imbir
-
Rozgrzewające zupy na zimę - w sam raz na załamanie pogody. Dobre nie tylko podczas uporczywego przeziębienia
Rozgrzewające zupy na zimę są pyszne i zdrowe, a co najważniejsze można je przygotować w ekspresowym tempie. Przedstawiamy kilka przepisów na proste, rozgrzewające i syte zupy idealne na minusowe temperatury.
-
Rosół z imbirem - jeszcze smaczniejszy i bardziej rozgrzewający. Oto przepis, który wypróbowała koleżanka z redakcji
Rosół to król polskich stołów i wielu z nas nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez klarownego, aromatycznego wywaru. W każdym domu rosół smakuje nieco inaczej, a ostatnio nasza redakcyjna koleżanka zdradziła nam przepis na rosół z nietypowym...
-
Szarlotka imbirowa w mgnieniu oka. Dzięki naszym radom zaoszczędzisz nie tylko czas, ale i pieniądze
Szarlotka imbirowa w mgnieniu oka? Czy to w ogóle możliwe? To wyjątkowo smaczne ciasto uda się na pewno, jeśli zastosujesz nasze rady. Zaoszczędzony czas możesz przeznaczyć na lekturę ulubionej książki, czy obejrzenie serialu. Możliwości jest wiel...
-
Jesienna kawa z korzennym dodatkiem. Stawia na nogi rano i w chorobie, a wystarczy już jedna łyżeczka
Jesienią szukamy naturalnych sposobów na wzmocnienie odporności i jednym z najlepszych środków, które mogą zdziałać cuda, jest oczywiście imbir. Herbata z imbirem to już klasyka jesiennych napojów, ale nie każdy zna właściwości kawy z tym dodatkie...
-
Dlaczego warto dodać imbir do rosołu? Efekt zaskoczy cię pięknym aromatem i wyjątkowym smakiem
Jesienna aura na dobre zagościła za oknem. Deszczowe dni i chłodne wieczory sprzyjają przeziębieniom. Przepisem na całe zło okaże się aromatyczny rosół z nietypowym dodatkiem. Bulion z odrobiną intensywnego imbiru wypełni zapachem cały dom,...
-
Rozgrzewające zupy na jesień - próbowaliście kiedyś zupy marchewkowo-pomarańczowej? Mamy sprawdzony przepis
Rozgrzewające zupy na jesień to wspaniała propozycja na ciepły obiad bądź wczesną kolację. W okresie jesieni nasz organizm jest narażony na różnego rodzaju infekcje, dlatego należy go wzmacniać i dostarczać duże ilości witamin.
-
Syrop z czosnku - idealny na niesprzyjającą wiosenną aurę
Syrop z czosnku to prozdrowotny specyfik, który działa na nasz cały organizm. Sprawdź, jak wykonać miksturę, z której dobrodziejstwa korzystali już nasi pradziadowie.
-
Imbir - poznaj właściwości i zastosowanie tej wyjątkowej rośliny
Imbir to roślina, która stanowi jedną z najbardziej cenionych przypraw, które swoje zastosowanie znajdują zarówno w kuchni, jak i w medycynie naturalnej. Warto poznać jej właściwości, a także dowiedzieć się, jak o nią dbać, by ich nie traciła...
-
Kruche ciasteczka korzenne. Przepis na aromatyczne słodkości
Ciastka korzenne są smacznym dodatkiem do filiżanki zimowej herbaty, jednak można je wykorzystać również jako naturalne ozdoby na choinkę. Szukasz szybkiego i prostego przepisu na tradycyjne herbatniki korzenne? Sprawdź poniższe propozycje. Ciastk...
-
Imbir robi się szary? Czy można go jeść, a może obowiązkowo do kosza? Wyjaśniamy
Rozpoczęliście już sezon na zimową herbatę z imbirem? Jeśli nie, to najwyższa pora! Dziś podpowiemy wam, jak wybrać dobry imbir w sklepie i jak go przechowywać, aby zachował świeżość.
-
Polska zupa najgorszą na świecie. Ktoś zaskoczony? Nawet Polacy jej nie lubią
-
Kruche ciasto - przepis. Trik cukierników zapewni sukces
-
Zamień mycie w zabawę. Sposoby na udaną kąpiel maluchaMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Najprostsze oponki. Zdaniem Richardson są pyszne i znikają w kilka chwil
-
Awokado: jak jeść, aby wykorzystać maksymalnie jego dobroczynne działanie?
- Co jesz, doktorku? Ciasto marchewkowe! Przepis na marchewkowiec
- Prosty trik na umycie piekarnika. Ten genialny sposób cię zaskoczy
- Jak zrobić kruszonkę do ciasta? Cukiernicy mają sprawdzoną metodę i złote proporcje: jeden i dwa razy pół
- Masz ochotę na kruche faworki? Zastosuj zasadę 1:100
- Tęsknisz za młodą kapustą? Nie musisz czekać do czerwca - pomoże prosty przepis z pekinką. Smak niemal identyczny
-
Macie korzeń imbiru? Można wyhodować z niego piękną roślinę. Jak? Podpowiadamy
Korzeń imbiru można bez problemu dostać w sklepach - zarówno w supermarketach, jak i w niektórych mniejszych warzywniakach. Ciekawym wyzwaniem jest jednak samodzielne wyhodowanie imbiru. W dobrych warunkach można zarówno wyhodować zarówno uroczą,...
-
Ananas, imbir, sałata - rośliny, które odrosną z resztek
Nie wszystkie resztki jedzenia trzeba wyrzucać. Te z roślin da się często ponownie wykorzystać, nawet jeśli same w sobie nie nadają się do spożycia. I nie, nie chodzi o to, żeby zrobić bigos. Co i jak można wyhodować z resztek?