patenty
-
Masło w lodówce zbyt twarde, a poza nią za szybko jełczeje? Jest na to starodawny patent
Przechowywanie masła wielu osobom może sprawiać pewien problem. W lodówce postoi dłużej, ale będzie twarde. Poza lodówką da się łatwo rozsmarować, ale szybciej się zepsuje. Da się znaleźć kompromis? Okazuje się, że tak.
-
Krojenie truskawek żyletkami i wywabianie robaków z mięsa napojem. Badaczka obala bezsensowne triki z TikToka
Media społecznościowe to dziś bezcenne źródło przydatnej wiedzy i trików kulinarnych. Niestety bywa też zgubne, a nawet niebezpieczne.
-
Planujesz wyjazd? Podpowiadamy, jak zabezpieczyć jedzenie, żeby nic się nie zmarnowało ani w domu, ani w podróży
Czas przed wyjazdem na wakacje bywa stresujący. To wtedy zaczynamy lekko panikować, że nie zdążymy wszystkiego przygotować, uprać i spakować. A co z jedzeniem? Co zrobić z tym wszystkim, co znajduje się w kuchni i w lodówce? Dwie rzeczy nas...