sól

Więcej o:

sól

  • Kopalnia soli Bochnia. Czemu warto ją odwiedzić? [PRZEWODNIK]

    Kopalnia soli Bochnia - ważne informacje o tym szczególnym miejscu Co warto wiedzieć, gdy na naszej drodze ma pojawić się kopalnia soli Bochnia ? Ważne informacje dotyczą przede wszystkim historii tego miejsca. Kopalnia soli powstała tu w 1248 r. i jest najstarszą na ziemiach polskich

  • Kopalnia soli w Wieliczce. Atrakcje, ceny czas zwiedzania [PRZEWODNIK]

    Wieliczka - atrakcje nieopodal Krakowa Kopalnia soli w Wieliczce posiada bardzo dobre położenie względem Krakowa - Wieliczka jest od niego oddalona zaledwie o 15 km. Sprawia to, że liczne wycieczki szkolne lub przeznaczone dla obcokrajowców, chętnych zobaczyć Polskę, trafiają tutaj przy okazji

  • Domowe DIY - sól do kąpieli

    Naturalna, pachnąca i zrobiona przez Was sól do kąpieli to nie tylko świetny prezent dla bliskich, ale też dobra wymówka do odrobiny relaksu po ciężkim dniu pracy. Odpoczynek w wannie z bąbelkami przyda się również naszej skórze, zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Do przygotowania soli

  • Pisanki z soli

    W tym roku po raz pierwszy wezmą w nim udział goście ze Słowacji i z Rumunii. Jaja dostarczy muzeum, technikę zdobienia i materiały wybierają konkursowicze. Zmagania rozpoczną się o godz. 9 na Zamku Żupnym - publiczność mile widziana, ogłoszenie wyników w południe. Pisanki będzie można oglądać na

  • Najczęstsze błędy przy robieniu ogórków małosolnych. Zła sól to nie wszystko

    najczęściej się zdarzają i jak ich unikać. Zła sól Do przygotowania ogórków małosolnych można użyć zwykłej soli kuchennej jodowanej. Nie ma ona negatywnego wpływu na proces kiszenia (a przecież przygotowanie ogórków małosolnych to nic innego, jak ich krótkie kiszenie). Sól himalajska za to nie będzie najlepszym wyborem

  • Kiszenie kapusty: ile soli na 1 kg kapusty?

    kiszenia działa sól, która ma doskonałe właściwości konserwujące.  Kiszenie kapusty: jak długo trwa proces fermentacji? Jak długo trwa kiszenie kapusty? Długość procesu fermentacji w przypadku kapusty uzależniona jest w znacznej mierze od tego jak dużą ilość poddajemy kiszeniu. Przyjmuje

Copyright © Agora SA