Aktualności
-
Zamówiła pierogi podczas lotu. "Po herbacie za 20 zł myślałam, że nic mnie nie zdziwi"
Jedzenie serwowane na pokładzie samolotu najczęściej pozostawia wiele do życzenia zarówno pod względem smaku, jak i ceny. Nasza czytelniczka, wracając z podróży poślubnej, postanowiła spróbować i...
-
Gwiazda "Gogglebox" schudła 30 kg. Zdradziła, w jaki sposób to osiągnęła. To musiała wyeliminować
Sylwia Bomba, gwiazda programu "Gogglebox. Przed telewizorem" od jakiegoś czasu zachwyca wszystkich swoją figurą. Bowiem schudła aż 30 kg, a każdy zadaje sobie pytanie, jak to zrobiła. Celebrytka...
-
Gwiazda "Królowych życia" schudła 17 kg. Jej dieta wzbudza kontrowersje. "Zjem z jedną bułkę"
Izabela Macudzińska-Borowiak to gwiazda programów telewizyjnych. Na swoim Instagramie dzieli się swoim życiem i pokazuje swoją codzienność. Już od dawna jej fani podkreślają fakt, że wygląda lepiej...
-
Łaskotała Makłowicza w piętę, jest delikatna, ale Polacy od niej stronią. W tym regionie to najpyszniejsza ryba
My, Polacy, wciąż jemy za mało ryb. Nie do końca wiem, z czym to jest związane, ponieważ ryby są nie tylko pyszne, ale także zdrowe. Nasz uwielbiany podróżnik kulinarny, Robert Makłowicz wypuścił s...
-
Pisarka zjadła jagodziankę od Gessler. Cena zwaliła ją z nóg, a smak? "Ciasto jest takie, jakby było nieupieczone"
Jagodzianki Magdy Gessler znane są na całą Polskę. Mówi o nich każdy, kto choć trochę interesuje się gastronomią i lubi zjeść dobry wypiek. Blanka Lipińska również postanowiła spróbować sławnych...
-
Jest jednym z najbogatszych ludzi na świecie, ma 92 lata i je jak sześciolatek. "Jestem w jednej czwartej Coca-Colą"
Warrena Buffeta chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. To jeden z najlepszych inwestorów giełdowych, utalentowany biznesmen, filantrop i ceniący sobie szczęście 92-latek. Buffet słynie nie tylko ze...
-
Najlepsza kontra losowa smażalnia we Władysławowie. Który obiad wypadł lepiej? Ceny obu mogą dziwić
Wiele się słyszy o tym, że w sezonie letnim nie da się zjeść nad morzem dobrego posiłku w przyzwoitej cenie. Na własnej skórze próbował to sprawdzić znany youtuber Książulo. W tym celu wybrał się d...
-
Filip Chajzer otwiera restaurację. Nie będzie tam obiadów, deserów, a także alkoholu. Polaków zamurowało
Można zauważyć, że coraz więcej gwiazd i celebrytów postanawia pójść w kierunku gastronomii. Na mapie Polski można zauważyć kilka miejsc, które kierowane są przez znane nam osoby. Oczywiście...
-
To dwie najgorsze części kurczaka. Nie jedz ich, chyba że chcesz się zatruć
Mięso z kurczaka jest najczęściej kupowanym mięsem przez Polaków. Jest względnie tanie, łatwe w obróbce i odpowiednio przyrządzone może być naprawdę pyszne. Jednak nie każda część kurczaka nadaje s...
-
Jesteś w lesie, widzisz to i chcesz dzwonić na policję? Spokojnie, to nie miejsce zbrodni, ale bardzo dziwny grzyb
Wyobraź sobie, że spacerujesz sobie po lesie, delektujesz się ciszą i odprężasz swoje ciało, kontaktując się z naturą. Nagle patrzysz pod nogi i masz wrażenie, że zaraz zemdlejesz. Odruchowo chwyta...
-
Jest jadalny, ale nawet nie myśl o tym, by go zabrać. "Bardzo rzadki"
-
Ciasto czekoladowe z owocowym twistem. Dodatek jabłek sprawdzi się idealnie
-
Wzięła dwa składniki i patelnię, i zrobiła szybki deser. "Ekspresowe, miękkie i puszyste"
-
Zapomnij o suchym mięsie. Te kotleciki w sosie koperkowym są niezawodne
-
Jeśli tak robisz, to wielki błąd. Pieczarki wyjdą gumowate i wodniste
- Patent na opadający biszkopt. Tak robiły babcie i zawsze działał
- Gzik - przepis. Magda Gessler podrasowała poznański klasyk
- Zupa fasolowa z nietypowym dodatkiem. Tak robiła ją pewna starsza pani
- Przepis na "Pijaną śliwkę", czyli biszkoptowo-kremowy deser dla dorosłych
- Tak pysznych placków jeszcze nie było. Ważny jest jogurt i coś jeszcze
-
Co zrobić, gdy użądli nas pszczoła? "Dzięki trikowi z cebulą obyło się bez szpitala"
Lato w pełni i kiedy tylko mamy okazję, wychodzimy na łono przyrody, by nacieszyć ciało i umysł pięknem otoczenia. Jednak bywa, że znajdziemy się w złym miejscu i w złym czasie i zostaniemy użądlen...
-
Gdzie szukać kurek? Dzięki naszym wskazówkom wyniesiesz z lasu całe kosze grzybów
Te grzyby mają w naszych sercach szczególne miejsce i jak tylko zaczyna się lato, miłośnicy kurek w końcu mogą oddać się rozkoszy kosztowania i zbierania niewielkich, żółtych grzybków. Gdzie szukać...
-
Ekspertka wyjaśnia, jak przechowywać pieczywo w upały. Od lat popełniamy ten jeden błąd
Upały towarzyszą nam już od kilku dni, a skwar nie ma w planach nas opuścić. W takich chwilach warto zastanowić się nad tym, jak przechowywać produkty, które zazwyczaj znajdują się na blatach w...
-
Pod żadnym pozorem nie wylewaj wody po kiszonych ogórkach. To błąd, którego będziesz żałować
Kiszone ogórki można znaleźć w wielu polskich spiżarniach. Sezon na robienie przetworów z ogórkiem w roli głównej trwa, więc nic dziwnego, że tak kolekcja się powiększa. Jednak co zrobić, z wodą,...
-
Dlaczego ogórki kiszone są puste w środku? Dzięki tym metodom będą soczyste i chrupiące
Gotowe kiszonki powinny być twarde, chrupiące, a także bardzo dobrze ukiszone. Jednak czasem zdarza się tak, że coś nie wychodzi, a przy ugryzieniu ogórek okazuje się pusty w środku. Dlaczego się t...
-
Jakiego bobu nie kupować? Pierwszy sygnał ostrzegawczy widać na woreczku. "Stara, mokra szmata"
Gdy tylko zaczyna się sezon na bób, jego miłośnicy szturmują targi i sklepy, by znów poczuć smak, na który czekali cały rok. Jak to jednak czasem z żywnością bywa, nie zawsze jest pierwszej świeżoś...
-
Ekspertka savoir-vivre pokazuje, jak jeść czereśnie. Uspokajamy: Nie musicie używać sztućców
Irena Kamińska-Radomska, znana z programu "Projekt Lady", od pewnego czasu za pośrednictwem mediów społecznościowych uczy Polaków, jak powinni się zachowywać. Dzięki jej poradom wiemy już m.in., że...
-
"Jej zamożność kłuje ludzi w oczy. Plotkuje o niej twórcza i zakompleksiona Warszawa"
Popularności Lucynie Ćwierczakiewiczowej mogłyby pozazdrościć współczesne gwiazdy, nie tylko te kulinarne. Mówiła o niej cała Warszawa i mówiła różnie. "Ruchliwa, krzykliwa, nieustraszona, gotowa...
-
Znamy prognozy grzybowe. Miłośnicy niechaj czyszczą kosze i polerują kalosze - będzie bajlando
Kiedy powiedziałam koleżankom z redakcji, że w tym roku na pewno będą grzyby i będzie ich sporo, popatrzyły na mnie jak na dziwoląga. "Asia, co ty mówisz, w taką suszę?". Oczywiście zdradziłam im...
