Przyrządzając dania obiadowe chcemy zadbać o to, by na talerzu pojawiło się wiele smacznych rzeczy. Zazwyczaj robimy więc dobrze wysmażone kotlety lub kawałki mięsa, obok układamy purée ziemniaczane, kaszę lub ryż. Obok takich produktów nie może również zabraknąć świeżych warzyw, które dopełniają całą potrawę. Najczęściej wybieramy najbardziej znane warzywa takie jak sałata, pomidor i ogórek.
Najpopularniejszą sałatką, którą wymieni każdy Polak jest oczywiście mizeria. Zaraz za nią będzie na pewno prosta sałatka z pomidora, cebuli i śmietany. Okazuje się, że ten drugi dodatek można nieco urozmaicić, co tylko wypada na naszą korzyść. Do świeżych pomidorów warto więc dodać podsmażone chorizo, ocet winny, a także czosnek. Inne składniki równie będą potrzebne, dlatego sprawdź, czy masz je w kuchni.
Składniki
Sposób przygotowania
Więcej ciekawych tekstów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Komentarze (1)
Lubisz sałatkę z pomidorów? Dzięki tej wersji pokochasz ją bardziej. Hiszpańska wersja zwali cię z nóg