imbir
-
Do słoika wkładam trzy produkty. Zajmuje mi to chwilę, a mam najlepszy syrop do herbat i nie tylko
Jak przygotować cytrynę do herbaty? Zapomnij o tradycyjnym wyciskaniu. Zamiast tego wciśnij ją do słoika i dodaj dwa produkty. Zyskasz genialny dodatek do gorących naparów i nie tylko. Na zimę będzie idealny.
-
Lepszego soku imbirowego się nie napijesz. Ten dodatek robi robotę. Zamknij w butelce i wyjmij zimą
W jaki sposób zrobić sok z imbiru i cytryny? Przepis przyda się szczególnie w okresie jesienno-zimowym, kiedy często dopadają nas przeziębienia. Samo przygotowanie soku zajmuje nie więcej niż 15 minut, ale trzeba go gotować co najmniej półtorej...
-
Za każdym razem dodaję do wody imbirowej ten dodatek. Podkręca smak jak nic innego
Jak zrobić wodę imbirową? Przepis dostałam kiedyś od sąsiadki i teraz robię rozgrzewający napój tylko w ten sposób. Jest zresztą bardzo prosty i szybki. Warto przygotować zdrowy rarytas szczególnie teraz, w okresie jesienno-zimowych chłodów.
-
Sezon przeziębieniowy trwa w najlepsze. Dodaj te dwa składniki do rosołu, by przechytrzyć chorobę
Sezon jesienno-zimowy wiąże się z podwyższonym ryzykiem chorób. Warto więc zadbać o swoją odporność. Można zrobić to m.in. poprzez ugotowanie wspaniałego rosołu z tymi dwoma składnikami. Co dodać do króla zup, by cieszyć się dobrym zdrowiem?
-
Ta zupa to remedium na przeziębienie. Ale te dwa składniki jeszcze bardziej podkręcą jej działanie
Rosół to najpopularniejsza zupa w naszym kraju. Doskonale rozgrzewa, radzi sobie z przeziębieniami i jest po prostu obłędnie pyszna. Jednak, aby zadziałała jeszcze lepiej, warto dodać do niej te dwa składniki.
-
Ten domowy medykament to płynne złoto na jesień. Zabije wirusy i bakterie, a także wspomaga stawy
Domowe przetwory z sezonowych dóbr to must have każdej spiżarni, który pomoże w wielu dolegliwościach, a także uraczy gości niebanalnym smakiem. Przepis na imbirówkę znacznie się wyróżnia na tle innych specjałów. To nie tylko płynne złoto, ale i...
-
Jesienna chandra z tą miksturą nie jest straszna. Połączenie składników zapobiega chorobom
Jesień to niestety okres, gdy nietrudno o spadek energii i przeziębienie. Warto jednak zapobiegać niż leczyć - domowej roboty syrop na odporność sprawdzi się w tej roli doskonale. Wystarczy połączyć cztery super składniki i gotowe! To prostsze niż...
-
Możesz się śmiać, ale ten składnik w rosole robi prawdziwą magię. Dodaj go, a poprawisz odporność
Rosół to tradycyjna polska zupa, której wielu nie potrafi się oprzeć. Nic dziwnego, ponieważ jest obłędnie aromatyczny i po prostu pyszny. Wystarczy jednak dodać jeden składnik, by jeszcze bardziej poprawić jego smak, a na dodatek zadbać o swoją...
-
Rozgrzewające zupy na zimę - w sam raz na załamanie pogody. Dobre nie tylko podczas uporczywego przeziębienia
Rozgrzewające zupy na zimę są pyszne i zdrowe, a co najważniejsze można je przygotować w ekspresowym tempie. Przedstawiamy kilka przepisów na proste, rozgrzewające i syte zupy idealne na minusowe temperatury.
-
Rosół z imbirem - jeszcze smaczniejszy i bardziej rozgrzewający. Oto przepis, który wypróbowała koleżanka z redakcji
Rosół to król polskich stołów i wielu z nas nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez klarownego, aromatycznego wywaru. W każdym domu rosół smakuje nieco inaczej, a ostatnio nasza redakcyjna koleżanka zdradziła nam przepis na rosół z nietypowym...
