strogonow
-
Strogonow - przepis na rozgrzewającą klasykę. Kwintesencja smaku tkwi w mięsie i kolorowych dodatkach
Strogonow to jedno z dań, które najlepiej smakują w chłodne, zimowe dni. Przepis jest pełen aromatów dzięki mięsie, warzywom, kolorowym dodatkom i przyprawom. Przygotowanie tego rarytasu wcale nie jest trudne, a efekt gwarantuje zadowolenie...
-
Strogonow przepis na ciepłe danie z wołowiną i pieczarkami. Wersja na ostro
Strogonow to danie, które przed laty było bardzo popularne. Najczęściej przyrządzano je na różne prywatki, czy sylwestra jako potrawa na gorąco. Jest niezwykle sycące i pyszne. Nasz przepis jest wyjątkowy i nieco pikantny. Jak go przygotować? Ważn...
-
Strogonow - przepis na rozgrzewające i sycące danie jednogarnkowe. Kluczem są kolorowe dodatki i mięso
Wśród domowych obiadów warto wyróżnić dania jednogarnkowe, które sycą, rozgrzewają i poprawiają humor, gdy za oknem gości ponura aura. Kluczem do sukcesu są dobrej jakości składniki - szczególnie mięso i kolorowe dodatki. Z kolei mieszanka przypra...
-
Ciepłe danie na sylwestra, czyli gulasz a la strogonow. Tania wersja imprezowej klasyki z nietypowym dodatkiem
Jeśli szukasz pomysłu na ciepłe danie na sylwestra, mamy dla ciebie przepis, który nigdy nie zawodzi, czyli gulasz a la strogonow. To smaczna wersja kultowego dania Boeuf Strogonow, która nie zrujnuje domowego budżetu, a z pewnością każdemu...
-
Strogonow - zupa idealna na obiad we Wszystkich Świętych. Nasyci i rozgrzeje, ale użyj odpowiedniego mięsa
Bouef Stroganow to danie przypominające gulasz, na bazie którego powstał przepis na aromatyczną i rozgrzewającą zupę, której nazwę uzus przyjął jako "strogonow". Zupa srogonow to idealne danie na Wszystkich Świętych i inne uroczystości, ale ważne...
-
Strogonow - przepis na gulaszową zupę. Użyj tego mięsa, aby nadać jej głęboki smak
Strogonow to przepis na sycące, mięsne danie w sam raz na obiad lub kolację. Ta potrawa jest też częstym elementem w menu wielu restauracji. Można ją całkiem łatwo przygotować, więc spróbujcie sami.
-
Strogonow według przepisu Ewy Wachowicz. Kwintesencja smaku i aromatu tkwi w odpowiednim wywarze
Pożywny, niezwykle smaczny i aromatyczny strogonow z dodatkiem pieczarek to rozgrzewające i sycące danie, idealne na chłodne dni. Przygotowanie tego dania wcale nie jest trudne. Sprawdzona receptura Ewy Wachowicz, pomoże ci przygotować pyszne dani...
-
Zupa strogonow z wołowiną. Jednogarnkowe danie przygotujesz w pół godziny
Zupa strogonow to idealny pomysł na obiad w leniwy dzień. Przygotujemy ją w jednym garnku, a użycie polędwicy wołowej zapewni wyjątkowe doznania smakowe. Co więcej, ugotowanie tej zupy nie powinno zająć nam więcej niż pól godziny.
-
Strogonow - przepis na sycący klasyk idealny na Sylwestra. Najważniejsze jest mięso
Bouef Stroganow to przepyszne i sycące danie wywodzące się z kuchni rosyjskiej. Strogonow podany w formie gęstej zupy to idealne danie na ważne uroczystości, ale świetnie sprawdzi się także jako ciepłe danie np. na Sylwestra. Jak zrobić strogonowa...
-
Ciepłe dania z mięsem na Sylwestra. Co warto przygotować?
Ciepłe dania z mięsem na Sylwestra mogą być podane w wielu wariantach. Niektóre są bardzo proste, inne będą wymagały od nas nieco więcej wysiłku. Warto jednak poświęcić na nie chwilę czasu, bo ta wyjątkowa, całonocna impreza będzie jeszcze bardzie...
-
Ciasteczka owsiane - przyjemność bez wyrzutów sumienia. Zdrowy owoc doda smaku
-
Ciasto bez pieczenia, czyli szarlotka z patelni. Przepis na szybki deser
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Parę lat temu Tomasz Sekielski schudł blisko 100 kg. Co jadł? Podzielił się dwoma przepisami. "Pyszne i zdrowe"
-
Pamiętasz te kultowe przekąski z PRL-u? Były na każdym stole
- Często bywasz na straganie? Ciekawe, czy rozpoznasz te warzywa na zdjęciach!
- Jak przyrządzić mielone, żeby były soczyste? Przygotuj bułkę w ten sposób
- Co zrobić z czerstwego chleba? Przepis na szybkie danie na gorąco
- Zimne i gumowate frytki z McDoland's? Była pracownica, zdradza pewien trik
- Już nie chrusty, a churros. Południowy przysmak sprawdzi się w karnawale
-
Jak zrobić Boeuf Strogonow?
Boeuf Strogonow to tak naprawdę Boef Stroganow, ponieważ nazwa dania wzięła się od nazwiska rosyjskiego generała Aleksandra Grigorijewicza Stroganowa. W gastronomii przyjęła się jednak błędna nazwa. Nie zmienia to jednak niepowtarzalnego smaku tej...