liście
-
Ten przepis na liście kalafiora to kulinarny game changer. Już nigdy nie wyrzucisz zielonej części
Gotowanie w duchu zero waste to coraz głośniejszy trend, który potrafi zaskoczyć praktycznością oraz smakiem produktów, których zazwyczaj nie wykorzystywaliśmy. Podobnie jest z liśćmi kalafiora, które zazwyczaj lądowały w koszu. Jak się okazuje, t...
-
Ogórki kiszone z sekretnym składnikiem. Nasze babcie rwały liście z drzew dla wyjątkowego smaku
Domowe przetwory nie mają sobie równych - babcine przepisy i metody również. Dlatego warto dodać do ogórków kiszonych jeden niepozorny składnik, który nie nada smaku ani aromatu. Dodając do kiszonki liście niektórych roślin, sprawimy, że będą...
-
Liście pomidorów żółkną i usychają? Co z tym zrobić i czym jest fuzarioza? Sprawdź, jaki popełniasz błąd
Samodzielna uprawa warzyw bywa nie lada wyzwaniem. Susza, upały, szkodniki, to tylko kilka z czynników zewnętrznych, które w znacznym stopniu utrudniają wzrastanie roślin. Są jednak sytuacje, kiedy nie znamy powodu, dla którego warzywa zaczynają ź...
-
Żółte plamy na liściach pomidorów wydają się być niepokojące. Skąd się biorą i jak z nimi walczyć?
Żółte plamy na liściach pomidorów mogą być skutkiem wielu czynników - od nieprawidłowego hodowania, po ataki szkodników. Zanim podejmiesz działania, sprawdź, jaka jest przyczyna żółknięcia liści.
-
Lubicie rzodkiewki? Nie tylko one nadają się do jedzenia. Jak wykorzystać liście? Zdziwicie się
Rzodkiewki dostępne są w sklepach przez cały rok, jednak wiosną szczególnie chętnie po nie sięgamy. Mają wyraźny, ostry smak i masę witamin. A co z popularnym "odpadkiem"? Czy można jeść liście rzodkiewki?