udka z kurczaka
-
Mistrzowskie udka z grilla według Ewy Wachowicz. Sekretem jest marynata
Sezon letni to równocześnie miesiące pełne grillowania i biesiadowania poza domem. Na ruszt wrzucamy niemal wszystko - kiełbaski, steki, warzywa, sery i pieczywo. Zanim rozpoczniemy kulinarną ucztę, warto zamarynować mięso, dzięki czemu wydobędzie...
-
Marynata do kurczaka podstawą udanego obiadu. Poznaj 4 przepisy na marynaty do mięsa na grilla i nie tylko
Marynata do kurczaka to bardzo ważny element w procesie przygotowywania posiłku. To od niej będzie zależał smak mięsa oraz jego soczystość. Nie ma nic lepszego aniżeli pieczony kurczak otoczony wyrazistą marynatą.
-
Podudzia z kurczaka pieczone - pomysł na szybki obiad. Wybierasz opcję na słodko czy ostro?
Podudzia z kurczaka pieczone to szybki i banalnie prosty pomysł na obiad dla całej rodziny. Jest to tak uniwersalne danie, że można je podać z kaszą, ryżem, ziemniakami, warzywami i ulubioną surówką. Do wyboru - do koloru. Jest smacznie, a przy ty...
-
Pałki z kurczaka z patelni. Dzięki nietypowej marynacie wyjdą lepsze niż pieczone
Pałki z kurczaka zazwyczaj kojarzą się nam z niedzielnym obiadem. Najczęściej po prostu obsypujemy mięso przyprawami i pieczemy w piekarniku i, mimo że ten sposób jest już sprawdzony, czasem mięso wychodzi suche. Dziś mamy dla was przepis na smażo...
-
Pałki z kurczaka - prosty i szybki przepis. Ta ziołowa marynata to mistrzostwo
Pałki z kurczaka to pyszny i uniwersalny mięsny dodatek do obiadu. Soczyste mięso i chrupiąca skórka to zdecydowanie coś, co lubimy. Jak przyrządzić pałki z kurczaka, by były aromatyczne a mięso rozpływało się w ustach? Nasz przepis jest prosty, a...
-
Wiszące udka z piekarnika to teraz hit. Są soczyste i idealnie upieczone. Tomasz Strzelczyk wie, co dobre
Kurczak pieczony to prawdziwy klasyk. Mało komu ślinka nie cieknie, gdy czuje rozchodzący się po całym domu zapach przypraw i przypiekanego mięsa. Ostatnio hitem wśród domowych kucharzy są wiszące udka.
-
Smażony kurczak nie zawsze wychodzi chrupiący? Wystarczy dodatek mąki kukurydzianej. Wyjaśniamy, dlaczego
Perfekcyjnie chrupiące skrzydełka czy nuggetsy to dla wielu niedościgniony ideał. Ilu przepisów by nie próbowali, cos zawsze idzie nie tak. Jest jednak jeden składnik, który zawsze zadziała - o ile resztę kroków wykonacie prawidłowo. Mowa o mące...
-
Jak przygotować marynatę do kurczaka? 3 sposoby
Dobra marynata do kurczaka to podstawa. Najpopularniejsze mięso, które często ląduje na naszych stołach, nie musi za każdym razem smakować tak samo. Kluczem do walki z nudą są właśnie pomysły na marynaty.
-
Sekretne kroki do idealnej panierki? Solanka i podwójne panierowanie to nie wszystko
Wiele osób nieraz podjęło się przygotowania super chrupiącego kurczaka, ale niewielu udało się osiągnąć maksymalny efekt. Jak przyrządzić idealnie chrupiącą panierkę? Przedstawiamy kilka wskazówek, które pomogą wam to osiągnąć.
-
Udka faszerowane pieczarkami. Prosty przepis na niedzielny obiad
Udka faszerowane to propozycja obiadowa, którą każdy zna i lubi. To danie typowo "niedzielne", gdyż tego dnia mamy więcej czasu na jego przygotowanie. My zachęcamy jednak, aby nie ograniczać się do dni tygodnia, tylko już dziś przygotować nasze...
-
Jak pozbyć się much z kuchni? Przyda się m.in. lubiane zioło i mikstura za cztery złote
-
Mizeria idealna - przepis. Kluczowa jest kolejność dodawania składników
-
Świeży chleb bez grama pleśni i to po trzech tygodniach? Wypróbuj jeden bardzo prosty trik z TikToka
-
Ogławianie pomidorów. Co to jest i jak się do tego zabrać? Krótki poradnik, który zapewni obfite plony
-
Co zrobić z niedopitym piwem? Zapomnij o wylewaniu do zlewu
- Ciasto na pizzę bez wyrastania. Rach-ciach i gotowe, ale pamiętaj o temperaturze wody
- Ciasto herman - przepis na słodkość sprzed stu lat. Zrobisz je bez problemu, ale zjesz dopiero po 10 dniach
- Ciasto francuskie z truskawkami - przepis na błyskawiczny deser. Zrobisz je z kilku składników
- Zrobiłam domową lemoniadę arbuzową i nie żałuję. Jest pyszna, orzeźwia i przygotujesz ją w kilkanaście minut
- Domowe sposoby na karaluchy w kuchni. Pomoże cukier i popularny napój