jajko
-
Myjesz jajka przed włożeniem do lodówki? Mogą się szybciej zepsuć
Przez ostatni rok temat dbania o higienę, a także mycia spożywanych produktów, stał się dużo głośniejszy ze względu na pandemię. A jak jest z myciem jajek? Wszystko wyjaśniamy i podpowiadamy, jak je przechowywać.
-
Jajko w zupie szczawiowej tylko do smaku? Ma też inną - ważniejszą - rolę
Zupa szczawiowa z jajkiem? To doskonały pomysł na obiad, który wniesie trochę wiosny do naszych kuchni. Jajko pasuje do tej zupy idealne, ale, jak się okazuje, warto je dodawać nie tylko ze względu na smak. Sprawdźcie, dlaczego tak ważne jest jajk...
-
Jajko jak w ofercie śniadaniowej kawiarni? Trenerka fitness podpowiada: wykorzystaj trik z wodą
Podajecie na śniadanie jajka? Trenerka fitness dzieli się wskazówką, jak je przygotować, by wyglądały i smakowały wprost doskonale.
-
Rozbijacie jajko o brzeg miski? Błąd. Sprawdźcie, jak robić to poprawnie
W jaki sposób rozbijacie jajko? Jeżeli uderzacie skorupką o brzeg naczynia, to przekonamy was, by tego nie robić. Sprawdźcie, jak najlepiej rozbijać jajko
-
Jak szybko i w prosty sposób obrać jajko? Potrzebujesz do tego tylko szklanki z zimną wodą
Lubisz jeść jajka na twardo, ale nie znosisz ich obierać? Żeby to sobie ułatwić, potrzebna ci będzie tylko szklanka i zimna woda. Dzięki naszemu trikowi skorupka bez problemu będzie odchodzić od jajka, a ty nie zmarnujesz więcej białka.