naleśniki
-
Zapomnij o dżemie i twarogu. Teraz z tym je się naleśniki i znikają w mgnieniu oka
Naleśniki są popularne na całym świecie i każdy z nas ma swój własny ulubiony przepis na to danie. Niedawno poznałam sposób, by podkręcić ich smak i dzięki niemu ta potrawa dostała drugie życie. Zmieniłam jedynie farsz i zapomniałam o słodkich...
-
Nie dodaję mleka ani oleju. Mój przepis na naleśniki chwali pół osiedla - delikatne i elastyczne
Jak zrobić naleśniki, żeby były miękkie, elastyczne i po prostu najlepsze na świecie? Przepis na naleśniki zna chyba każdy i na pewno większość z nas miała okazję zrobić naleśniki, pewnie z różnym skutkiem. Naleśniki z tego przepisu wychodzą zawsz...
-
Aksamitnie kremowe i puszyste jak chmurka. Połącz tylko 3 składniki. Zapomnisz o gofrach i naleśnikach
Naleśniki, gofry czy racuchy to ulubione dania nie tylko na śniadanie. Masz ochotę na coś nowego? Wystarczą ci raptem trzy składniki, które znajdziesz w kuchni. Każdy kęs będzie zachwycał.
-
Nie rwą się i nie pękają. Przepis na naleśniki do zawijania mam od kucharki
Przepis na naleśniki w zasadzie większość z nas zna i w zasadzie nie ma tutaj niczego niespodziewanego. Tylko jak zrobić naleśniki, żeby się nie rwały przy składaniu i były cieniutkie i delikatne? Nie żałuj masła.
-
Zrobiłam idealne ciasto naleśnikowe, bo połączyłam te dwa składniki. Nie jem już innych
Przepis na naleśniki nie jest trudny i prawie każdy zna go na pamięć. Tak często je smażymy, że nie są dla nas żadną nowością. Ostatnio jednak postanowiłam, że nieco poeksperymentuję i zamieniłam oczywisty składnik na coś innego. Okazały się jeszc...
-
Naleśniki w tej wersji to hit. Zapomnisz o dżemie i serze, a przyda się piekarnik
Przepis na naleśniki zna chyba każdy i dzięki naszym przepisom wiecie, jak zrobić najlepsze naleśniki. Jednak wciąż wielu z nas naleśniki kojarzą się z posiłkiem na słodko, ociekające dżemem lub podsmażone z twarogiem. Dziś zmienimy wasz myślenie ...
-
Takie naleśniki mogłabym jeść codziennie. Myk z piekarnikiem tylko dodaje im smaku
Naleśniki na pewno każdy zna i robi je bardzo często. Podaje się je w sposób wytrawny, a także na słodko i nieważne, jaką wersję wybierzesz, każdy będzie zadowolony. Jednak jeśli postawisz na nasz sposób, usłyszysz więcej głosów zachwytu. Wystarcz...
-
Gdy poznałam ten przepis na naleśniki, inne wyrzuciłam do kosza. Są puszyste i miękkie
Każdy ma swój ulubiony przepis na naleśniki lub po prostu robi je na oko. Dzięki temu naleśniki zawsze wychodzą tak jak chcemy i lubimy najbardziej. Warto jednak czasem wypróbować coś nowego, bo może okazać się, że naleśniki będą jeszcze...
-
Ciasto na krokiety będzie elastyczne i delikatne. Ważną rolę odgrywa najlepsze smarowidło
Ciasto na krokiety to nie takie zwykłe naleśniki. Oczywiście robi się je w bardzo podobny sposób, ale ciasto na krokiety musi być sprężyste, delikatne i przede wszystkim nie może się rwać podczas składania. Mamy na to sposób. Masło.
-
Naleśniki bez smażenia? Wymieszaj i wrzuć do piekarnika. 20 minut i puszysty placek gotowy
Uwielbiasz naleśniki, ale nie zawsze masz ochotę na długie stanie przy patelni? Zamiast tradycyjnego placka postaw na ciekawą alternatywę prosto z Finlandii. Jest przepyszna i przyrządzisz ją bez smażenia.
