mateusz gessler
-
"Piekarnik, który sam się myje, gotuje na parze i "smaży bez tłuszczu"? Gotuj #likeaBosch
Czy istnieje magiczne zaklęcie, dzięki któremu przepis uda się za każdym razem? Marka Bosch prezentuje technologie ułatwiające codzienne gotowanie. Oto piekarniki oraz roboty kuchenne nowej generacji. Otwórz drzwi do nieograniczonych możliwości...
-
Kruche ciasto w kulę i myk do lodówki? Już nie robię tego błędu. Tylko sposób "na Gesslera"
Każdy wie, że kruche ciasto przed rozwałkowaniem i pieczeniem powinno odpocząć w lodówce. Jeśli do tej pory byliście wierni metodzie "na kulkę", zmienię wasze życie. Od kiedy poznałam sposób Mateusza Gesslera (i innych szefów kuchni), nie gotuję...
-
Gessler kontra Gessler. Który przepis na jajka faszerowane jest lepszy? Nie ma w nich grama majonezu
Do świąt wielkanocnych zostało już niewiele czasu. Powoli zaczynamy obmyślać menu i szukać przepisów. Jeśli na twoim stole nie może zabraknąć jajek faszerowanych, wypróbuj dwie propozycje na farsz. Ich autorami są Magda Gessler i Mateusz Gessler.
-
Tym zapełnia spiżarnię Mateusz Gessler. Wykorzystuje omijane owoce, by zrobić pyszny dżem
Wykonując przetwory na zimę zazwyczaj sięgamy po składniki, które są nam bardzo dobrze znane. Jednak Mateusz Gessler wolał wykorzystać owoc, który jest bardzo często omijany. Jego smak jest specyficzny, ale przy odpowiedniej obróbce można z niego...
-
Mateusz Gessler sprzedaje wielkanocne potrawy. Ile kosztują sernik i beza? Lepiej złapcie się krzesła
Nie wszyscy dania wielkanocne przygotowują sami. Część osób decyduje się kupić gotowe potrawy, które sprzedają restauracje. Świąteczną ofertę przygotował również Mateusz Gessler. Ile trzeba zapłacić za kiełbasę, pasztet czy ciasto? Od niektórych c...
-
Puszysty i aksamitny sernik Mateusza Gesslera. Kluczowe są proporcje i cukier. "Takiego sernika nie upiecze każdy"
Sernik to ciasto, które doskonale sprawdzi się na wszystkie święta oraz imprezy. Jego aksamitność porywa serca niejednych smakoszy. Podawany z różnymi dodatkami jest idealnie pyszny. Jednak aby taki wyszedł ważne są składniki i proporcje. Mateusz...
-
Mateusz Gessler: "Nie chcę podążać za trendami, tylko gotować z sercem to, co uważam za najlepsze"
"Niestety, sporo dorosłych ma tę złą cechę, że wydaje im się, że już wszystko wiedzą. Dziecko jeszcze jej nie ma i słucha autorytetów" - opowiada w rozmowie z nami Mateusz Gessler, juror programu MasterChef Junior.