kajmak
-
Kajmak do mazurka to tylko trzy składniki, a smaku co niemiara. Goście będą sięgać po dokładkę
Podajemy przepis na kajmak do mazurka. Do jego przygotowania wystarczą tylko trzy składniki: mleko, masło i cukier puder. Kajmak można dodawać do różnych ciast. Będzie idealny do wielkanocnych mazurków.
-
Mazurek wielkanocny - krucha rozkosz w tradycyjnym wydaniu. Niezastąpiona okaże się baza i dekoracja
W wielkanocnym menu nie może zabraknąć tradycyjnych wypieków rodem z przepiśnika babci. Mazurek to obowiązkowy element na świątecznym stole - ciasto jest nie tylko obłędnie smaczne, ale i spektakularnie się prezentuje. Wersja z kajmakiem i...
-
Obłędne ciasto bez pieczenia. Potrzebujesz tylko czterech składników - doceni je nawet teściowa
Marzysz. o domowej słodkości, którą ekspresowo można przygotować? Przepis na obłędne ciasto z czterech składników sprawdzi się na każdą okazję. Jest dziecinnie proste i nie wymaga pieczenia, za to smak wypada bezkonkurencyjnie. Zapewniamy, że doce...
-
Czym nadziewać pączki? 3 pomysły na pyszne nadzienie. Idealne, by świętować tłusty czwartek
Tłusty czwartek już 16 lutego dlatego, jeżeli nadal nie wiecie, czym nadziewać pączki, to mamy kilka propozycji. W końcu nie każdy lubi konfiturę różaną. Ciekawych alternatyw jest dość sporo. Wiele zależy od preferencji smakowych.
-
Ciasto leniwej synowej - ekspresowy przysmak bez pieczenia. Wystarczy kwadrans i gotowe
Ciasto leniwej synowej zachwyci zarówno wymagającą teściową, jak i kochających słodycze gości. Deser o charakterystycznej nazwie jest banalny w przygotowaniu, wystarczy zaledwie kwadrans i gotowe. Pięć składników tworzy wyśmienity duet - kluczowy...
-
Kajmak - najprostszy przepis na masę do ciast wielkanocnych. Pamiętaj o czasie gotowania
Kajmak to w kuchni polskiej, bardzo słodka, gęsta, ciągliwa, twardniejąca z czasem masa. Przepis na nią jest bardzo prosty: wystarczy zagotować mleko lub śmietankę z cukrem. Inny sposób wytworzenia kajmaku to gotowanie przez 3-4 godziny puszki ze...
-
Przepis na ciasto krówka. Deser jest banalnie prosty i nie wymaga pieczenia
Dodatek masy krówkowej do ciast jest bardzo popularny i sprawia, że wypieki stają się wyjątkowo smaczne. Połączenie budyniu, herbatników i kajmaku smakuje rewelacyjnie. Przepis na ciasto krówka sprawdzi się na każdą okazję i zasmakuje nawet...
-
Ciasto z kajmakiem - ekspresowy przepis. Przygotowanie jest banalne proste i bez pieczenia
Zastanawiasz się nad przepisem na ciasto bez pieczenia? A może masz ochotę na deser karmelowy? Ciasto z kajmakiem to idealny pomysł na szybką, domową słodycz. Przygotowanie zajmie ci mało czasu i nie wymaga specjalnych umiejętności, a efekt jest...
-
Sernik z kajmakiem na herbatnikach. Przepis na bajeczne ciasto
Jakie ciasto upiec na weekend? Sernik to zawsze dobry pomysł. Mamy dziś dla was przepis na pyszny sernik z kajmakiem pieczony na spodzie z herbatników. Sprawdźcie, jak go zrobić.
-
Ciasto 3 bit przepis bez pieczenia. Nie jest trudne, ale pilnuj paru zasad
Święta, Święta i po Świętach.. Ale na domowe słodkości zawsze jest dobra pora. Ciasto 3 Bit to propozycja dla każdego. Poradzi z nim sobie nawet osoba początkująca w kuchni - ważne jest, by przestrzegać kilku zasad. Sprawdźcie, jak zrobić ciasto 3...
-
Jak sparzyć kapustę na gołąbki? Zajmie ci to 10 minut
-
Ciastka owsiane - przepis trzy razy "P", pyszne, proste i piorunujące. Zrobisz je w 20 minut, a znikną jeszcze szybciej
-
Dzieci chcą wiedzieć więcej o bezpieczeństwie w sieci. I liczą na rodzicówMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Sałatka na Wielkanoc Ewy Wachowicz. Banalna sałatka warstwowa w 10 minut
-
Te dania królowały w czasach PRL-u. Dziś kulinarne specjały wywołują ciarki
- Babka gotowana - przepis z kilku składników da puszyste niczym chmurka ciasto
- Naleśniki gyros - domowy fast food bez zbędnych kalorii. Tu króluje kolorowy skład
- Zawiało nudą przy niedzielnym obiedzie? Kurczak po zbójnicku nada świeżości
- Pozbądź się szkodników naturalnym sposobem nim wiosna zacznie się na dobre
- Bułka tarta - zapomnij o sklepowym produkcie i przygotuj ją domowym sposobem
-
Test przepisów na mazurki od kulinarnych gwiazd. Zwycięzca? "Ciasta kruchego już nigdy nie zrobię inaczej"
Mazurki to jedne z klasycznych wielkanocnych ciast. Jak przyrządzają je najpopularniejsi kulinarni celebryci w Polsce? Przetestowaliśmy przepisy na mazurki od Magdy Gessler, Roberta Makłowicza, Ewy Wachowicz i Ani Starmach. Który był najsmaczniejszy?
-
Domowy karmel lub kajmak, który nigdy się nie przypali i nie trzeba go gotować. Gotowy w pół godziny! [PRZEPIS]
Przygotowanie domowego karmelu lub kajmaku to długotrwały proces. W dodatku słodka masa bardzo łatwo się przypala. Jest jednak prosty sposób by zrobić go szybko i bez gotowania. Wystarczy użyć... daktyli.
-
Nazwa nie zachęca do jedzenia, a i tak wiele osób je uwielbia. Jak zrobić ciasto "Paznokieć"? Podajemy przepis
Jeśli przejadły się wam świąteczne serniczki, pierniki i makowce, a chcielibyście upiec coś słodkiego, to mamy coś idealnego. Być może nazwa tego wypieku nie jest zbyt apetyczna, ale samo ciasto - owszem. Jak zrobić ciasto "Paznokieć"? Podajemy...
-
Masa do wafli na kilka sposobów - domowy deser gotowy w kilka chwil
Masa do wafli może być przygotowana na różne sposoby - wszystko zależy od tego, jakie składniki masz pod ręką i jakie smaki preferujesz. Pischinger, czyli najprostsze "ciasto" z wafli tortowych to pyszna przekąska, która nie ustępuje w smaku słodk...
-
Masa kajmakowa do ciast i deserów na trzy sposoby. Jak ją przygotować?
Masa kajmakowa dobrze znana jest wszystkim miłośnikom ciast i innych wyrobów cukierniczych. Doskonale komponuje się z czekoladą i orzechami, jest niezastąpiona do wafli i kruchego ciasta. Masa kajmakowa w puszce dostępna jest w wielu sklepach,...
-
Karmel i kajmak - jak to się robi?
Karmel i kajmak to dla wielu osób synonimy. Tymczasem, choć smakują podobnie, są to dwie różne rzeczy. Czym się różnią, jak je przygotować i do czego wykorzystać?