-
Puszyste placuszki wypełnione owocami. Takiej mieszanki nie robi żadna babcia i mama
Śniadaniowe placuszki to miła odmiana dla klasycznych kanapek i jajecznicy. Przygotowanie ich nie jest skomplikowane, ani trudne. Zrób je w najbliższym czasie i zobacz, jak cała rodzina się nimi zajada. Ten jeden dodatek nadaje im zdrowej słodkości.
-
Bosacka radzi, jak zrobić miękkie naleśniki. Mówi o dodatkach, których prawdopodobnie źle używasz
Katarzyna Bosacka chętnie dzieli się z fanami swoją wiedzą kulinarną. Nie tylko uczy, jak czytać składy produktów, lecz także pokazuje przepisy i triki na to, by dania wychodziły jeszcze lepsze. W jednym z postów na Instagramie wyjaśniła, co zrobi...
-
Jak zrobić naleśniki tak delikatne jak skóra niemowlęcia? Doświadczone kucharki stosują tę metodę
Przepis na naleśniki jest jednym z tych, które każdy zna i często robimy je "na oko". Ta metoda nie zawsze się sprawdzi, naleśniki mogą wyjść zbyt grube, jałowe i rwące się jak niechciane ulotki. Jednak jest na to sposób - najlepsze gospodynie i...
-
Do lasagne nie używam już makaronu. Zamiast tego smażę i przekładam farszem. Wszyscy chwalą ten trik
Jeśli poszukujesz szybkiego pomysłu na obiad lub kolację, warto sięgnąć po przepisy, które niosą ze sobą odrobinę fantazji. Tak właśnie powstała wyśmienita zapiekanka, która zachwyca nie tylko swoim smakiem, ale również prostotą przygotowania.
-
Dodałam do naleśników ten składnik i stały się lepsze. Są miękkie, elastyczne i bardzo puszyste
Naleśniki to bardzo popularne danie, a przepis na nie znamy na pamięć. Zazwyczaj wychodzą z niego delikatne i cienkie placki, w które spokojnie można umieścić słodkie nadzienie. My lekko zmieniliśmy klasyczny przepis i dzięki temu wyszły z niego...
-
Naleśniki bez mąki. Da się? Da się. Zamień ją na ten składnik, a będą puszyste jak nigdy dotąd
Kto nie kocha naleśników? Można podawać je na różne sposoby - na słodko lub wytrawnie. Jednak farsz to tylko dodatek, a żeby naleśniki były pyszne, trzeba zadbać o to już na etapie przygotowania ciasta. A gdyby tak przygotować ciasto bez grama...
-
Więcej nie ugotujesz parówek. Będą chrupiące i z ciągnącym serem. "W domu robimy tak od 20 lat"
Wbrew pozorom parówki bardzo często goszczą w domach Polaków. Większość je je po ugotowaniu, a niektórzy wolą je w wersji na zimno. Jednak to w tej wersji smakują niepowtarzalnie i koniecznie trzeba tego spróbować.
-
Najlepsze naleśniki na Dzień Kobiet. Nie dodawaj mleka, a będą smaczniejsze
Naleśniki to świetny pomysł na śniadanie, obiad kolację, podwieczorek, przekąskę i na absolutnie każdy posiłek. Przepis, który dziś zaprezentujemy, nie jest zwyczajny. Nie ma w nim mleka, jest za to inny składnik, dzięki któremu naleśniki będą...
-
Zamiast twarogu i dżemu umieść w naleśnikach ten farsz. Rodzina oszaleje, gdy ich spróbuje
Naleśniki to kultowe danie, które wszyscy bardzo dobrze znają. To, z czym się je podaje, jest dla wielu wręcz oczywiste - przecież ich środek musi być wysmarowany dżemem lub twarogiem z cukrem. Tym razem rezygnujemy ze słodkich dodatków. Zamiast...
-
Naleśniki, które nie mają sobie równych. Jem je na kilogramy i nie tyję dzięki jednej zamianie
Jak zrobić naleśniki, które są pyszne, delikatne, a do tego zdrowe i nie idą w boczki? Cóż, wydawać się może, że taki mały naleśniczek nie zrobi nikomu krzywdy, jednak jeśli gluten lub pszenna mąka ci szkodzą, pewnie myślisz, że musisz obejść się...
