Zupa czosnkowa najlepsza

Magazyn Kuchnia 24.05.2021 16:04
(brak ocen)
OCEŃ
Zupa czosnkowa najlepsza
Zupa czosnkowa
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Włoszczyznę obierz i umyj, pokrój w paseczki (tylko pora pokrój w plasterki). Posiekaj obie cebule. W garnku rozgrzej olej, wrzuć warzywa i cebule, duś 10 minut na małym ogniu. Dodaj sparzone, obrane i oczyszczone z pestek pomidory, wlej 4 szklanki gorącej wody, posól i popieprz do smaku. Wrzuć listek laurowy i majeranek, gotuj, aż warzywa będą miękkie. Wtedy dodaj do zupy przeciśnięty przez praskę czosnek, gotuj jeszcze minutę i podawaj. 

2 / 2

Zupa świetnie smakuje z ryżem, ale można ją też podać z pieczywem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA