torty

Więcej o:

torty

  • Tort truskawkowy na przyjęcie urodzinowe. Sprawdź prosty przepis

    Tort śmietankowo-truskawkowy - jak zrobić?  Zdecydowanie warto podążać za wskazówkami, tort śmietankowo-truskawkowy składa się z kilku etapów i tylko przy zachowaniu odpowiedniej kolejności możemy liczyć na kulinarny sukces. Szczegóły poniżej.  Biszkopt - lista składników W przypadku

  • Tort szachownica z Pryncypałkami

    masę. Cały czas miksując dodawaj stopniowo po solidnej łyżce budyniu i ucieraj na gładki i jednolity krem. Przed składaniem tortu wyciśnij jeszcze sok z pomarańczy do nasączenia biszkoptów. Ostudzone biszkopty przekrój poziomo na pół, tak aby z każdego powstały po dwa blaty. W każdym z blatów wytnij w

  • Tort makaronowy

    zrumieni przykryj blaszkę folią aluminiową na czas dalszego pieczenia). Po upieczeniu ostudź tort około 15 minut, po czym przełóż go na talerz obracając do góry nogami. Wierzch tortu posyp tartym parmezanem i rozłóż na nim plasterki pomidorków koktajlowych oraz listki bazylii.

  • Tort kanapkowy

    ozdoby:plastry ogórkaplasterki rzodkiewkikoperek Sposób przygotowania:Na początku odkrój skórkę z chleba tostowego. Pierwsze cztery kromki posmaruj Smakowitą 4 ziarna i ułóż w kształt kwadratu na półmisku (pamiętaj, aby tort układać od razu na docelowym naczyniu). Na chlebie rozłóż równomiernie wędzonego łososia

  • Tort sushi

    ryżu, rozprowadź go po blaszce i podociskaj całość tak, aby wszystkie warstwy się połączyły. Wstaw blaszkę z tortem na godzinę do lodówki. Po godzinie przełóż tort na talerz odwracając blaszkę do góry nogami. Ozdób wierzch tortu plasterkami ogórka, marynowanym imbirem, pastą wasabi oraz ewentualnie

  • Tort w kształcie serca: jak go zrobić? [Przepis]

    Tort w kształcie serca na walentynki: jak przygotować? Tort w kształcie serca na walentynki to takie małe dzieło cukiernicze, które może sprawić wielką przyjemność. W końcu ten symbol kojarzy się z samymi pozytywnymi emocjami: miłością, czułością, pamięcią o bliskiej osobie. Taki wypiek sprawdzi

  • Tort szwedzki

    . Nie przerywając miksowania dodaj stopniowo masę jajeczną. Tak przygotowanym kremem przełóż upieczone migdałowe blaty. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni i posyp nimi wierzch tortu. Gotowe ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny.