Więcej pysznych przepisów znajdziesz na naszej stronie www.gazeta.pl
Przepis na rybę po grecku doskonale znamy. Usmażone filety przykryte pod warstwą duszonych warzyw to nieodłączny element świątecznego menu. Ryba po grecku jest delikatna i subtelna w smaku. Co jeśli jednak wolimy nieco bardziej intensywne dania? Przepis na rybę po japońsku sprawdzi się idealnie - mieszanka smaków słodkiego, kwaśnego i pikantnego trafi w gusta wielu smakoszy. Przepis jest bardzo prosty, podstawą jest oczywiście dobrej jakości ryba.
Składniki:
Ryba po japońsku - sposób przygotowania:
Jeśli chcesz nieco urozmaicić przepis na rybę po japońsku - usmaż rybę w cieście naleśnikowym. Przygotuj ciasto takie jak na naleśniki (ewentualnie nieco gęstsze), zanurz kawałki ryby i smaż na gorącym oleju, aż będą apetycznie złote. Tak przygotowana ryba zrobi prawdziwą furorę na świątecznym stole, a twoja rodzina będzie nią zachwycona. Smacznego!