rodzynki
-
To krakowskie ciasto zna niemal cała Polska. Wszystko przez obłędną masę w której taplają się rodzynki
Polska sernikiem stoi, jednak jeden rodzaj ciasta wygrywa z fikuśnymi recepturami. Mowa tu o serniku krakowskim, który gości na naszych stołach na co dzień i od święta. Sekretem idealnego wypieku jest nie tylko wyborny, świeży ser i kruchy spód....
-
Jak się robi ogórki watykańskie? Kluczem jest jeden nieoczywisty dodatek
Niewiele osób wie, że istnieje coś takiego jak ogórki watykańskie. Przepis na ten nietypowy przysmak jest dość prosty, dlatego coraz chętniej sięgają po niego wszystkie gospodynie. Kluczem jest jeden nieoczywisty składnik, który całkowicie odmieni...
-
Krem sułtański. Przepis na wykwintny deser o arabskim aromacie. Słodki przysmak z rodzynkową nutą
Przedstawiamy przepis na krem sułtański. Połączenie składników, z których się go przygotowuje jest wyjątkowe i pozwala poczuć się jak w egzotycznych krajach. Jego przygotowanie jest bardzo łatwe, a smak to zestawienie różnych aromatycznych produktów.
-
Sernik w wersji tradycyjnej. Klasyczna receptura opiera się na dobrej jakości serze i dodatku rodzynek
Klasyczne wypieki domowe opierają się na babcinych recepturach i najlepszych składnikach. Na podium króluje tradycyjny sernik z rodzynkami. Ciasto sprawdzi się idealnie na każdą okazję, jednak na świątecznym stole prawdziwy must have. Kluczowy jes...