sos holenderski
-
Sos holenderski - idealny nie tylko do szparagów. Proste przepisy na sos w różnych wydaniach
Sos holenderski wbrew nieco wprowadzającej w błąd nazwie, został wymyślony przez Francuzów. Prawdopodobnie po raz pierwszy powstał w XVI wieku. Zaletą tego sosu jest przede wszystkim jego uniwersalność. Opierając się na nim, można wykreować inne...
-
Jak zrobić sos holenderski? Przepis jest szybki i banalnie prosty. Połącz te cztery składniki
Sos holenderski - przepis na kremowy dodatek do potraw o cytrynowej nucie. Jego smak podkreśli wiele różnych dań. Do jego przyrządzenia przydadzą się cztery podstawowe składniki: sok z cytryny, musztarda, żółtka i masło.
-
Ekspresowy sos holenderski. Przepis pasuje nie tylko do szparagów. Nie zwarzy się, jeśli zastosujesz tę metodę
Uważa się, że sos holenderski jest trudny w przygotowaniu, a przepis, choć nie wymaga wielu składników, jest skomplikowany. Ale to zależy od tego, z jakiego pomysłu na sos holenderski skorzystasz. Nasz przepis jest łatwy i naprawdę ekspresowy.
-
Jajka po benedyktyńsku, czyli pomysł na mistrzowskie śniadanie. Wyjątkowego smaku doda im kremowy sos
Jajka po benedyktyńsku to pomysł na niebanalne i pyszne śniadanie, które pozwoli zacząć dzień z przytupem. Przepis jest banalny, a do jajek w koszulce najlepiej pasuje oczywiście kremowy sos holenderski. Dziś podpowiemy wam, jak zrobić najlepszą...
-
Szparagi w sosie holenderskim - duet wyśmienity
Szparagi stanowią pyszny i wartościowy dodatek do wielu potraw. Mają mnóstwo cennych witamin, dlatego warto po nie sięgać jak najczęściej. Szczególnie, że sezon na nie właśnie trwa. Przedstawiamy przepis na szparagi w sosie holenderskim. Przepis...
-
Sos holenderski do szparagów sprawi, że będą naprawdę pyszne. Są potrzebne tylko cztery składniki
Szparagi bardzo dobrze komponują się z prostym sosem holenderskim. Ten pyszny dodatek do potraw wymaga tylko czterech, prostych składników i jest w miarę szybki w przygotowaniu. Jak go zrobić?
-
Białe szparagi - przepis dla fanów klasyki. Kremowy sos uwydatni ukryte smaki
Białe szparagi można przyrządzić na mnóstwo pysznych sposobów, dziś jednak postawimy na klasykę w najlepszym wydaniu. Szparagi będą jędrne, sprężyste, a z dodatkiem kremowego sosu holenderskiego zamienią się w samodzielne danie rodem z najlepszych...
-
Przepis na szparagi idealne do obiadu. Dodatek kremowego sosu wystrzeli twoje kubki smakowe w kosmos
W końcu mamy wiosnę i nareszcie zaczął się sezon na nasze ukochane warzywo - szparagi. Przepisów na szparagi jest wprawdzie mnóstwo, dziś jednak postawimy na prostotę. Jak zrobić szparagi, które idealnie pasują do sztuki mięsa, ryby lub pieczeni?...
-
Sos holenderski - przepis, który musisz poznać przed Wielkanocą. Wystarczą trzy składniki, które każdy ma w lodówce
Sos holenderski pasuje idealnie do jajek, wędlin i wspaniale podkreśla smak warzyw. Przepis na sos holenderski jest banalny i ciężko go zepsuć. Każdy miłośnik dobrego jedzenia powinien poznać tę recepturę, szczególnie przed Wielkanocą. Chcesz...
-
Sos holenderski - przepis krok po kroku
Sos holenderski domowej roboty to smaczna i naturalna alternatywa dla sosów kupionych w sklepie. Lubisz znać skład serwowanych produktów? Przygotuj własny sos według prostego przepisu.
-
Jest jadalny, ale nawet nie myśl o tym, by go zabrać. "Bardzo rzadki"
-
Ciasto czekoladowe z owocowym twistem. Dodatek jabłek sprawdzi się idealnie
-
Wzięła dwa składniki i patelnię, i zrobiła szybki deser. "Ekspresowe, miękkie i puszyste"
-
Kotleciki duszone w tym sosie to mistrzowski obiad w najprostszej wersji
-
Placki zdobędą nowy smak, jeśli zmienisz główny składnik. Są dużo lepsze
- Zupa fasolowa - przepis babci Hani. Nie zgadniecie, co dodawała
- Przepis na "Pijaną śliwkę", czyli biszkoptowo-kremowy deser dla dorosłych
- Puszyste i lekkie placki jogurtowe. Z tym dodatkiem są genialne
- Babcia robi je od 50 lat, a słoiki szybko się rozchodzą. Idealne do obiadu
- Ciasta jak za dawnych lat. Jeśli pamiętasz PRL, na pewno je rozpoznasz!
-
Najlepsze w maju: proste potrawy z zielonymi szparagami. Przepisy od szefa kuchni i naszej redakcji
To majowy klasyk: zielone (czyli łatwiejsze do przyrządzenia!) szparagi, do tego jajko z rozlewającym się na szparagi żółtkiem (nie takie trudne do zrobienia!) i aksamitny kontrapunkt z klasycznego sosu holenderskiego. Mamy dla was przepis od szef...