Naturalnie
-
Świeże soki są świetne, za to pulpa leci do kosza. To grzech! Jagna Niedzielska podpowiada, do czego ją wykorzystać
-
Czerstwe nie musi oznaczać, że jest złe. Co zrobić z suchym pieczywem? Podpowiada Jagna Niedzielska
-
Rocznie wyrzucamy 200 kg jedzenia na osobę. Jak to zmienić? Podpowiada Jagna Niedzielska
-
Dynia na 100 procent - od skórki do pestek. Porady i przepisy od Jagny Niedzielskiej
-
Grzyby nadają daniom głęboki smak umami. Jagna Niedzielska podpowiada, jak wykorzystywać je w kuchni
-
Śliwka w słoik - teraz jest na to najlepszy czas. Jagna Niedzielska podpowiada, których odmian do czego użyć
-
Ograniczasz spożycie mleka krowiego, ale roślinne jest drogie? Zrób je własnoręcznie. Przepis jest banalny
-
Planujesz wyjazd? Podpowiadamy, jak zabezpieczyć jedzenie, żeby nic się nie zmarnowało ani w domu, ani w podróży
-
Sezon na warzywa psiankowate w pełni. Zamknij je w słoiku i ciesz się smakiem lata przez cały rok
-
Kiszonki warzywne to mocarne superjedzenie. Kupujecie gotowce? Czytajcie etykiety
-
Tarcza antykryzysowa na niezapowiedziane wizyty. Jak zrobić marynowane warzywa? Podpowiada Jagna Niedzielska
-
Dla jednych smak dzieciństwa, dla innych koszmar. Jak odczarować owoce z kompotu? Podpowiada Jagna Niedzielska
-
Wegetariański grill? Nie krzywcie się - dzięki poradom Jagny Niedzielskiej mocno rozważycie obecność mięsa na stole
-
Sałata szybko więdnie? Jagna Niedzielska podpowiada, jak się z nią obchodzić, by jak najdłużej zachowała świeżość
-
Mrożonki nie mrzonki, czyli jak pomysłowo mrozić warzywa i owoce. Podpowiada Jagna Niedzielska
-
Nie masz drożdży? By zrobić ciasto na chleb czy drożdżówki, możesz wykorzystać kefir. Sprawdzi się równie dobrze
-
Wyrzucasz skórki i ogryzki z jabłek do kosza? To błąd. Można wyciągnąć z nich sporo dobra
-
Buraki, czyli nasz narodowy skarb. Jak je przyrządzać, by wydobyć najwięcej smaku? To proste!
-
Jak zrobić ekspresowy rosół i dobrze wykorzystać resztki? Mamy przepisy i porady [ZERO WASTE]