ciasto naleśnikowe
-
Ciasto na naleśniki przywiera do patelni? Pewnie popełniasz te błędy. Przydadzą się sól i słonina
Usmażenie naleśników nie jest skomplikowane, choć czasem każdemu zdarzy się jakiś błąd. Często sporo kłopotów nastręcza obrócenie ich na drugą stronę. Nie zawsze udaje się też pierwszy naleśnik. Wiele osób ma jednak problem z przyklejaniem się...
-
Zamiast połowy mąki dodaj ten składnik. Naleśniki wyjdą kremowe jak nigdy
Nie ma jednego właściwego przepisu na naleśniki. Każdy robi je po swojemu i zazwyczaj na oko. Dzięki temu naleśniki zawsze wychodzą tak jak dana osoba lubi najbardziej. Zachęcamy jednak, by od czasu do czasu poeksperymentować i zamiast sprawdzonej...
-
Przetestowałam przepis na naleśniki od Ani Starmach. Zaskoczenie, bo w składzie nietypowy dodatek
Ciasto na naleśniki to jeden z najprostszych przepisów, jednak by uniknąć grubych i nieestetycznych placków, warto skupić się na odpowiednim składzie. Metoda Ani Starmach może początkowo szokować, jednak ciasto wychodzi perfekcyjne. Kluczem do...
-
Naleśniki bez mąki, mleka i jajek? Zrób ciasto z nietypowego składnika. To skarbnica witamin i smaku
Przepis na naleśniki to kulinarny banał, co jednak gdyby wyrzucić ze składu niemal wszystkie, podstawowe składniki? Zamiast mąki, jajek i mleka sięgnij po jeden, nietypowy produkt. To super food, który dostarczy dużo witamin i zagwarantuje obłędny...
-
W tłusty czwartek nie ślęczę nad pączkami, robię coś pyszniejszego. Smażone ciasto kocha cała rodzina
W tłusty czwartek królują domowe pączki i faworki. Owszem, są pyszne, ale dość czasochłonne i nie każdy zawsze ma czas ślęczeć nad stolnicą godzinami. Dziś mamy lepszy przepis na tłusty czwartek. Zrób to, co ja od lat - smażone ciasto naleśnikowe....
-
Naleśniki bez grama mąki? Dodaj do ciasta ten składnik, a wyjdzie puszyste, lekkie i... zdrowe!
Domowe naleśniki to danie, które lubi niemal każdy. Zamiast jednak szykować tradycyjne ciasto, postaw na zdrową i ciekawą wariację. Wystarczy zamienić mąkę na inny produkt - dzięki temu placki będą smaczne, elastyczne i cienkie.
-
Tak Ania Starmach robi ciasto na naleśniki. Dodaj łyżkę tego produktu, a wyjdą sprężyste i cieniutkie
Twoje naleśniki przypominają grube nieestetyczne placki? Zamiast więc popełniać nagminne błędy po raz kolejny, sięgnij po sprawdzony przepis Ani Starmach. Podstawa to dobre proporcje, a także dodatek kremowego produktu. Dzięki temu wyjdą lepsze ni...
-
Elastyczne i mięciutkie naleśniki na krokiety. Nie uwierzysz jakie warzywo jest głównym składnikiem ciasta
Jeszcze nie tak dawno były wakacje, a teraz Polacy przygotowują się już do świąt Bożego Narodzenia. Większość z nas planuje porządki w domach i testuje przepisy, którymi następnie zachwycać będą się goście przy wigilijnym stole. Jak przygotować...
-
Naleśniki na krokiety rwą się, zanim zwiniesz je do końca? Mamy na to sposób. Tajemnica tkwi w proporcjach
Największym problemem podczas zwijania krokietów, są zdecydowanie rwące się naleśniki. Nie da się wówczas dobrze zawinąć farszu, a całość nie prezentuje się zbyt apetycznie. Czy można temu zaradzić? Tak, ale trzeba zachować idealne proporcje...