-
Wygląda jak sernik z rosą, tylko czerwoną. Grzyb - kosmita, którego nie wolno zbierać z dwóch powodów
Cały świat pełen jest cudów i dziwów, a natknąć możemy się na nie na każdym kroku, na przykład na spacerze po lesie. Grzyby są fascynujące i dziś opowiemy wam odrobinę o takim, którym mogliby...
-
Podlej tym grządki, a ogórki będą rosnąć bez końca. Za ten nawóz nic nie zapłacisz, a warzywa będą dorodne
Ogórki gruntowe to jedne z najchętniej sadzonych warzyw w naszym kraju. Nic dziwnego, ponieważ poza walorami smakowymi są one zdrowe, a ich zastosowanie w kuchni jest szeroki. Jednak zanim będziemy...
-
Tiktoker zjadł najostrzejsze danie instant dostępne w Polsce i zaczął jęczeć. "Demon w płynie"
Tiktoker tworzący konto wantabite postanowił przetestować dla swoich obserwujących coś naprawdę hardcorowego. Buldak 2x spicy ramen to podobno najostrzejsze danie instant, które można dostać w...
-
Rosół czy zupa pomidorowa? Technolog żywności stawia sprawę jasno. Wygrywa jeden składnik
Zastanawialiście się kiedyś, czy zdrowszy jest sam rosół czy zupa pomidorowa zrobiona na tym rosole? Wszelkie wątpliwości rozwiała Karolina Kowalczyk, która jest dr inż. technologii żywności. Okazu...
-
Tak teraz kupują Polacy. Łowienie promocji i awantury o paragon. "Niektórzy małpiego rozumu dostają"
Wysoka inflacja mocno dała się we znaki Polakom. Odzwierciedlają to nasze zachowania zakupowe i zmiana nawyków. Business Insider sprawdził, jak i co teraz kupujemy. Przede wszystkim chętniej szukam...
-
"Dajecie ludziom jeść jak świniom". Magda Gessler kończy 70 lat i w język się nie gryzie. Czasem cierpnie skóra
10 lipca Magda Gessler obchodzi urodziny. Najsłynniejsza restauratorka w Polsce skończyła 70 lat. Z tej okazji bliscy gwiazdy przygotowali jej w weekend huczną imprezę niespodziankę. My też nie...
-
Potkniesz się o nią na spacerze, ale zrobisz z nią też najlepsze pierogi. Ten grzyb rośnie wszędzie
Grzyby są nieodłącznym elementem wielu przepisów kulinarnych z całego świata, a my Polacy nie wyobrażamy sobie życia bez zupy grzybowej, krokietów czy pierogów. Oczywiście trzeba zawsze pamiętać, b...
-
Przez 14 lat codziennie jadł fast foody i pokazał tego konsekwencje. To jak zmieniło się jego ciało jest zaskakujące
Nie od dziś wiadomo, że regularne spożywanie fast foodów może mieć ogromne konsekwencje. Zmiany zachodzące w naszym zdrowiu mogą mieć tragiczne skutki, a o tym na własnej skórze dowiedział się pewi...
-
Horrendalne ceny w restauracjach gwiazd. 40 zł za kawałek kurczaka u Lewego, to przy innych taniocha
Restauracje znanych gwiazd i celebrytów zapisane są na mapie całej Polski. Wiele osób odwiedza te miejsca z czystej ciekawości, by sprawdzić, czy cena idzie w parze z jakością. Wybierając się do...
-
Dominika Gwit wyznała, jak czuła się po zrzuceniu 50 kg. "Dziecko, gdzie ty jesteś?"
Dominika Gwit to aktorka, która zagrała m.in. w takich produkcjach, jak "Galerianki, "Przepis na życie" i "Singielka". Niedawno gwiazda była gościnią w podcaście Lajf noł makeup Małgorzaty Ohme....