-
Jest sekretem dubajskiej czekolady. Mało popularne, ale da się zastąpić
-
Jest jak lepsza wersja tymianku. Pachnie obłędnie i wspiera pracę jelit
-
Kiedyś każdy robił, teraz zapomniana. Sklepowa wersja nie ma podjazdu
-
Weź banany, galaretkę i kilka dodatków. Zrobisz najlepsze smarowidło
-
Gołąbki - przepis, który nie zawodzi. Moja babcia wyznawała zasadę 3:1
- Smażysz mięso w ten sposób? Szef kuchni przestrzega. "Zaczną się palić"
- Polacy ruszyli do Lidla. Tylko dziś 1+1 gratis. Okazje też w Kauflandzie
- Cebularz po francusku. Puszyste ciasto i farsz zawrócą w głowie
- Unikamy, a niepotrzebnie. Mięso, które jest prawdziwą bombą zdrowia
- Najłatwiejszy włoski sos do pizzy i do kopytek. Ma ciekawą historię
-
Szarlotka imbirowa w mgnieniu oka. Dzięki naszym radom zaoszczędzisz nie tylko czas, ale i pieniądze
Szarlotka imbirowa w mgnieniu oka? Czy to w ogóle możliwe? To wyjątkowo smaczne ciasto uda się na pewno, jeśli zastosujesz nasze rady. Zaoszczędzony czas możesz przeznaczyć na lekturę ulubionej książki, czy obejrzenie serialu. Możliwości jest wiel...
-
Jesienna kawa z korzennym dodatkiem. Stawia na nogi rano i w chorobie, a wystarczy już jedna łyżeczka
Jesienią szukamy naturalnych sposobów na wzmocnienie odporności i jednym z najlepszych środków, które mogą zdziałać cuda, jest oczywiście imbir. Herbata z imbirem to już klasyka jesiennych napojów, ale nie każdy zna właściwości kawy z tym dodatkie...
-
Dlaczego warto dodać imbir do rosołu? Efekt zaskoczy cię pięknym aromatem i wyjątkowym smakiem
Jesienna aura na dobre zagościła za oknem. Deszczowe dni i chłodne wieczory sprzyjają przeziębieniom. Przepisem na całe zło okaże się aromatyczny rosół z nietypowym dodatkiem. Bulion z odrobiną intensywnego imbiru wypełni zapachem cały dom,...
-
Rozgrzewające zupy na jesień - próbowaliście kiedyś zupy marchewkowo-pomarańczowej? Mamy sprawdzony przepis
Rozgrzewające zupy na jesień to wspaniała propozycja na ciepły obiad bądź wczesną kolację. W okresie jesieni nasz organizm jest narażony na różnego rodzaju infekcje, dlatego należy go wzmacniać i dostarczać duże ilości witamin.
-
Syrop z czosnku - idealny na niesprzyjającą wiosenną aurę
Syrop z czosnku to prozdrowotny specyfik, który działa na nasz cały organizm. Sprawdź, jak wykonać miksturę, z której dobrodziejstwa korzystali już nasi pradziadowie.
-
Imbir - poznaj właściwości i zastosowanie tej wyjątkowej rośliny
Imbir to roślina, która stanowi jedną z najbardziej cenionych przypraw, które swoje zastosowanie znajdują zarówno w kuchni, jak i w medycynie naturalnej. Warto poznać jej właściwości, a także dowiedzieć się, jak o nią dbać, by ich nie traciła...
-
Kruche ciasteczka korzenne. Przepis na aromatyczne słodkości
Ciastka korzenne są smacznym dodatkiem do filiżanki zimowej herbaty, jednak można je wykorzystać również jako naturalne ozdoby na choinkę. Szukasz szybkiego i prostego przepisu na tradycyjne herbatniki korzenne? Sprawdź poniższe propozycje. Ciastk...
-
Imbir robi się szary? Czy można go jeść, a może obowiązkowo do kosza? Wyjaśniamy
Rozpoczęliście już sezon na zimową herbatę z imbirem? Jeśli nie, to najwyższa pora! Dziś podpowiemy wam, jak wybrać dobry imbir w sklepie i jak go przechowywać, aby zachował świeżość.
-
Macie korzeń imbiru? Można wyhodować z niego piękną roślinę. Jak? Podpowiadamy
Korzeń imbiru można bez problemu dostać w sklepach - zarówno w supermarketach, jak i w niektórych mniejszych warzywniakach. Ciekawym wyzwaniem jest jednak samodzielne wyhodowanie imbiru. W dobrych warunkach można zarówno wyhodować zarówno uroczą,...
-
Ananas, imbir, sałata - rośliny, które odrosną z resztek
Nie wszystkie resztki jedzenia trzeba wyrzucać. Te z roślin da się często ponownie wykorzystać, nawet jeśli same w sobie nie nadają się do spożycia. I nie, nie chodzi o to, żeby zrobić bigos. Co i jak można wyhodować z resztek?