersji. Najpopularniejsza i najbardziej lubiana to sałatka z pora i jajek z dodatkiem pieczarek. Niedziwne ? jest bardzo smaczna! Innym pomysłem jest sałatka z pora i kukurydzy z ananasem. Oba przepisy są bardzo proste, a tak przygotowane sałatki będą doskonale

  • Tradycyjna zupa jarzynowa na rosole: przepis krok po kroku

    mnóstwa witamin i innych składników odżywczych. Zupa jarzynowa PRZEPIS. Składniki na zupę jarzynową: 8 ziemniaków 2 litry bulionu warzywnego 1 pęczek włoszczyzny natka pietruszki 1 cebula przyprawy: pieprz, sól, ziele angielskie, liście laurowe Wykonanie: Ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze

  • Zupa kurkowa. Przywitaj jesień tak, jak należy [PRZEPIS]

    Zupa grzybowa przepis Zupa kurkowa. Składniki: 200 g kurek (lub innych grzybów), pęczek włoszczyzny, masło do smażenia, sól i pieprz, 2 listki laurowe, 3 ziarenka ziela angielskiego, 0,5 ziemniaków, opcjonalnie śmietana i koperek. Zupa z kurek. Przygotowanie: Zupę z kurek musimy rozpocząć od

  • Zupa fasolowa - przepis babci to hit tej zimy. Zdradzamy, jak ją zrobić

    , który nie tylko wypełni kuchnię pięknym zapachem, lecz także pomoże nam strawić fasolę. Koniecznie namoczmy też fasolę dzień przed gotowaniem. Zupa fasolowa jak u babci: składniki woda (około 2,5 l), 1,5 szklanki fasoli, włoszczyzna (cebula, marchewka, pietruszka, seler), 200 g wędzonego boczku, 200 wędzonych żeberek, w

  • Kartoflanka - tradycyjny przepis babci. Składniki na pewno masz w swojej kuchni

    są nieodłącznymi składnikami tej pysznej zupy. Jak zrobić kartoflankę, by smakowała jak u babci? Podsmaż boczek i wzbogać smak swojej zupy. Kartoflanka - przepis: Składniki: 10 - 12 ziemniaków włoszczyzna - 2 marchewki, 1 korzeń pietruszki, pół selera, por, 2 cebule 100 g wędzonego boczku przyprawy: sól, pieprz