przystawki na zimno
-
Przystawki sylwestrowe Tomasza Strzelczyka. Zaskocz gości polskim sushi i burgerem z pieczarki
Sylwester to czas, kiedy trzeba zastanowić się jakie przekąski przygotować dla gości. Tomasz Strzelczyk wychodzi z nietypowymi przepisami. Na liście niecodzienne sushi i warzywne burgery.
-
Śledzie korzenne - przepis na aromatyczną rybę w zimowych przyprawach. Goście będą zachwyceni pyszną rybką
Ryby to ważny element wigilijnego stołu. Można je podać na wiele sposobów, jednak śledzie korzenne to prawdziwy rarytas, który pokochają nawet najbardziej wymagający smakosze. Kluczem do idealnego efektu jest odpowiednio przygotowana zalewa z...
-
Szynka w galarecie. Jak przyrządzić prostą, smaczną i efektowną przystawkę, która udekoruje świąteczny stół?
Szynka w galarecie to kolejne z dań, które często pojawiają się na świątecznym stole. Poszczególne przepisy nieco różnią się między sobą. Z czym można przyrządzić i podawać taką szynkę?
-
Jak zrobić tatara? Tradycyjny przepis na befsztyk tatarski. Dzięki temu dodatkowi wychodzi taki, że palce lizać
Tatar to wyśmienita, szlachetna przystawka z wysokiej klasy wołowiny podanej w towarzystwie piklowanych warzyw, grzybów oraz żółtka. Dobrze wykonany befsztyk tatarski to prawdziwy rarytas, a my mamy dla was tradycyjny i sprawdzony przepis na to...
-
Przystawki na imprezę potrzebne od zaraz? Te proste i tanie przekąski przygotujesz w kilka minut [PRZEPISY]
Przystawki na imprezę to podstawa dzięki, której każde spotkanie będzie udane. W internecie możemy znaleźć wiele propozycji, ale my przygotowaliśmy dla was kilka najciekawszych. Szybkie, tanie i proste tak, aby mógł je przygotować każdy. Sprawdź,...
-
Jak upiec szynkę? Co zrobić, żeby była krucha i soczysta?
Sukces w dużej mierze zależy od jakości mięsa a także od tego, żeby go nie wysuszyć. Szynka pieczona w domu, w piekarniku będzie pyszna, jeśli skorzystasz z naszych kilku niezawodnych porad.
-
Carpaccio z łososia, czyli jak w prosty sposób przyrządzić wykwintną przystawkę
Carpaccio z łososia to kolejny włoski wkład w kulturę jedzenia na całym świecie. Tradycyjnie do przygotowania tej potrawy używa się wołowiny, ale równie często spotkać można wersję rybną. Jak przyrządzić tę wykwintną przystawkę? Przedstawiamy dwa...
-
Galareta wieprzowa, czyli przepis na pyszną, babciną przekąskę
Galareta wieprzowa, czyli słynne zimne nóżki, to danie niemal narodowe. Jest obecne na babcinym stole podczas każdej uroczystości i znika z talerza w ekspresowym tempie. A gdyby tak odwrócić role i poczęstować babcię samodzielnie zrobioną galaretą...
-
Kokilki - małe naczynia do pieczenia, które dbają o piękną prezentację naszych dań
Kokilki to naczynia, bez których nie obędzie się większość domowych szefów kuchni - zwłaszcza tych, którzy uwielbiają przyrządzać suflety czy clafoutis. Dzięki nim dania są nie tylko smaczne, ale i pięknie prezentują się na stole. Jeśli jeszcze ic...
-
Domowy pasztet z królika - jak przygotować? Idealny przepis na przyjęcie
Pasztet z królika to prawdziwy przysmak, zwłaszcza gdy jest delikatny w smaku i umiejętnie doprawiony. Łatwo go dostać w sklepie, warto jednak poświęcić trochę czasu i przygotować samodzielnie w domu. Będzie jeszcze lepszy!
- "Pierdnięcie mniszki". Pączki, które błyskawicznie znikają z talerza
- Przepis na pyzy. Wychodzą mięciutkie dzięki konkretnym proporcjom
- Z niedzielnego rosołu robię pyszną zupę. O pomidorowej nawet nie myślę
- Szklanka, mielone i ulubione dodatki. Mama błagała o dokładkę i przepis
- Zupa, która pomoże przetrwać zimę. Poczujesz ciepło w każdej łyżce
- Kleją zęby i uwalniają hormony szczęścia. PRL-owskie mordoklejki
- Czy da się sprawdzić prawdziwość miodu? Zdania pszczelarzy podzielone
- Ciasto jogurtowe robię niemal z zamkniętymi oczami. Wychodzi wilgotne
- E.Wedel z nową kampanią i loterią "Rozgryź podwójną naturę Pawełka i graj o kasę na przyjemności!"MATERIAŁ PROMOCYJNY PR
- Wege catering dietetyczny - bezmięsna dieta pudełkowa Reklama
-
Szczupak - jak przyrządzić? Czym doprawić? Pomysły na szczupaka
Szczupak to jedna z najbardziej pożądanych ryb przez wszystkich wędkarzy. Z tego dużego drapieżnika można przygotować pyszne potrawy. Tym razem proponujemy szczupaka smażonego, pieczonego oraz faszerowanego.
-
Jak zrobić bruschette? Pyszna i bardzo łatwa przekąska albo przystawka dla twoich gości
Bruschetta to łatwe danie, które możesz wykorzystać jako szybką przekąskę dla siebie i twoich bliskich lub przygotować jako przystawkę dla gości podczas domowej kolacji. Jedno jest pewne, smak pomidorów w połączeniu z oliwą i bazylią to włoski zna...
-
Jak zrobić tatar ze śledzia? Popularny przepis na tatar rybny - na imprezę i na co dzień
Tatar ze śledzia to danie często wybierane w okresie postu. Możemy je zatem z powodzeniem serwować zarówno na Wielkanoc, jak i na stół wigilijny. Świetnie sprawdzi się jako smakowita alternatywa dla śledzi w oleju czy sałatki śledziowej.
-
Schab ze śliwką - jak zrobić? Pyszne danie główne lub wędlina na świąteczny stół
Schab ze śliwką gości często na polskich stołach - zazwyczaj pojawia się na Boże Narodzenie lub na rodzinnych i towarzyskich imprezach. Dobrze przygotowany, soczysty schab ze śliwką to prawdziwy rarytas. Sprawdź, jak go przygotować!
-
Jak zrobić śledzie w oleju? Przepis na pyszną przekąskę na Wigilię i Boże Narodzenie
Śledzie to jedna z ulubionych przystawek Polaków. Spożywamy je przy okazji różnych przyjęć, są także nieodłącznym elementem Świąt Bożego Narodzenia. Przygotowując śledzia w oleju, masz wątpliwości, jaki olej wybrać lub ile należy go moczyć? W tym...