dodatek
-
Placki ziemniaczane według przepisu babci. Wystarczy dodać ten składnik, a placki nie ściemnieją
Placki ziemniaczane według przepisu babci Helenki, to sposób na sycący i pyszny obiad. Tradycyjne polskie danie jest bardzo łatwe do przygotowania, jednak warto pamiętać, że ziemniaczana masa szybko ciemnieje. Dodając sekretny składnik babci,...
-
Aromatyczna pasta z pieczonego czosnku - wyśmienity dodatek do pieczywa. Sprawdzi się także jako dip
Idealnym dodatkiem do świeżego pieczywa lub innych przekąsek jest aromatyczna pasta z pieczonego czosnku. Poza niesamowicie bogatym smakiem to także doskonałe źródło witamin, które m.in. wspomagają odporność. Świetnie sprawdzi się również jako...
-
Jadalne kwiaty - uroczy dodatek do dań i napojów. Sprawdź, które z nich można bezpiecznie spożywać
Jadalne kwiaty to częsty dodatek do deserów czy drinków. Ten uroczy, naturalny akcent można zastosować niemal w każdym daniu. Poza walorami estetycznymi może być to także zdrowy składnik, który wzbogaci potrawę. Sprawdź listę bezpiecznych roślin,...