lifehacki
-
Jak zachować świeżość produktów na dłużej? Ten trik jest banalny. Wsyp odrobinę, a będziesz zaskoczony
Sól to produkt o bardzo szerokim zastosowaniu. Bez jej dodatku przygotowywane jedzenie nie miałoby smaku. Jak można wykorzystać ją w kuchni poza gotowaniem? Jeden ze sposobów z pewnością was zaskoczy.
-
Tak obierzesz ziemniaki w okamgnieniu. Genialny patent sprawi, że zaoszczędzisz mnóstwo czasu
Szykujesz obiad, ale chcesz zaoszczędzić na czasie? Obieranie ziemniaków może być o wiele prostsze i szybsze. Podpowiadamy, z jakich metod można skorzystać, aby przygotować je błyskawicznie i nie zmarnować czasu.
-
Otwieranie słoika nie będzie już mordęgą. W ten prosty sposób dostaniesz się do ulubionych potraw
Jak otworzyć mocno zakręcony słoik i się nie namęczyć? Istnieje kilka łatwych sztuczek, dzięki którym można cieszyć się jego zawartością. Jedna z nich mówi o użyciu przyrządu, który z reguły znajduje się w każdej kuchennej szufladzie.
-
Wyrzucasz skórkę od grejpfruta? To błąd! Nie uwierzysz, do czego można ją wykorzystać
Grejpfrut to bogate źródło witaminy C, dlatego warto sięgać po niego regularnie. Aby nie zmarnować jego skórki, warto skorzystać z kilku prostych trików. Ten cytrus świetnie sprawdzi się m.in. podczas domowych porządków.
-
Trzy proste triki na masło z lodówki. Tak przygotujesz kanapki w ekspresowym tempie
Podajemy trzy bardzo proste triki na masło wyjęte prosto z lodówki. Jeśli nie chcesz czekać aż zmięknie, warto skorzystać z naszych sposobów. Dzięki nim przygotowanie kanapek będzie jeszcze prostsze i szybsze.
-
Jadłeś czosnek? Te trzy triki sprawią, że nie będziesz odstraszał innych oddechem
Czosnek ma wiele cennych właściwości zdrowotnych, dlatego wiele osób stosuje go jako naturalne lekarstwo w walce z przeziębieniem. Niestety jego spożycie może wiązać się z nieprzyjemnym zapachem - jak go usunąć? Mamy na to kilka sposobów.
-
Trik na puszyste naleśniki. Wystarczy dodać dwa nietypowe składniki, a ciasto będzie idealne
Znamy trik na puszyste naleśniki. Wystarczy dodać dwa nietypowe składniki, dzięki którym ciasto będzie smażyło się idealnie, a danie uzyska doskonałą konsystencję. Jak je przygotować? Przedstawiamy przepis.
-
Świeży chleb na dłużej? Trik z warzywem sprawi, że będzie dobry nawet przez kilkanaście dni
Trik na świeży chleb na dłużej sprawi, że pieczywo będzie dobre do jedzenia nawet przez dwa tygodnie. Wystarczy włożyć do torebki z pieczywem pewne warzywo. Taką metodą podzieliła się z internautami użytkowniczka TikToka.
-
Solniczka się zatkała? Jest na to sposób. Trik z talerzem rozwiąże problem
Zdarzyło wam się kiedyś sięgnąć po solniczkę, ale niestety nic z niej nie wylatywało? Zbrylona sól jest częstym zjawiskiem w kuchni. Są jednak triki, które pozwolą uniknąć nieprzyjemnej sytuacji. Wystarczy dodać do przyprawników pewien produkt....
-
Pokazała ukrytą tackę w tosterze. Ludzie nie mogli uwierzyć. "Czekaj, co?"
Internet to studnia bez dna, jeśli chodzi o wszelkiej maści, bardzej lub mniej przydatne, triki, wskazówki czy lifehacki. Praktycznie każdego dnia można dowiedzieć się, że coś robiło się źle całe życie albo nie wiedziało się, że pewien mały...
- Zawsze mrozisz ugotowane albo surowe pierogi? Pokażę ci inną metodę
- Dziwne pierogi z Warmii. Jak zrobić dzyndzałki? Farsz jest bezbłędny
- Sernik z wiaderka zawsze się udaje. Jest puszysty jak chmurka
- Jakie potrawy świąteczne można mrozić? Jest ich całkiem sporo
- Jak przygotować suszone grzyby? Właściwy czas obróbki robi różnicę
- Przestań moczyć grzyby w wodzie, jest lepszy sposób. Będą delikatne i szybciej się ugotują
- Pierogi ruskie bez sera? Wszyscy się zajadali, nikt nie zauważył różnicy
- Nie zawiera cholesterolu i ma dużo witaminy C. W Polsce mało popularny
- Karp śmierdzi mułem na kilometr? Mamy na to łatwy sposób
- Spróbuj chutney z gruszek. Już nigdy nie wrócisz do zwykłego dżemu