przystawka
-
Jak zrobić bruschette? Pyszna i bardzo łatwa przekąska albo przystawka dla twoich gości
Bruschetta to łatwe danie, które możesz wykorzystać jako szybką przekąskę dla siebie i twoich bliskich lub przygotować jako przystawkę dla gości podczas domowej kolacji. Jedno jest pewne, smak pomidorów w połączeniu z oliwą i bazylią to włoski zna...
-
Tarta ze szpinakiem - z czym podać, jak zrobić? Pyszny przepis na warzywną tartę "na zielono"
Tarta ze szpinakiem to danie, którym można udowodnić, że tarta wcale nie musi być słodka. Jej sekret tkwi w pysznym kruchym cieście i apetycznym nadzieniu. Nawet jeśli do tej pory na twoim talerzu gościły tylko tarty na słodko, wypróbuj nasz przep...
-
Jak zrobić tatar ze śledzia? Popularny przepis na tatar rybny - na imprezę i na co dzień
Tatar ze śledzia to danie często wybierane w okresie postu. Możemy je zatem z powodzeniem serwować zarówno na Wielkanoc, jak i na stół wigilijny. Świetnie sprawdzi się jako smakowita alternatywa dla śledzi w oleju czy sałatki śledziowej.
-
Schab ze śliwką - jak zrobić? Pyszne danie główne lub wędlina na świąteczny stół
Schab ze śliwką gości często na polskich stołach - zazwyczaj pojawia się na Boże Narodzenie lub na rodzinnych i towarzyskich imprezach. Dobrze przygotowany, soczysty schab ze śliwką to prawdziwy rarytas. Sprawdź, jak go przygotować!
-
Gruzińskie chaczapuri - jak zrobić, z czym podać? Mamy prosty przepis
Placki chaczapuri to potrawa rodem z Gruzji. Istnieje kilka rodzajów tej potrawy w zależności od regionu, z którego pochodzą. Zobacz, jak przygotować ten gruziński przysmak!
-
Pieczarki faszerowane - pomysły na nadzienie i przepisy na pyszną przekąskę
Pieczarki faszerowane to danie, które nada się zarówno na codzienny obiad, jak i na grilla. Do ich nadziewania można wykorzystać różne składniki - mięso mielone, warzywa, jajka... Sprawdź przepisy na faszerowane pieczarki!
-
Jak zrobić śledzie w oleju? Przepis na pyszną przekąskę na Wigilię i Boże Narodzenie
Śledzie to jedna z ulubionych przystawek Polaków. Spożywamy je przy okazji różnych przyjęć, są także nieodłącznym elementem Świąt Bożego Narodzenia. Przygotowując śledzia w oleju, masz wątpliwości, jaki olej wybrać lub ile należy go moczyć? W tym...
-
Antipasti - przystawki we włoskim stylu
Antipasti podaje się we Włoszech jako przystawki przed głównym posiłkiem. Są przekąską, ale niezbyt sycącą, jedzoną tylko po to, by zaostrzyć apetyt. Wśród antipasti znajdziemy przekąski jednoskładnikowe (np. plastry wędlin czy serów), jak i...