dodatek
-
Kilka składniki i jeden garnek. A efekt? Taki, że nikt nie chce kanapki z niczym innym
Jak zrobić samemu serek topiony? To prostsze, niż myślisz, a smak o niebo lepszy niż gotowce. Bez zbędnych dodatków, konserwantów i "E-cośtam". Wystarczy kilka składników, odrobina czasu i dobre chęci. Polecam zrobić więcej, bo znika szybciej niż...
-
Starłam na tarce i włożyłam do słoików. Po chwili miałam wyrazisty dodatek do wszystkiego
Chcesz wzbogacić stół o tradycyjny przysmak? Domowa ćwikła z chrzanem to wyśmienity wybór. Ten łatwy przepis sprawdzi się jako dodatek do mięs, wędlin czy jajek. Smak jest wyrazisty i każdy zechce spróbować.
-
Biała kapusta królową wiosennej surówki. Dodaj jedno warzywo, a będzie smakować obłędnie
Wiosna to okres w roku, który daje nam najwięcej darów ziemi i aż szkoda ich nie wykorzystać. Jednym z najpopularniejszych warzyw w Polsce jest zdecydowanie biała kapusta. Zdrowa i niedroga, może stać się świetnym dodatkiem do rodzinnego obiadu....
-
5 składników, a jest lepsza od pomidorów w śmietanie i mizerii. Zrobisz ją w kilka minut
Obiad musi się składać z kilku elementów. Przede wszystkim ważne jest mięso, a zaraz za nim dodatki. Takim dodatkiem są oczywiście sałatki i surówki, które za każdym razem robimy. Zazwyczaj sięgamy po najbardziej klasyczne propozycje, czyli mizeri...
-
Kunszt tkwi w prostocie. Te dwa składniki są podstawą ulubionego przysmaku kuchni śródziemnomorskiej
Kwintesencja smaku zamknięta w kremowym sosie na bazie czosnku. Idealny dodatek do frytek czy smażonych ziemniaczków, burgerów, sałatek oraz pizzy, chociaż włosi wyrwaliby sobie wszystkie włosy za taki pomysł. Ta specjalność rodem z Marsylii może ...
-
Zamiast do naleśników, użyj do colesława. Idealnie podbije smak surówki. Wystarczy łyżeczka
Colesław to niewątpliwie jedna z najpopularniejszych surówek uwielbianych nie tylko w Polsce, ale też w innych krajach. Jest smaczna i naprawdę prosta w zrobieniu, a do tego pasuje do niemal każdego dania. Jak ją przyrządzić?
-
Odwieczny konflikt o najlepszy majonez w końcu będzie rozwiązany. Najsmaczniejszy jest z tego przepisu
Co roku można natknąć się na konflikt, który dotyczy tego, jaki majonez jest najlepszy. Wiele osób jest w stanie się nawet o to pokłócić. Jednak poznając ten przepis może się to skończyć. Aby w Wielkanoc najlepiej ugościć swoich gości, przygotuj d...
-
Jak go spróbujesz, będziesz chciała smarować nim wszystko. Domowy krem o smaku popularnych pralinek to kosmos
Słodkie kremy pasują idealnie do deserów, ciast lub na pieczywo. Choć najpopularniejszym smarowidłem jest zdecydowanie Nutella, to warto przygotować jej kokosową konkurencję. Gęsty krem o smaku pralin Rafaello zrobi furorę w niejednym domu, a...
-
Placki ziemniaczane według przepisu babci. Wystarczy dodać ten składnik, a placki nie ściemnieją
Placki ziemniaczane według przepisu babci Helenki, to sposób na sycący i pyszny obiad. Tradycyjne polskie danie jest bardzo łatwe do przygotowania, jednak warto pamiętać, że ziemniaczana masa szybko ciemnieje. Dodając sekretny składnik babci,...
-
Aromatyczna pasta z pieczonego czosnku - wyśmienity dodatek do pieczywa. Sprawdzi się także jako dip
Idealnym dodatkiem do świeżego pieczywa lub innych przekąsek jest aromatyczna pasta z pieczonego czosnku. Poza niesamowicie bogatym smakiem to także doskonałe źródło witamin, które m.in. wspomagają odporność. Świetnie sprawdzi się również jako...
-
Jadalne kwiaty - uroczy dodatek do dań i napojów. Sprawdź, które z nich można bezpiecznie spożywać
Jadalne kwiaty to częsty dodatek do deserów czy drinków. Ten uroczy, naturalny akcent można zastosować niemal w każdym daniu. Poza walorami estetycznymi może być to także zdrowy składnik, który wzbogaci potrawę. Sprawdź listę bezpiecznych roślin,...