-
ARTYKUŁ
Idealna propozycja na poświąteczne śniadanie. Wystarczy zmiksować i wrzucić do piekarnika
Wielkanoc przepełniona jest jajkami, majonezem i białym barszczem. Dlatego więc zaraz po świętach warto zaserwować na stole całkowicie coś innego. Taki smakołyk jest dość popularny, lecz nie zrobiony z tych składników. Kompozycja smaków jest wyjątkowa i jedyna w swoim rodzaju.
-
ARTYKUŁ
Domowy pasztet nigdy nie będzie równie pyszny. Ten stary i sprawdzony babciny przepis jest najlepszy
Jak zrobić przepyszny, domowy pasztet? Przepisów jest mnóstwo, ale żaden nie dorównuje temu babcinemu, zwłaszcza że ten zawiera pewien nietuzinkowy składnik. Jaki konkretnie? Możecie być naprawdę zaskoczeni.
-
ARTYKUŁ
W tym roku podam ten pasztet na Wielkanoc. Nawet sobie nie wyobrażasz, z czego jest zrobiony
Wybór odpowiedniego przepisu na świąteczny pasztet nie jest taką prostą sprawą. W internecie można znaleźć tak wiele receptur, że może od tego rozboleć głowa. My również znaleźliśmy sposób na zaserwowanie pasztetu w nowym wydaniu. Gdy przyjrzysz się przepisowi, to zobaczysz, że nie ma w nim ani grama mięsa.
-
ARTYKUŁ
Ten pasztet spokojnie postoi kilka miesięcy. Jego sekretem jest naczynie, w którym się znajduje
Aromatyczny pasztet podany ze świeżym pieczywem brzmi jak idealna przekąska. Dodatkowo można ją podawać nie tylko na codziennie śniadanie, a także to wielkanocne. By przed samymi świętami nie brudzić sobie nim rąk, zrób je dziś i zamknij w tym naczyniu. W taki sposób może przetrwać nawet do grudnia.
-
ARTYKUŁ
Klasyczny pasztet pójdzie w odstawkę, jeśli zastąpisz mięso tym składnikiem. Jest zdrowo i smacznie
Siemię lniane to przysmak, który się albo kocha, albo nienawidzi. Wiadomo jednak, jak ten produkt fantastycznie wpływa na pracę jelit i żołądka. Zamiast się męczyć z kiślami i naparami warto dodać ziarna do obłędnego, wegetariańskiego pasztetu. Takie smarowidło kanapkowe smakuje obłędnie i co najważniejsze jest wyjątkowo zdrowe.
-
ARTYKUŁ
Pyszny dodatek do pieczywa, który zrobi wrażenie na każdym. Nie ma w nim żadnego mięsa
Pieczywo zawsze podaje się z różnymi dodatkami. Można się nim zajadać zarówno na słodko jak i na wytrwanie. Dziś chcemy pokazać smakołyk, który oczaruje całą rodzinę. Podany z jeszcze ciepłym chlebem skradnie serca już po pierwszym kęsie.
-
ARTYKUŁ
Tego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Na główny składnik jest teraz sezon
Na świątecznym stole często pojawiają się potrawy, które powtarzają się co roku. W moim domu elementem obowiązkowym jest ten pasztet, który przyrządza babcia. Nie ma w sobie ani grama mięsa, a smakuje niebiańsko dobrze. Na główny składnik jest teraz sezon.
- Przepis na biszkopt, który nie opada i pięknie wspina się po tortownicy. Babcia dodawała składnik z barku
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Jakie jest najgorsze mięso do rosołu? Może być skupiskiem pasożytów
- Najlepszy przepis na kapuśniak. Inne schowaj na dnie szuflady
- Na tym mięsie ugotujesz najsmaczniejszy rosół. Inne receptury się chowają
- Na pizzę, do chleba i do ogrodu. Naturalne rozwiązanie dla roślin w twoim ogrodzie
- Kluski leniwe robię bez tego składnika. Mam przez to na pieńku z babcią
- Ludzie narzekają, że Thermomix "tańczy". Odwróciła się i usłyszała huk. "Czasami muszę trzymać"
- Dziecinnie prosty sposób na sparzenie kapusty. Zajmuje tylko 10 minut
- Sajgonki - przepis. Nie tylko farsz, ale i sos ma znaczenie
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pasztet mięsny z papryką, czyli pasteta "Dora"
Pasztet mięsny z papryką (pasteta "Dora")
-
PRZEPIS
- 5,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pasztet z ciecierzycy i czerwonej fasoli
Pasztet z ciecierzycy i czerwonej fasoli
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Pasztet z wątróbek
Pasztet z wątróbek
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pasztet staropolski
Pasztet staropolski
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pasztet świąteczny
Pasztet świąteczny
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Pasztet z soczewicy
Pasztet z soczewicy
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Babeczki z pasztetem
Babeczki z pasztetem
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Pasztet z królika
Pasztet z królika