ryba smażona
-
Smażysz pyszną rybkę, a panierka zostaje na patelni? To sprawka błahego błędu, przyda się papier
Staropolskie porzekadło brzmi: dobra rybka nie jest zła. Ale kucharz lub kucharka już na pewno będą źli, a nawet wściekli, kiedy podczas smażenia pysznej, soczystej rybki cała panierka odpadnie i zostanie na patelni. Dlaczego panierka odpada podcz...
-
Ryba w śmietanie jak z restauracji. Dodaj tę przyprawę, a będziesz robić ją non stop
Ryba w śmietanie to jeden z takich przepisów, który przetrwał lata i wciąż chętnie do niego wracamy. To danie naprawdę wyjątkowe i to z trzech powodów. Po pierwsze, robi się je ze względnie tanich i łatwo dostępnych składników. Po drugie, jest...
-
Jak smażyć rybę, żeby pozbyć się jej mocnego zapachu? Zrób jej kąpiel niczym w spa
Ryby są smacznym i zdrowym składnikiem diety, ale niestety w Polsce wciąż jemy je za rzadko. Jednym z powodów jest ich zapach, który wiele osób zniechęca do przyrządzania ryb. Można go jednak w pewnym stopniu zniwelować bardzo prostymi trikami.
-
Na Mazurach jedzą "frytki z oczami". To najlepsza przekąska rybna, jaka istnieje
Kiedy wybieramy się na Mazury, mamy nadzieję zjeść pyszne, świeżuteńkie ryby poławiane rano w licznych jeziorach. Liczymy na pyszne okonie, sandacze, miętusy czy sumy, ale jest pewien gatunek, który zasługuje na szczególną uwagę. Nie bez powodu...
-
Smażona ryba w wersji premium. Nie obejdzie się bez chrupiącej panierki i... oryginalnego siekania
Podanie ryby na obiad nadal w wielu domach spędza sen z powiek. Wszytko jednak zależy od gatunku i odpowiedniego przygotowania - z naszą metodą, nawet największy sceptycy ryb poproszą o dokładkę. Sekretem są charakterystyczne nacięcia, a także...
-
Zapomnij o sklepowych paluszkach. Te kotlety rybne to prawdziwa poezja na talerzu. Są smaczne i zdrowe
Kotlety rybne to danie, którego nie może zabraknąć w domowym menu. Jeśli kojarzą ci się z mdłą papką, to czas na wypróbowanie naszego wyśmienitego przepisu. Kluczem do sukcesu jest dorodna porcja, ale i dodatki czy panierka.
-
Jak karp to tylko w tym wydaniu. Zapomnij o rybie taplającej się w tłuszczu i usmaż go jak trzeba
Wigilia bez karpia nie istnieje, warto zatem przygotować rybę po mistrzowsku. Smak tradycyjnego rarytasu zależy od wielu czynników, a jednym z nich jest smażenie na odpowiednim tłuszczu. Zamiast więc grać w kulinarną ruletkę postaw na sprawdzoną...
-
Chrupiący karp w złotej panierce. Posyp rybę tymi przyprawami, a już nigdy nie będzie mdła i nudna
Karp wcale nie musi podjeżdżać mułem i nudą. Wigilijny rarytas wystarczy odpowiednio przygotować, a zachwyci podniebienia najbardziej wymagających. Wystarczy zacząć od sprytnej metody, a później postawić na chrupiącą, złocistą panierkę ze szczyptą...
-
Zamiast ryby po grecku, zrób ją w takim wydaniu. Nikt jej nie odmówi, a nawet poprosi o dokładkę
Ryby mogą kojarzyć się większości z nas z okresem świąt Bożego Narodzenia. To właśnie wtedy jemy ich najwięcej, by jak najlepiej zaopatrzyć wigilijne stoły. Zazwyczaj lądują na nich największe klasyki, lecz w tym roku zachęcamy do podania ryb w...
-
Koniec z mdłą rybą w nudnej panierce. Zanurzona w tym prostym cieście wyjdzie smakowicie i oryginalnie
Zamiast po raz kolejny przygotowywać klasyczną rybę w nudnej panierce, postaw na coś nieco bardziej oryginalnego i jednocześnie niebywale smacznego. Wystarczy zanurzyć filet w tym obłędnym cieście, by powstał smakołyk, niczym z najlepszej...
-
Łosoś z obłędnie kremowym i aromatycznym sosem. Smakuje jak z najlepszej restauracji, a zrobisz go w domu
Domowe jedzenie wcale nie musi być nudne. Ten przepis na łososia z obłędnie pysznym sosem jest wręcz jakby luksusowy. Przygotowana w ten sposób ryba jest niczym z najlepszej restauracji w mieście. Jak ją przygotować i w czym tkwi sekret dobrego...
-
Pojawił się na Dniach Ryby i zaskoczył. W tym roku nie zaserwował specjału, na który wszyscy czekali
Jakie danie kojarzy się z polskim morzem? Oczywiście smażona ryba, z dodatkiem chrupiących frytek i bukietu surówek. To właśnie za tym wakacyjnym smakiem tęsknimy cały rok. Pracę rybaków celebruje się również poza nadmorskimi smażalniami. Każdego...
-
Nie lubisz zapachu ryby? Podpowiadamy, jak się go pozbyć podczas gotowania i po nim
Stare porzekadło mówi: "chcesz się pozbyć zapachu czosnku? Zjedz rybę. Chcesz się pozbyć zapachu ryby? Zjedz czosnek". Na szczęście poza tą metodą jest jeszcze kilka innych sposobów. Podpowiadamy, jak zniwelować zapach ryby podczas gotowania i po...
-
Gdzie zjeść, żeby nie odchorować? Podpowiadamy, jak wybrać dobrą smażalnię
Spędzacie wakacje nad polskim morzem? Podczas wypoczynku trudno nie zahaczyć o smażalnię ryb. Sprawdźcie, jak wybrać najlepsze miejsce i pysznie zjeść.
-
Surówka, frytki i smażona rybka - żelazny zestaw polskiego plażowicza. Jednak czy bałtyckie ryby są zdrowe?
Smażona ryba to dla wielu obowiązkowe danie, które trzeba zjeść przynajmniej raz, będąc nad morzem. Wiadomo, że samo smażenie oraz fakt, że często nie odbywa się na dopiero co wlanym oleju, nie robią z tego dania opcji fit. Jednak sporo osób martw...
-
Najlepsza panierka do ryby. Jak usmażyć rybę w panierce?
Dobra panierka do ryby to połowa sukcesu! Dzięki niej smażone filety będą smakować wybornie. Chrupiąca panierka do ryby jak nad morzem jest do odtworzenia we własnej kuchni! Poznaj nasze wskazówki i przepis, aby przygotować najsmaczniejszą smażoną...