białka
-
Jak perfekcyjnie ubić pianę z białek? Z pomocą przyjdzie pewien trik i jeden dodatek - wcale nie chodzi o sól
Idealnie ubita piana z białek to podstawa wielu ciast, deserów i placuszków. Ubite na sztywno białka spulchniają masę na ciasto, dzięki czemu nasze wypieki są puszyste i delikatne. Jednak niepozorne błędy mogą popsuć delikatną strukturę i zamiast...
-
Przepis na bezy klasyczne - piękne i pyszne. Sprawdzą się jako słodki dodatek do kawy i dekoracji
Przepis na bezy jest niesamowicie prosty - wymagają tylko dwóch składników i nieco czasu. To również dobry sposób na zużycie białek, które zostały po przygotowywaniu innych potraw i ciast.
-
Kokosanki - przepis na kruche ciasteczka oprószone kawałkiem nieba. Przygotujesz je w 15 minut
Kokosanki - przepis na ciasteczka z wiórków kokosowych, to najchętniej przygotowywane słodkie danie na szybko. Błyskawicznie się je robi, a do tego mają krótki i prosty skład. Do ich wykonania potrzebujemy jedynie z wiórków kokosowych, cukru i...
-
Co zrobić z białek? Trzy sposoby na wykorzystanie nadmiaru białek. Przepisy krok po kroku
Co zrobić z białek, które zostają nam z innych przepisów? Jest na to co najmniej kilka pomysłów. Dowiedz się, jak możesz wykorzystać nadmiar białek i żyć według zasad zero waste. Sprawdź kilka naszych przepisów.
-
Ciasto z białek. Do czego wykorzystać pozostałe białka jaj?
Ciasto z białek, czyli popularna beza to świetny pomysł na letni deser. W połączeniu z owocami wygląda obłędnie i smakuje wyśmienicie.
-
Babka na białkach. Wielkanocne ciasto w trochę innej wersji. Próbowaliście?
Pyszną, puszystą babkę jadamy co roku podczas świąt wielkanocnych. Nie może jej zabraknąć i w tym roku. Dziś mamy dla was przepis na babkę na samych białkach. Sprawdźcie, jak ją upiec.