Haps Zero Waste
-
Święta bez resztek, czyli co zrobić, by nie zmarnować jedzenia po uczcie
-
Sylwester 2020 nie musi być gorszy. Zadbajcie o muzykę i przygotujcie "hapsiki" według Jagny Niedzielskiej
-
W święta marnujemy masę jedzenia. Da się tego uniknąć. Jak? Podpowiada Jagna Niedzielska
-
Czerstwe nie musi oznaczać, że jest złe. Co zrobić z suchym pieczywem? Podpowiada Jagna Niedzielska
-
Rocznie wyrzucamy 200 kg jedzenia na osobę. Jak to zmienić? Podpowiada Jagna Niedzielska
-
Marnowanie wody to nie tylko kapiący kran. Wyprodukowanie kilograma wołowiny zużywa 15 tys. litrów
-
Dynia na 100 procent - od skórki do pestek. Porady i przepisy od Jagny Niedzielskiej
-
Grzyby nadają daniom głęboki smak umami. Jagna Niedzielska podpowiada, jak wykorzystywać je w kuchni
-
Śliwka w słoik - teraz jest na to najlepszy czas. Jagna Niedzielska podpowiada, których odmian do czego użyć
POPULARNE
NAJNOWSZE
-
Ogórki kiszone - przepis Magdy Gessler. Lubiana restauratorka dodaje składnik, o którym rzadko się już pamięta
-
Domowy izotonik najlepszy na upały. Zrobisz go szybko i tanio, a nawodni lepiej niż woda
-
Kiedy należy solić rosół? Zły moment skutecznie pozbawi go smaku. "Ma puszczać oczka aż do sumy"
-
Ile soli do ogórków małosolnych? Są konkretne proporcje, których warto się trzymać
-
Genialna fasolka po bretońsku. Przepis wygrzebany z szuflady babci
- Wędliny w lodówce - jak je odpowiednio przechowywać? Te wskazówki pozwolą przedłużyć ich świeżość
- Czy można jeść pomidory z kiełkami w środku? Ekspertka rozwiewa wszelkie wątpliwości
- Brownie z fasoli - ciasto bez mąki, które zawsze wyjdzie idealne. Zdrowsza wersja tradycyjnego deseru
- Zupa truskawkowa z makaronem to słodki smak wakacji. Zobacz, jak ją szybko i łatwo przygotować
- Dżem wiśniowy, czyli smak lata w słoiku. Zobacz, jak zrobić smaczny przetwór
-
Ograniczasz spożycie mleka krowiego, ale roślinne jest drogie? Zrób je własnoręcznie. Przepis jest banalny
-
Planujesz wyjazd? Podpowiadamy, jak zabezpieczyć jedzenie, żeby nic się nie zmarnowało ani w domu, ani w podróży
-
Sezon na warzywa psiankowate w pełni. Zamknij je w słoiku i ciesz się smakiem lata przez cały rok
-
Kiszonki warzywne to mocarne superjedzenie. Kupujecie gotowce? Czytajcie etykiety
-
Tarcza antykryzysowa na niezapowiedziane wizyty. Jak zrobić marynowane warzywa? Podpowiada Jagna Niedzielska
-
Dla jednych smak dzieciństwa, dla innych koszmar. Jak odczarować owoce z kompotu? Podpowiada Jagna Niedzielska
-
Wegetariański grill? Nie krzywcie się - dzięki poradom Jagny Niedzielskiej mocno rozważycie obecność mięsa na stole
-
Sałata szybko więdnie? Jagna Niedzielska podpowiada, jak się z nią obchodzić, by jak najdłużej zachowała świeżość
-
Mrożonki nie mrzonki, czyli jak pomysłowo mrozić warzywa i owoce. Podpowiada Jagna Niedzielska
-
Nie masz drożdży? By zrobić ciasto na chleb czy drożdżówki, możesz wykorzystać kefir. Sprawdzi się równie dobrze