-
Magda Gessler sporo sobie liczy za grzyby. Jeśli myślisz, że 20 złotych wystarczy, jesteś w błędzie
Magda Gessler jest nie tylko gwiazdą programu TVN, lecz także założycielką kilku restauracji. Jedna z nich, "U Fukiera", prowadzi też sklep internetowy, w którym można kupić różne produkty, w tym...
-
Czy myć kurczaka przed gotowaniem? Eksperci są zgodni, ale wiele osób nadal popełnia błąd
Wiele osób przed przygotowaniem posiłku wkłada pod kran wszystkie składniki, w tym mięso. Chcą w ten sposób pozbyć się wszelkich zanieczyszczeń i drobnoustrojów. Inni wychodzą z założenia, że nie m...
-
Robert Makłowicz nie łączy frytek z keczupem. Wybiera inny dodatek. "To wystarczy"
Robert Makłowicz często organizuje dla swoich fanów w mediach społecznościowych sesję pytań i odpowiedzi. Podczas jednego z takich spotkań internauta zapytał go, z czym najchętniej jada frytki....
-
Coraz częściej pojawiają się w Polsce. Kilogram kosztuje nawet 3 tys. zł. Miejsca trzymane są w tajemnicy
Trufle to jedne z najcenniejszych grzybów. Do tej pory zwykle nie kojarzyły się z Polską. Poszukiwacze zwykle jeździli po nie do Włoch lub Francji. Zmiany klimatyczne spowodowały jednak, że coraz...
-
Chłodnik z awokado jest lepszy niż ten z buraków. Podkręcisz smak sokiem i chrupiącym warzywem
Chłodnik z awokado. Jeśli chcesz się oburzyć za samą nazwę, poczekaj chwileczkę. Nie dość, że jest pyszny, to jeszcze banalny i szybki w przygotowaniu. Jak zrobić najlepszą letnią zupę, która smaku...
-
Grzyb - kontrowersja. Nazwa odstrasza, ale smakiem bije wszystkie borowiki. Oto jedyny jadalny muchomor
Z grzybami ostatnio cienko, pojawiają się jedynie na dole polskiej mapy. Jednak w niektórych częściach Polski można spotkać już okazy, które każdy omija. Te grzyby są pyszne, nawet lepsze od...
-
Popularny supermarket wycofuje partię jaj. Mogą doprowadzić do zatrucia. Jeśli je masz, szybko oddaj do sklepu
Kaufland 5 lipca opublikował na oficjalnej stronie komunikat o wycofaniu ze sprzedaży partii jaj. Powodem jest stwierdzenie obecności pałeczek salmonelli. Spożycie produktu może skutkować silnym...
-
Wyglądają jak czerwone porzeczki, ale nigdy ich nie jedz. Już kilka może skutkować śmiertelnym zatruciem
Latem drzewa i krzewy uginają się od owoców. Czasem, podczas spaceru, kuszą nas, by zerwać je i zjeść prosto z krzaczka. Lepiej jednak nie ryzykować, zwłaszcza jeśli nie wiemy na 100 procent, co to...
-
Zjadł najostrzejszy burger w Polsce. Tylko 5 proc. daje radę. "Już nie mam ochoty na niego patrzeć"
Youtuber Książulo na swoim na kanale często publikuje filmy, w których testuje najróżniejsze jedzenie z całego świata. Zagląda do najtańszych knajp, je w miejscach, które oceniane są zarówno jako...
-
Zamówiła jedzenie od Magdy Gessler i dostała zepsuty bulion. "Przeszedł gruby proces kiszenia?"
Magda Gessler znana jest z jedzenia, którym zachwyca się cała Polska. Prowadzi kilka restauracji, a także pomaga innym w ich biznesach. Okazuje się jednak, że nawet u niej zdarzają się wpadki....
-
Zamiast wypić, wyczyść tym kuchenkę. Upora się z najgorszym brudem, a urządzenie będzie lśniło
Kuchenka to miejsce w kuchni, na którym zabrudzenia często i łatwo się zbierają. Przez codzienne gotowanie to właśnie tam pozostaje brud i powstają przypalenia. Niestety nie zawsze można sobie z ni...