croissant
-
Suche croissanty zapiekam z tymi składnikami. Zamiast słodkim deserem zajadam się wytrawnym rarytasem
W chlebaku zalegają suche i stare croissanty? Zamiast spisywać je na straty, odczaruj je z pomocą kilku wytrawnych składników. Wystarczy słodkie zawijasy wypełnić po brzegi najlepszymi produktami i wszystko odpowiednio zapiec. Ten rarytas...
-
Zjedliśmy croissanty za 16 i 18 zł. Wyglądają inaczej niż wszystkie. "Warte grzechu"
Gdy myślimy o croissantach, zwykle przed oczami pojawia ię nam tradycyjny rogalik. Jednak od pewnego czasu po Instagramie krążą filmiki, na których ludzie zajadają się tym wypiekiem w zupełnie innym kształcie. Croissanty są okrągłe, wypełnione...
-
Lekki jak piórko czekoladowy croissant. Przepis Ewy Wachowicz na smakołyk z ciasta francuskiego
Lekki jak piórko, czekoladowy croissant - przepis Ewy Wachowicz na słodką przekąskę z ciasta francuskiego na pewno uda się każdemu. Jest bardzo prosty i szybki. A co najważniejsze, bardzo francuski. Na pewno przypadnie do gustu nie tylko dzieciom ...
-
Lagun nie taki straszny, jak go malują. Wystarczy mały skok w bok
Lagun nie schodzi ostatnio z polskich ust i drzew. By spotkać tego dziwnego stwora, nie trzeba jechać do Krakowa. Można go zrobić samodzielnie.
-
Crioche to najnowszy hit cukierniczy prosto z Włoch. Jak go zrobić w domu?
Macie ochotę na wyjątkową przekąskę na słodko? Przygotujcie crioche według przepisu Marco Pedrona, włoskiego szefa kuchni. Uwaga: nad tym przepisem trzeba się trochę pochylić
-
Cruffiny to połączenie muffinów i croissantów. Efekt? Niebo w gębie
Wolicie muffiny czy croissanty? Trudny wybór, prawda? Naszym zdaniem najlepiej wybrać trzecią opcję, czyli przygotować pyszne cruffiny, które łączą w sobie oba przysmaki. Sprawdźcie, jak je zrobić
-
Jak zrobić croissanty? Przepis na pyszne rogaliki rodem z Francji
Croissant kojarzy nam się przede wszystkim z pysznym śniadaniem. Niekoniecznie francuskim. Ten rodzaj pieczywa możemy jeść na wiele sposobów. Słodki rogalik świetnie pasuje do kawy, pyszny jest z dżemem albo miodem i masłem. Francuzi nie wahają si...