Pomidory w galarecie do słoika to przysmak, który warto zaserwować gościom. Zwłaszcza gdy za oknem śnieg i mróz, przez co nie mamy dostępu do większości świeżych owoców i warzyw. Pomidory sprawdzą się jako przystawka lub dodatek do świeżego pieczywa. Jeżeli nie próbowaliście pomidorów w galarecie, to koniecznie skorzystajcie z tej receptury. Sprawdzony babciny przepis znajdziecie poniżej.
Jako pierwszy przedstawiamy przepis z babcinej szuflady na pyszne pomidory w galarecie. Pamiętaj, że proporcje składników na zalewę są bardzo ważne.
Składniki, które są nam potrzebne to:
Składniki na zalewę to:
Sposób przyrządzenia krok po kroku:
Pomidory koktajlowe w galarecie to prosty przepis, ale robiący naprawdę piorunujące wrażenie - swoim wyglądem i smakiem. Poniżej przepis na pyszne pomidorki w galarecie, które możesz podawać w formie przystawki.
Składniki:
Składniki na zalewę:
Wykonanie krok po kroku:
Przetwory pomidorowe w żelatynie to uniwersalne przysmaki, które pasują do większości potraw. Możemy serwować je jako wieczorną przekąskę lub samodzielne danie ze świeżym pieczywem i masłem czosnkowym, mięsem, czy też innymi warzywami. Jeśli zdecydujemy się podać pomidorki koktajlowe w żelatynie jako przystawkę, warto ozdobić je posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Zobacz też: Jak zrobić suszone pomidory? Zobacz, jakie to dziecinnie proste, a już nigdy nie kupisz ich w sklepie