karmel
-
Jak zrobić karmel do ciast i deserów? Sposób jest banalny, ale nie spuszczaj wzroku z patelni
Karmel to nieodłączny element wielu ciast takich jak snikers i krówka, czy deserów lodowych i babeczek. Przepis na karmel jest naprawdę banalny - to w zasadzie cukier poddany działaniu wysokiej temperatury. Jednak niepozorny błąd sprawi, że zamias...
-
Solony karmel to coś, co kochamy. Jak zrobić go w domu i do czego będzie pasował?
Solony karmel to doskonały dodatek do wielu deserów. Nie tylko tych kupionych w sklepie lub cukierni! Sprawdź, jak zrobić słony karmel samodzielnie i wypróbuj go do domowych słodkości.
-
Szyszki - przepis na łakocie z trzech składników. Najlepszy pomysł na małe świąteczne co nieco
Szyszki to obłędne łakocie zrobione z preparowanego ryżu i cukierków krówek. Uwielbiają je zarówno dzieci jak i dorośli a święta to idealny czas, by się nimi delektować. Jak zrobić słodkie szyszki? Przepis jest bardzo prosty, w kilka chwil możesz...
-
"Ciastko. Karmel. Czekolaaada!" Pamiętacie? A co powiecie na sernik a la twix? Idealny, gdy macie dość klasyków
Pamiętacie reklamę Twixów? "Ciastko! Karmel! Czekolaaada!" - to dopiero był hicior... Ale gwarantujemy, że jeszcze więcej entuzjazmu wzbudzi pyszny sernik a la twix, na który przepis wam dzisiaj zdradzimy. Sprawdźcie, jak go zrobić.
-
Kokosowe ciasteczka razy 4! Klasyczne, z karmelem, mango i malinami
Macie w domu wiórki kokosowe? To już połowa sukcesu! Poszukajcie jeszcze tylko kilku składników i zrobimy kokosowe ciasteczka.
-
Domowy karmel lub kajmak, który nigdy się nie przypali i nie trzeba go gotować. Gotowy w pół godziny! [PRZEPIS]
Przygotowanie domowego karmelu lub kajmaku to długotrwały proces. W dodatku słodka masa bardzo łatwo się przypala. Jest jednak prosty sposób by zrobić go szybko i bez gotowania. Wystarczy użyć... daktyli.
-
Kiedyś tradycyjny trunek, dziś mało kto pamięta, jak się ją przyrządza. Jak zrobić przepalankę w domu?
Być może słyszeliście kiedyś o przepalance. To alkohol domowej roboty, który przyrządzali nasi dziadkowie i pradziadkowie. Jego podstawą jest spirytus, ale dodatek wody i słodkiego karmelu zdecydowanie łagodzi doznania. Jak ją zrobić w domu?
-
Masa kajmakowa do ciast i deserów na trzy sposoby. Jak ją przygotować?
Masa kajmakowa dobrze znana jest wszystkim miłośnikom ciast i innych wyrobów cukierniczych. Doskonale komponuje się z czekoladą i orzechami, jest niezastąpiona do wafli i kruchego ciasta. Masa kajmakowa w puszce dostępna jest w wielu sklepach,...
-
Karmel i kajmak - jak to się robi?
Karmel i kajmak to dla wielu osób synonimy. Tymczasem, choć smakują podobnie, są to dwie różne rzeczy. Czym się różnią, jak je przygotować i do czego wykorzystać?
-
Ciasto z orzechami
Jakie ciasto z orzechami jest najsmaczniejsze? Pewnie, że klasyczny orzechowiec! Będzie on doskonałym rozwiązaniem zarówno na przyjęcie, jak i poobiednią zachciankę. Zapraszamy po przepis na pyszne ciasto z orzechami!
-
Proste ciasto kokosowe bez pieczenia. Smaku nie opisze nawet tysiąc słów
-
Sernik bez pieczenia i bez jajek. Włoch pokazuje, jak zrobić ciasto "bez niczego"
-
Dzieci chcą wiedzieć więcej o bezpieczeństwie w sieci. I liczą na rodzicówMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Naleśniki - przepis. Będą dużo pyszniejsze i delikatne, jeśli dodasz składnik znany z sernika i nie jest to twaróg
-
Jajko po ugotowaniu ma siną obwódkę? Nie każdy wie, o czym to świadczy
- Sprawdź, czy znasz te wypieki. Pytamy głównie o pieczywo, które przecież każdy zna
- Jak zrobić lukier do babki wielkanocnej, żeby był gęsty i się nie rozlewał?
- Tylko świadomi konsumenci mogą liczyć w tym quizie na komplet. Należysz do nich?
- Tanie ciasto bez pieczenia. Smakuje bosko, mieni się kolorami tęczy i kosztuje mniej niż 15 zł
- Ten biszkopt zawsze wyrasta i jest wilgotny. Nie ma szans, aby się nie udał