rurki
-
Pączki i faworki będą tylko patrzeć z zazdrością. Puszysty krem otuli cię jak kocyk
Pączki i faworki są wspaniałe, kochane i potrzebne. Pora jednak na drobną odmianę. Tym razem hitem karnawału będą chrupiące rurki z kremem, który jest tak puszysty, że przypomina chmurkę. Już zjedzenie jednej rurki sprawi, że świat dookoła zrobi s...
-
Wyglądają jak z cukierni, a smakują dużo lepiej. Zrobienie ich to kilka chwil
Może się wydawać, że zrobienie niektórych deserów jest skomplikowane, a my sobie z nimi nie poradzimy. Jednak to zmienia się wtedy, gdy tylko poznajemy przepis. Tak właśnie jest z tą słodkością. Znajdziesz ją w każdej cukierni, ale zrobisz też ją ...
-
Rurki z Wiatraka odzyskają maszynę. "Rozgłos na całą Warszawę i nie tylko"
Rurki z Wiatraka zostały okradzione z cennej maszyny, jednak z pomocą internautów prawdopodobnie uda się ją odzyskać. Pan "złota rączka", który wcześniej ukradł maszynę, zdecydował się oddać oczko w głowie właścicieli. "Jesteśmy zdania, że każdemu...
-
Chrupiące i słodkie, a lepszych nie ma w cukierni. Zrobisz je szybciej niż sernik i szarlotkę
Chyba każdy z nas ma smaki, które kojarzą mu się z dzieciństwem i latami beztroski. Moim smakiem są właśnie te rurki, które wypełnione są po brzegi słodkim kremem. Mama robiła je zawsze samodzielnie, nigdy nie kupowała ich w cukierni i wolałam...
-
Deser naszego dzieciństwa czyli domowe rurki z kremem. Babcia zdradziła mi, jak zrobić je samemu od podstaw
Tym deserem zaimponujesz każdemu. Nie sztuką jest bowiem nadziać gotowe rurki do kupienia w większości marketów. Z tego powodu moja babcia od lat piecze je sama i za każdym razem wychodzą obłędnie. Nareszcie postanowiła podzielić się ze mną...
-
Zrobił film o upadającej cukierni z rurkami. Teraz lokal przeżywa oblężenie. "Nie starcza dla każdego"
Na początku listopada popularny youtuber Książulo odwiedził podupadającą cukiernię z rurkami na warszawskiej Woli. Wybrał się tam po licznych apelach swoich fanów, którzy zachęcali go, by nagrał film o tym miejscu. Książulo był zachwycony słodkim...
-
Kupił ponad sto rurek z kremem z podupadającego lokalu. "Jakoś to pójdzie"
Popularny influencer tworzący pod pseudonimem Książulo, jest znany z tego, że wie, gdzie się ma pojawić i wie, co ma zrobić. Odwiedza różne miejsca kulinarne na mapie Polski i sprawdza, co tam w gastronomii piszczy. Ostatnio dostał mnóstwo próśb o...
-
W tłusty czwartek nie zjesz nic lepszego. Te rurki z kremem wprost rozpływają się w ustach
Kruche ciasto wypełnione śmietankowym kremem to smak dzieciństwa. Ta słodka propozycja jest idealna nie tylko, gdy czas świętować tłusty czwartek. Znajdzie również swoje miejsce w okresie karnawału. Z tym przepisem wyjdą obłędnie kruche i słodkie.
-
Domowe rurki z bitą śmietaną - przepis. Te kultowe słodkości pokocha największy łasuch
Domowe rurki z bitą śmietaną - przepis, który na stałe zagości w twoim domu. W końcu czy jest na świecie ktoś, kto nie kocha rurek z bitą śmietaną? Na pewno nie. A ceny tych słodkości w kawiarniach potrafią niemiło zaskoczyć, więc warto zrobić je...
-
Ciasto rurociąg zrobisz bez pieczenia. Co kryje się pod tą intrygującą nazwą?
Ciasto rurociąg przygotujesz szybko i łatwo, a do tego wcale nie musisz mieć piekarnika. Nazwa może bawić, ale sam deser to doskonała propozycja na ciasto do kawy albo spotkanie z przyjaciółmi. Jak zrobić ciasto rurociąg?
-
Ale okazja w Biedronce. 74,75 zł zamiast 299 zł. Co na to Media Markt?
-
Pączki na tłusty czwartek, które zrobisz raz-dwa. 20 minut i gotowe
-
Jedna kanapka, a tyle ryzyka. Niepozorne smarowidło szkodzi sercu
-
Już 140 lat. Chleb wychodzi piękny i chrupiący. Sekret tkwi w wodzie
-
Do ciasta dodaje się specjalny składnik i tak powstają pierogi dominikańskie
- Kiełbasa na ciężkie czasy. Zamknij ją w słoiku. Postoi kilka miesięcy
- Kotlety bez bułki tartej? Strzał w dychę. Wychodzą bardziej obłędne
- Zupa pizza poleca się na niecodzienny obiad! Dobra na co dzień i od święta
- Nadzienie do pączków jak z najlepszej cukierni. Cukiernik płakał, gdy zdradzał te przepisy [ZDJĘCIA]
- Jak zrobić obiad na kilka dni? Te dania lepiej smakują na drugi i trzeci dzień