sól
-
Sposób na pozbycie się nadmiaru soli ze śledzi? Oto trzy szybkie metody babci Zosi
Jeśli jesteśmy miłośnikami rybnych przekąsek, ale coś poszło nie tak i nasz przysmak jest za słony, warto wykorzystać sposób na pozbycie się nadmiaru soli ze śledzi. Przygotowaliśmy trzy sprawdzone metody babci Zosi, które przydadzą się w każdej...
-
Jak uratować przesolone ziemniaki? Ten magiczny sposób pomoże uratować niejeden obiad
Jak uratować przesolone ziemniaki? Nie każdy wie, ale istnieje jeden magiczny sposób, który pomoże uratować za słony obiad. Nie zawsze trzeba wyrzucać gotowe już danie i zaczynać wszystko od początku. Ten prosty trick przyda się w każdym domu.
-
Jak doczyścić przypalony garnek? Ta popularna przyprawa może zdziałać prawdziwe cuda
Masz przypalone garnki czy patelnie i nie wiesz, jak je skutecznie wyczyścić? Mamy tanie i proste rozwiązanie. Ta popularna przyprawa sprawi, że naczynia będą jak nowe. Nie wierzycie? Przekonajcie się sami.
-
Biała i słona jest dodawana do wielu potraw. Niestety szkodzi. Jak ją zastąpić? Lista zamienników soli
Sól jest znana od wieków. Pierwotnie używano jej jako środka konserwującego pożywienie, zwłaszcza mięso. Obecnie jest uznawana za najpopularniejszą przyprawę. Niestety solenie jest niezdrowe, ale jak przestać to robić? Zastąpić zdrowym substytutem...
-
Najczęstsze błędy przy robieniu ogórków małosolnych. Zła sól to nie wszystko
Jakie błędy najczęściej popełniamy podczas robienia ogórków małosolnych? Okazuje się, że sposób ich ułożenia oraz rodzaj dodanej soli mają duże znaczenie. Sprawdźcie, na co jeszcze uważać podczas przygotowywania wiosennego przysmaku.
-
Kiedy konkretnie solić potrawy, żeby były najlepsze? To szczególnie ważne w przypadku jajecznicy
Kiedy solić warzywa, a kiedy mięso lub jajka? Okazuje się, że moment solenia potraw jest bardzo ważny. Mamy dla was kilka porad, dzięki którym dania zawsze będą pyszne.