babciny przepis
-
Pierogi wigilijne z kapustą i grzybami. Przepis na świąteczne danie od babci Wiesi
Pierogi z kapustą i grzybami to wigilijny must have i kulinarna tradycja. Ten swojski rarytas jest jednym ze smaczniejszych dań świątecznych, jednak wyznacznikiem jest odpowiednie przygotowanie. Baza, czyli ciasto powinno być sprężyste i mieć...
-
Gulasz wołowy wychodzi twardy jak kamień? To może być wina szoku termicznego
Gulasz to wyjątkowo lubiana potrawa zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. Danie zawdzięcza swój smak m.in. przez delikatne i rozpływające się w ustach mięso. Co, jeśli wyjdzie twarde niczym kamień? Znamy sposób, żeby tego uniknąć.
-
Ciasto z malinami - puszysty i wilgotny placek według babcinej receptury. Zniknie z blachy w mgnieniu oka
Przepis na ciasto z malinami według babcinej receptury to prawdziwy hit. Jesienny wypiek wypada bezkonkurencyjnie. Stosując się do tradycyjnych wskazówek, pyszny i delikatny efekt jest gwarantowany. Wilgotny i puszysty placek, któremu nikt się nie...
-
Bardzo pożywna, wieloskładnikowa zupa, czyli barszcz ukraiński z przepisu babci
Sycąca zupa z wielu warzyw to barszcz ukraiński, a z przepisu babcinego smakuje jak żadna inna. Nietrudno ją zrobić samemu z naszej receptury. Przekonajcie się sami.