-
Dodaj do ciasta naleśnikowego te dwa składniki, a całkowicie zmienią smak. Klasyczne się chowają
Naleśniki to klasyczne placki, które znane są nie tylko w Polsce. W zależności od kraju, ich przygotowanie może się różnić. Tym razem chcemy jednak nieco podkręcić smak tradycyjnej recepturze. Do dobrze znanej masy wrzuć te dwa składniki, a...
-
Fińskie naleśniki to rewolucja śniadaniowa. Zero smażenia, wystarczy włożyć je do piekarnika
Ile miejsc na świecie tyle alternatyw dla klasycznych potraw. Przykładem jest fiński przepis, który pokazuje, jak zrobić naleśniki. Wyróżniają się na tle naszych, lecz dalej są smaczne i przede wszystkim puszyste i delikatne. Zrobienie ich to...
-
Naleśniki, które ubóstwiam. Nie z serem i nie z dżemem - wytrawne nadzienie jest najlepsze
Przepis na naleśniki to rzecz, którą każdy z nas opanował lepiej lub gorzej, ale na pewno wszyscy je kochamy. Jednak naleśniki mogą nam nieco spowszednieć, zwłaszcza gdy jemy je zawsze z tymi samymi dodatkami. Dziś pokażemy wam, jak zerwać z...
-
Mieszam pół na pół z mlekiem i smażę. Sekret naleśników bolońskich tkwi w cieście
Podstawą tej potrawy jest ciasto na naleśniki. Gdy już je usmażysz, cała reszta powinna pójść jak z płatka. Jak zrobić naleśniki bolońskie? Choć wydaje się, że zajmie ci to sporo czasu, nic bardziej mylnego. Uwiniesz się w godzinkę, a rodzina będz...
-
Magda Gessler naleśniki robione "na oko" wyrzuciłaby razem z talerzem przez okno. Lepiej wypróbuj jej sekret
Choć wydaje się, że naleśniki nie są skomplikowanym daniem, to warto zwrócić większą uwagę na proporcje. Magda Gessler mówi nie metodzie "na oko". Podpowiada też, jakiej mąki użyć, by naleśniki były mięciutkie i elastyczne.
-
Ciasto na naleśniki robię po swojemu. Starsze gospodynie łapią się za głowę. "Bój się Boga!"
Ciasto na naleśniki to jeden z przepisów, które każdy zna na pamięć. Ja jednak robię je trochę inaczej. Pokazałam je kiedyś babci - zbladła i złapała się za głowę. Jednak spróbowała i bardzo jej smakowały. Dodaję zdrowy składnik.
-
Robią wrażenie za każdym razem. Naleśników w tym wydaniu może zazdrościć każda restauracja
Mogłoby się wydawać, że naleśniki są takim daniem, którego nie da się już zrobić lepiej. Niby wysmażone placki wypełnione dżemem to szczyt możliwości, ale nie jest to prawda. Dzięki temu przepisowi zobaczysz, że da się je zrobić jeszcze ciekawiej....
-
Przepis na naleśniki z serem. Ciasto będzie sprężyste, a farsz kremowy - dodaj biały składnik
Jak zrobić naleśniki? Przepis na naleśniki każdy doskonale zna, ale sam "suchy" placek nie zawsze jest wymarzonym śniadaniem lub podwieczorkiem - zawsze warto coś włożyć do środka. Dziś podpowiemy wam, jak zrobić najpyszniejsze naleśniki z serem,...
-
Romantyczne walentynkowe śniadanie może Cię dzisiaj uratować, nawet jeśli zapomnisz później o prezencie
Walentynkowe śniadanie to świetny pomysł na rozpoczęcie dnia w święto zakochanych. Najlepiej jeśli będzie podane do łóżka. Zainspiruj się i zaskocz dzisiaj swoją drugą połówkę pysznym walentynkowym śniadaniem.
-
Powstał ranking najlepszych naleśników. Polacy zaskoczeni. "Nie mają nic wspólnego"
Serwis Taste Atlas słynie z tego, że przygotowuje jedzeniowe rankingi, które wzbudzają sporo kontrowersji. Czasem dobór potraw faktycznie bywa zaskakujący, by nie powiedzieć niefortunny. Tak właśnie stało się w przypadku rankingu na najlepsze...
