Menu na święta wielkanocne bazuje na kilku tradycyjnych smakach, bez których wspólne spotkanie przy stole nie miałoby już tego wyjątkowego klimatu. Najważniejszym produktem jest oczywiście jajko, składnik wielu przystawek, np.:
Z czym podać szynkę w galarecie? Tutaj smacznym dodatkiem może być wspomniane jajko, ale też świeże pieczywo czy dowolna świąteczna sałatka albo sos chrzanowy. Pełną listę składników oraz przepis na roladki z szynki w galarecie znajdziesz poniżej. Sprawdź z nami, jak w krótkim czasie przygotować ten wyjątkowy dodatek na święta.
Chcesz zrobić najlepszą szynkę w galarecie z jajkiem na święta? Najpierw przygotuj listę składników. Przedświąteczne zakupy można opisać jako kolejną tradycję. Jak kupić wszystko to, co jest nam potrzebne i przy okazji trochę zaoszczędzić? Zacznij od konkretnej listy i upewnij się, że nie dublujesz na niej pozycji, które już są w Twojej kuchni.
Jak zrobić szynkę w galarecie? Oto przepis krok po kroku na pyszne roladki:
Warto wiedzieć, że przygotowane roladki można przechowywać w lodówce nawet dwa dni.
Kropką nad i wielkanocnych roladek jest sok z cytryny. Przepis na szynkę w galarecie bez tego dodatku zwyczajnie się nie uda. Cytryna podkreśli smak bazowych składników i doda świeżą nutę. Najlepiej pokroić ją na ćwiartki i dodatkowo udekorować natką pietruszki. Goście przed jedzeniem będą mogli skropić roladki sokiem z cytryny.
Zobacz też: Marynata do kurczaka stworzona z myślą o smacznych świętach wielkanocnych. Uwaga: ważne są proporcje