rozkoszny
-
Jagodzianki - przepis Rozkosznego podbija sieć. "Najbardziej rozpustne jagodzianki w internecie"
Jagodzianki ostatnio są ciągle na ustach wielu Polaków (nic dziwnego, w końcu są przepyszne). Że drogie, że mało jagód, że jednak wcale nie wszędzie po kilkanaście złotych, że może lepiej zrobić samemu. Nie każdy czuje się być może na siłach, żeby...
-
Sernik cztery sery Rozkosznego. Takiego jeszcze nie jedliście. "Ultra-kremowy"
Rozkoszny przyzwyczaił nas do tego, że jego przepisy są nietuzinkowe, zapadają w pamięć i, przede wszystkim, zawsze się udają. Od pewnego czasu na instagramie blogera furorę robi sernik quattro formaggi, czyli sernik cztery sery. "Jego wnętrze jes...
-
Obłędny różany mazurek Rozkosznego. Wystarczy kilka składników, by stworzyć arcydzieło
Mazurek to niewątpliwie jeden z najbardziej charakterystycznych, wielkanocnych deserów. Najczęściej ma wspaniałą bakaliową masę i cienki, kruchy spód. Dobrym pomysłem zawsze jest jednak wypróbowanie nowych, oryginalnych smaków. Taką właśnie...
-
Sernik baskijski Roskosznego. Tak puszysty, że chmury mogą się schować
Wyobraź sobie letnie niebo, na którym gdzieniegdzie dostrzec można delikatne, jakby utkane z bitej śmietany chmury. Widzisz? Możesz mieć podobne skojarzenie, gdy na Twoim talerzu znajdzie się kawałek tego sernika. Michał Korkosz, znany pod...
-
Przetestowałam przepis na ciasto pomarańczowe Rozkosznego. Następnego dnia zostały tylko okruszki
Na sprawdzenie tego przepisu czaiłam się już od jakiegoś czasu. W końcu trafił mi się luźniejszy weekend, kiedy mogłam poświęcić trochę czasu na pieczenie. Uzbrojona w pomarańcze i inne niezbędne składniki, zabrałam się za przygotowywanie ciasta z...
-
"Zapraszałem znajomych na pączkowe party. Nie ma nic przyjemniejszego niż takie rozpieszczanie się"
W tłusty czwartek jesteśmy spragnieni pączka. Szukamy tego idealnego, ale łatwo nie jest. Jaki więc powinien być dobry pączek? "Musi być dobrze wysmażony, wyrośnięty, puszysty jak wata. Jego znakiem rozpoznawczym jest jasna obwódka. Dobry pączek...