-
Moja babcia robi ten przysmak każdej jesieni. Najpierw zbiera kanie, a potem smaży je w tym cieście. Są palce lizać
Nie wiesz, jak przygotować kanie? Sposobów jest wiele i każdy jest smaczny. Mimo to kanie w mleku wyróżniają się swoją delikatnością i czasem przyrządzenia. To pyszne danie z grzybów zrobisz już w pół godziny, a zasmakuje nawet wymagającej teściowej.
-
Przepis na naleśniki od Ani Starmach. Ciasto będzie niezwykle delikatne, jeśli podgrzejesz ten składnik masy
Śniadanie na słodko to dla wielu osób najlepszy sposób na rozpoczęcie dnia. Wie coś o tym Ania Starmach. Na swoim blogu podzieliła się znakomitym przepisem na delikatne naleśniki, idealne do dżemów, powideł czy czekolady. Przygotujesz je w mniej n...
-
Naleśniki - przepis, który ma ponad sto lat. Wtedy jadano je z nietypowym słodkim farszem
Naleśniki - przepis na to danie to nie wymysł naszych czasów. Smażone ciasto z dodatkami jadano już w ubiegłym stuleciu. Często dodawano do niego wyjątkowy słodki farsz. Nic nie stoi na przeszkodzie, by odkurzyć starą recepturę.
-
Dodaj do ciasta naleśnikowego ten składnik. Dzięki temu wyjdą delikatne, puszyste i rumiane
Przepis na naleśniki to przysłowiowa bułka z masłem, jednak by ciasto wyszło idealne, konieczne są odpowiednio dobrane składniki i zachowanie proporcji. Delikatne, rumiane i puszyste niczym chmurka naleśniki wymagają także odpowiedniego...
-
Unikaj tych czterech błędów, a naleśniki zawsze wyjdą idealne, czyli elastyczne i smaczne
Naleśniki to danie uwielbiane zarówno przez najmłodszych, jak i dorosłych. Na słodko z owocami i twarogiem, a może z pieczarkami i mozzarellą? Niezależnie od preferencji, zdarza się, że potrawa nie wychodzi tak, jakbyśmy chcieli. Sprawdźcie, jak...
-
Marzą ci się elastyczne naleśniki, które nie pękają? Mamy na to skuteczne sposoby. Zobaczcie sami
Co zrobić, aby naleśniki były elastyczne i nie pękały? Wbrew pozorom nie trzeba wiele, aby usmażyć idealne placki. Sprawdźcie nasze sztuczki, dzięki którym twoje naleśniki będą zarówno pyszne, jak i elastyczne.
-
Ciasto na naleśniki kokosowe Gordona Ramsaya. Bardziej egzotyczna wersja śniadaniowej klasyki
Ciasto na naleśniki składa się z podstawowych składników, takich jak mąka czy mleko. Ale Gordon Ramsay pokazuje, że naleśniki można zrobić inaczej i w ciekawszy sposób. Jak? Zobaczcie sami.
-
Naleśnikowe wstążki z truskawkami - przepis na słodki i pyszny obiad. Przygotowanie jest bardzo proste
Jeśli szukasz pomysłu na lekki słodki obiad, wypróbuj nasz przepis na naleśnikowe wstążki z truskawkami. To pyszne danie jest banalnie proste w przygotowaniu, lecz wyjątkowy smak zadowoli nawet najbardziej wymagających. Kluczowe okaże się ciasto...
-
Przepis na ciasto na naleśniki. Wyjdą perfekcyjne, tylko użyj odpowiedniej wody
Naleśniki to danie, które idealnie sprawdzi się na każdy posiłek. Najlepsze są ciepłe, prosto z patelni, tylko jaki jest przepis na ciasto na naleśniki idealne? Dziś mamy dla ciebie recepturę perfekcyjnych naleśników. Użyj wody gazowanej i ciesz s...
-
Ciasto naleśnikowe do ryby? Wypróbuj ten prosty sposób na chrupiącą i soczystą panierkę
Ciasto naleśnikowe do ryby warto dodać wtedy, gdy nie mamy ochoty na tradycyjną panierkę. Masę można bowiem przygotować łatwo i szybko z zaledwie kilku podstawowych produktów. Usmażona w ten sposób ryba jest soczysta i smaczna. Warto wypróbować te...