rozkoszny
-
Zrobiłam szarlotkę na palonym maśle z przepisu Rozkosznego. Jeden kęs i przepadłam
Moim zdaniem szarlotka to jedno z najlepszych ciast. Spód jest kruchutki, jabłka kwaśne, a kruszonka słodka i maślana. Zawsze robiłam ją według tradycyjnej receptury, ale tym razem postanowiłam przetestować przepis na szarlotkę Rozkosznego. On...
-
W tych kopytkach z miejsca się zakochasz. Jedna przyprawa ma szczególne znaczenie
Kopytka to klasyk nad klasykami. Chyba nie znamy osoby, która by ich nie lubiła. Co jest ich największą zaletą? To, że pasuje do nich praktycznie wszystko. Najlepszym na to dowodem jest przepis, który publikujemy poniżej. Pochodzi z książki "Nowe...
-
Daleko jej do oryginału, za to królują tu kurki. Oto sezonowa carbonara prosto z kuchni Rozkosznego
Przepis Rozkosznego na carbonarę mocno różni się od oryginału, jednak ten boski, sezonowy makaron nie ma sobie równych. Wszystko przez kremowy sos na bazie kurek, białego wina, jajek i włoskiego sera. Całość idealnie otuli makaron - takie połączen...
-
Rozkoszny robi lekki i niesamowity makaron na letni obiad. W roli głównej bób. "Frywolny"
Rozkoszny nie przestaje czarować i tym razem przygotował najlepszy makaron na lato. Jest lekki, prosty w wykonaniu i pyszny, że szok. Co jest ważne? Oprócz makaronu przyda się masło, pieprz i nasz ukochany bób. Rozkoszny powiedział, że jest...
-
Jagodzianki - przepis Rozkosznego podbija sieć. "Najbardziej rozpustne jagodzianki w internecie"
Jagodzianki ostatnio są ciągle na ustach wielu Polaków (nic dziwnego, w końcu są przepyszne). Że drogie, że mało jagód, że jednak wcale nie wszędzie po kilkanaście złotych, że może lepiej zrobić samemu. Nie każdy czuje się być może na siłach, żeby...
-
Sernik cztery sery Rozkosznego. Takiego jeszcze nie jedliście. "Ultra-kremowy"
Rozkoszny przyzwyczaił nas do tego, że jego przepisy są nietuzinkowe, zapadają w pamięć i, przede wszystkim, zawsze się udają. Od pewnego czasu na instagramie blogera furorę robi sernik quattro formaggi, czyli sernik cztery sery. "Jego wnętrze jes...
-
Obłędny różany mazurek Rozkosznego. Wystarczy kilka składników, by stworzyć arcydzieło
Mazurek to niewątpliwie jeden z najbardziej charakterystycznych, wielkanocnych deserów. Najczęściej ma wspaniałą bakaliową masę i cienki, kruchy spód. Dobrym pomysłem zawsze jest jednak wypróbowanie nowych, oryginalnych smaków. Taką właśnie...
-
Sernik baskijski Roskosznego. Tak puszysty, że chmury mogą się schować
Wyobraź sobie letnie niebo, na którym gdzieniegdzie dostrzec można delikatne, jakby utkane z bitej śmietany chmury. Widzisz? Możesz mieć podobne skojarzenie, gdy na Twoim talerzu znajdzie się kawałek tego sernika. Michał Korkosz, znany pod...
-
Przetestowałam przepis na ciasto pomarańczowe Rozkosznego. Następnego dnia zostały tylko okruszki
Na sprawdzenie tego przepisu czaiłam się już od jakiegoś czasu. W końcu trafił mi się luźniejszy weekend, kiedy mogłam poświęcić trochę czasu na pieczenie. Uzbrojona w pomarańcze i inne niezbędne składniki, zabrałam się za przygotowywanie ciasta z...
-
"Zapraszałem znajomych na pączkowe party. Nie ma nic przyjemniejszego niż takie rozpieszczanie się"
W tłusty czwartek jesteśmy spragnieni pączka. Szukamy tego idealnego, ale łatwo nie jest. Jaki więc powinien być dobry pączek? "Musi być dobrze wysmażony, wyrośnięty, puszysty jak wata. Jego znakiem rozpoznawczym jest jasna obwódka. Dobry pączek...
-
Na święta robię ten schab. To najlepsza wędlina, ale zaczynam dużo wcześniej
-
Stryjek robił gołąbki tylko w ten sposób. Nie uznawał innych metod
-
Rewolucja, która nada smak twojemu życiu. Tak nowoczesne technologie pozwalają wydobyć jeszcze więcej z każdego ziarenkaMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Tak naleśniki robi Ania Starmach. Ten kremowy składnik jest obowiązkowy
-
Ile gotujemy grzyby suszone? Nie każdy wie, jak robić to poprawnie
- Sięgam po to, gdy nie mam pomysłu na obiad. Sprawdza się za każdym razem
- Słodki smak PRL-u. Tylko łasuchy rozpoznają wszystkie łakocie na zdjęciach
- Tak wyglądają ceny karpia w 2023 roku. Wiadomo, który najbardziej się opłaca
- Ryba w occie na święta. Wybieram konkretny gatunek i nie chodzi o śledzia
- Dla jednych rarytas, dla innych zmora. Polski produkt na podium rankingu