udka z kurczaka
-
Znajomy kucharz zdradził mi przepis na najlepszego kurczaka. Zapiecz go w tym napoju, a wyjdzie soczysty
Kurczak to najpopularniejsze mięso, z którego najczęściej przygotowuje się dania obiadowe. Jednak w tym wydaniu zna go mało osób. Zapieczony w tej mieszance nie tylko zyskuje na smaku, lecz także staje się obłędnie miękki. Nie zapomnij o tym...
-
Przepis na soczyste i chrupiące udka z kurczaka. Wystarczy zanurzyć mięso w aromatycznej marynacie
Udka z kurczaka wcale nie muszą smakować tak jak zawsze. Wystarczy zamiast gotowej mieszanki przypraw, postawić na obłędną marynatę. Aby uzyskać smak idealny, wystarczy zadbać o świeże zioła, odpowiedni nabiał i świeże mięso. Tak przygotowany...
-
Soczyste udka z kurczaka? Jest pewien patent, aby mięso już nigdy nie było suche. Jeden trik i gotowe
Soczyste udka z kurczaka, to marzenie każdego, kto wstawia do piekarnika pieczołowicie przygotowaną potrawę. Niestety często okazuje się, że rzeczywistość bywa zgoła odmienna, a mięso jest suche i "wiórowate" w smaku. O ile można zmniejszyć...
-
Udka z piekarnika nie muszą być nudnym daniem. Dodaj te dwa składniki, a poczujesz różnicę
Udka z piekarnika to jedne z najczęściej wykonywanych dań obiadowych. Jednak jeśli znudziła się nam klasyczna wersja tej potrawy, warto wypróbować nowy przepis. Za sprawą dwóch składników ich smak zmienia się diametralnie. Co sprawi, że staną się...
-
Mistrzowskie udka z grilla według Ewy Wachowicz. Sekretem jest marynata
Sezon letni to równocześnie miesiące pełne grillowania i biesiadowania poza domem. Na ruszt wrzucamy niemal wszystko - kiełbaski, steki, warzywa, sery i pieczywo. Zanim rozpoczniemy kulinarną ucztę, warto zamarynować mięso, dzięki czemu wydobędzie...
-
Marynata do kurczaka podstawą udanego obiadu. Poznaj 4 przepisy na marynaty do mięsa na grilla i nie tylko
Marynata do kurczaka to bardzo ważny element w procesie przygotowywania posiłku. To od niej będzie zależał smak mięsa oraz jego soczystość. Nie ma nic lepszego aniżeli pieczony kurczak otoczony wyrazistą marynatą.
-
Podudzia z kurczaka pieczone - pomysł na szybki obiad. Wybierasz opcję na słodko czy ostro?
Podudzia z kurczaka pieczone to szybki i banalnie prosty pomysł na obiad dla całej rodziny. Jest to tak uniwersalne danie, że można je podać z kaszą, ryżem, ziemniakami, warzywami i ulubioną surówką. Do wyboru - do koloru. Jest smacznie, a przy ty...
-
Pałki z kurczaka z patelni. Dzięki nietypowej marynacie wyjdą lepsze niż pieczone
Pałki z kurczaka zazwyczaj kojarzą się nam z niedzielnym obiadem. Najczęściej po prostu obsypujemy mięso przyprawami i pieczemy w piekarniku i, mimo że ten sposób jest już sprawdzony, czasem mięso wychodzi suche. Dziś mamy dla was przepis na smażo...
-
Pałki z kurczaka - prosty i szybki przepis. Ta ziołowa marynata to mistrzostwo
Pałki z kurczaka to pyszny i uniwersalny mięsny dodatek do obiadu. Soczyste mięso i chrupiąca skórka to zdecydowanie coś, co lubimy. Jak przyrządzić pałki z kurczaka, by były aromatyczne a mięso rozpływało się w ustach? Nasz przepis jest prosty, a...
-
Wiszące udka z piekarnika to teraz hit. Są soczyste i idealnie upieczone. Tomasz Strzelczyk wie, co dobre
Kurczak pieczony to prawdziwy klasyk. Mało komu ślinka nie cieknie, gdy czuje rozchodzący się po całym domu zapach przypraw i przypiekanego mięsa. Hitem wśród domowych kucharzy są wiszące udka. Tomasz Strzelczyk pokazał, jak je zrobić.
-
Ten schab robię na święta. Rodzina go uwielbia, ale muszę pilnować czasu
-
Stryjek tak robił gołąbki. Jego przepis bije na głowę wszystkie inne
-
Rewolucja, która nada smak twojemu życiu. Tak nowoczesne technologie pozwalają wydobyć jeszcze więcej z każdego ziarenkaMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Tak naleśniki robi Ania Starmach. Ten kremowy składnik jest obowiązkowy
-
Ile gotujemy grzyby suszone? Liczy się nie tylko czas, ale i metoda
- Sięgam po to, gdy nie mam pomysłu na obiad. Sprawdza się za każdym razem
- Słodki smak PRL-u. Tylko łasuchy rozpoznają wszystkie łakocie na zdjęciach
- Tak wyglądają ceny karpia w 2023 roku. Wiadomo, który najbardziej się opłaca
- Ryba w occie na święta. Stawiam na jeden gatunek i robię 3 dni przed Wigilią
- Polska liderem w rankingu na najgorsze potrawy mięsne świata. Mało kto to je
-
Smażony kurczak nie zawsze wychodzi chrupiący? Wystarczy dodatek mąki kukurydzianej. Wyjaśniamy, dlaczego
Perfekcyjnie chrupiące skrzydełka czy nuggetsy to dla wielu niedościgniony ideał. Ilu przepisów by nie próbowali, cos zawsze idzie nie tak. Jest jednak jeden składnik, który zawsze zadziała - o ile resztę kroków wykonacie prawidłowo. Mowa o mące...
-
Jak przygotować marynatę do kurczaka? 3 sposoby
Dobra marynata do kurczaka to podstawa. Najpopularniejsze mięso, które często ląduje na naszych stołach, nie musi za każdym razem smakować tak samo. Kluczem do walki z nudą są właśnie pomysły na marynaty.
-
Sekretne kroki do idealnej panierki? Solanka i podwójne panierowanie to nie wszystko
Wiele osób nieraz podjęło się przygotowania super chrupiącego kurczaka, ale niewielu udało się osiągnąć maksymalny efekt. Jak przyrządzić idealnie chrupiącą panierkę? Przedstawiamy kilka wskazówek, które pomogą wam to osiągnąć.
-
Udka faszerowane pieczarkami. Prosty przepis na niedzielny obiad
Udka faszerowane to propozycja obiadowa, którą każdy zna i lubi. To danie typowo "niedzielne", gdyż tego dnia mamy więcej czasu na jego przygotowanie. My zachęcamy jednak, aby nie ograniczać się do dni tygodnia, tylko już dziś przygotować nasze...