wartości odżywcze

Więcej o:

wartości odżywcze

  • Bób - właściwości i wartości odżywcze. Jak przyrządzić bób?

    Bób: właściwości, wartości odżywcze. Czy warto spożywać duże ilości bobu? Właściwości i wartości odżywcze bobu były znane prawdopodobnie już w neolicie. W starożytnym Egipcie, uchodził za pokarm związany z kultem, nierzadko przeznaczony zmarłym. Rzymianie z kolei cenili sobie bób, ze względu na

  • Czy warto jeść grzyby? Jakie wartości odżywcze mają grzyby?

    Grzyby – wartości odżywcze. Czy warto je jeść? Jak przekonują osoby badające grzyby , wartości odżywcze przez nie posiadane i dostarczane są całkiem spore. Co prawda, niektórzy dietetycy twierdzą, iż jedynymi zaletami grzybów są: smak i aromat, coraz więcej osób jednak przekonuje, że mogą

  • Biała rzodkiew - wartości odżywcze i przepisy

    , wyrazisty i ostry smak, nieco bardziej intensywny niż smak rzodkiewki. Jest także bogatsza w składniki odżywcze niż dobrze nam znana rzodkiewka. Rzodkiew biała – wartości odżywcze Rzodkiew biała to źródło antyoksydantów, dostarcza witaminy C i A oraz witamin z grupy B, a także potas, fosfor, żelazo

  • Sok z jabłek na zimę - jak go zrobić? Mamy prosty przepis

    przemycić do diety niezbędne witaminy i wartości odżywcze, o które tak trudno w sezonie zimowym. Od czego zacząć przygotowania? Oczywiście od wyboru odpowiednich jabłek. Najlepsze jabłka na sok z jabłek na zimę to odmiany jesienne i zimowe. Jabłka, które pojawiają się późnym latem - na przykład papierówka

  • Pieczarki na grilla. Jak je przyrządzić? [PROSTE PRZEPISY]

    powodów - być może nie wydają się być bardzo bogate w wartości odżywcze, jednak nie warto z nich rezygnować. Mogą je spożywać osoby, które pragną zrzucić zbędne kilogramy. Wszystko dlatego, że grzyby te składają się przede wszystkim z wody. Na 100 g pieczarek przypada jedynie 22 kalorie. Popularne białe