-
Jak zrobić ciasto na krokiety? To nie takie zwykłe naleśniki - jeden składniki jest ważny
Jak zrobić ciasto na krokiety? Cóż, to jest banalne, ale jeśli użyjemy zwykłych naleśników, możemy spodziewać się niepowodzenia. Jakie ma być idealne ciasto na krokiety? Po pierwsze cieniutkie i sprężyste. Nie każdy dodaje do ciasta ten składnik.
-
Naleśniki - prosty przepis, który wyrył mi się w głowie jak tabliczka mnożenia. Wszyscy chcą dokładkę
Naleśniki - prosty przepis, proste danie, a jakże smaczne. Doskonale smakują zarówno na słodko, jak i na słono. W obu wersjach kochane są przez dzieci i dorosłych. Ale jak zrobić je prosto, tanio i dobrze? Sprawdźmy.
-
Naleśniki na maślance są lepsze niż na mleku. Delikatne i się nie rwą
Przepis na naleśniki zna chyba każdy. Jednak dzisiejsze naleśniki będą nieco inne - dużo delikatniejsze i sprężyste. Mleko niech zostanie w lodówce - do naleśników lepiej sprawdzi się inny biały płyn.
-
Przetestowałam przepis na naleśniki od Ani Starmach. Zaskoczenie, bo w składzie nietypowy dodatek
Ciasto na naleśniki to jeden z najprostszych przepisów, jednak by uniknąć grubych i nieestetycznych placków, warto skupić się na odpowiednim składzie. Metoda Ani Starmach może początkowo szokować, jednak ciasto wychodzi perfekcyjne. Kluczem do...
-
Ten przepis na naleśniki wbija w fotel. Są puszyste, ale główny składnik cię zaskoczy
Naleśniki to nasze ukochane danie. Jednak przepis na naleśniki nie jest jeden i taki sam - można z nim kombinować do woli. Dziś właśnie trochę pokombinujemy i pokażemy wam przepis na naleśniki, jakich świat nie widział. Przyda się obiadowy dodatek.
-
Szybki obiad dla dzieci wcale nie musi być nudny. Zapomnij o kluskach i klasycznym makaronie
By niejadek zjadł obiadek, wcale nie trzeba czarów. Poznaj sprytne przepisy na dania, które znikną z talerzy nawet najbardziej wymagających smakoszy. Zapomnij o klasycznym spaghetti i bladych kluskach. Te zestawy to eksplozja smaków, kolorów i co...
-
Dodaj ten proszek do naleśników, a efekt cię zaskoczy. Będą puszyste jak chmurka i przepyszne
Naleśniki to doskonała propozycja na obiad czy deser, ale i każdy inny posiłek w ciągu dnia. Można podawać je zarówno na słodko, jak i na słono. Kluczem do sukcesu jest jednak pyszne ciasto. Ostatnio wypróbowałam przepis, w którym konieczne było...
-
Po tegorocznych wakacjach nie zjem żadnych innych naleśników. Te są pikantne, chrupiące i super sycące
Naleśniki to znana potrawa, która często pojawia się na polskich stołach. Najczęściej wybieramy jednak słodką wersję z dżemem czy kremem czekoladowym. Naleśniki po grecku to jednak coś zdecydowanie innego. Farsz jest pikantny i obłędnie pyszny, a...
-
To nie przepis na pancakes, ale obłoczki na talerzu. Weź mąkę, cukier i dodaj ten składnik, a nie pożałujesz
Przepis na pancakes warto zanotować w swoim przepiśniku, jeśli śniadania na słodko to obowiązkowy punkt naszej diety. Puszyste placuszki rewelacyjnie smakują bowiem z dodatkiem miodu czy owoców i z pewnością zagoszczą w menu na stałe.
-
Naleśniki bez mąki, mleka i jajek? Zrób ciasto z nietypowego składnika. To skarbnica witamin i smaku
Przepis na naleśniki to kulinarny banał, co jednak gdyby wyrzucić ze składu niemal wszystkie, podstawowe składniki? Zamiast mąki, jajek i mleka sięgnij po jeden, nietypowy produkt. To super food, który dostarczy dużo witamin i zagwarantuje obłędny...