zamrażarka
-
Nie znosisz rozmrażania lodówki? Wypróbuj ten patent, a już nigdy nie będziesz skuwać lodu
Domowe porządki bywają wyjątkowo uciążliwe zwłaszcza kiedy zajmują dużo czasu, albo są dość nieprzyjemne. Do takich obowiązków należy między innymi rozmrażanie lodówki. Nagromadzenie wilgoci zamienia się w gruby lód, którego skuwanie jest uciążliw...
-
Włóż folię spożywczą do zamrażarki. Przy następnym użyciu podziękujesz sobie za przezorność
Folia spożywcza w zamrażarce brzmi dość niekonwencjonalnie, ale to bardzo przydatna sztuczka. Przyda się każdemu, kto miał kiedykolwiek problem ze sklejoną lub podartą folią. Jeśli raz wypróbujecie ten sposób, już zawsze będziecie się go trzymać....
-
Jak mieć świeże i chrupiące pieczywo zawsze pod ręką? Wystarczy zamrozić je według tej metody
W dobrych piekarniach chleb znika jeszcze przed południem, a nie każdy ma chęci lub czas, by stać w kolejce po pieczywo o świcie. Jednocześnie wiele osób nie wyobraża sobie śniadania bez kanapek. Na całe szczęście chleb i bułki można mrozić, dzięk...
-
Koperek w pudełku po lodach to najmniejsze zło. Tego lepiej nie mrozić, bo może się skończyć źle
Koperek w pudełku po lodach - kto z nas nie natknął się na taką niespodziankę choć raz, niech pierwszy rzuci kamieniem. Teraz gdy jesteśmy już dorośli, zdecydowanie bardziej doceniamy dobrodziejstwo zamrażarki, a koperek w pudełku po lodach jest...
-
Jak mrozić pierogi? Dzięki tej metodzie nie będą się rozpadać podczas gotowania
Jak mrozić pierogi, aby podczas gotowania nie posklejały się ze sobą i nie rozpadły? To częsty problem, przez który nieraz musimy wyrzucić dużą część jedzenia. Mamy jednak sposób, aby zaradzić takim sytuacjom. Przed włożeniem ich do zamrażarki...
-
Mrożenie warzyw i owoców. Zobacz, co można (a czego nie) trzymać w ujemnych temperaturach [LISTA]
Mrożenie warzyw i owoców to sposób na długotrwałe przechowywanie. Dzięki odpowiedniemu przygotowaniu do procesu mrożenia niektóre owoce i warzywa nie utracą swoich właściwości odżywczych oraz smaku... Sprawdź, co możesz (a czego nie) trzymać w...
-
Wyjazd na wakacje, dłuższa nieobecność w domu? Włóż złotówkę do zamrażarki
Choć sezon urlopowy jeszcze się nie zaczął, to pogoda sprzyja weekendowym wyjazdom i spontanicznym wypadom z przyjaciółmi na kilka dni. Co jeżeli podczas naszej nieobecności nie będzie prądu? Warto wtedy zadbać o nasze zapasy. Wystarczy włożyć...
-
Jak rozmrozić lodówkę i zamrażarkę? Skuteczne sposoby na szybkie pozbycie się lodu
Dobrze działające sprzęty AGD ułatwiają nam codzienne czynności. Musimy więc o nie odpowiednio zadbać, by służyły nam jak najdłużej. Tak jest z lodówką i zamrażarką, które trzeba regularnie rozmrażać. Jak zrobić to szybko i skutecznie?
-
Nie wszystkie produkty możemy mrozić. Czego nie wkładać do zamrażarki?
Mrożenie jest rewelacyjnym sposobem na przechowywanie żywności. Jedzenie zachowa świeżość, smak, zapach, konsystencję. Na dodatek jest bardzo proste, nie wymaga dodatkowych czynności. Ot, wystarczy włożyć dany produkt do zamrażalnika. Ale nie...
-
Mrozisz jedzenie w słoikach? Jeden błąd i wszystko pójdzie na marne
Mrożenie jedzenia na później to świetna metoda przechowywania, którą można stosować zarówno do surowych składników, jak i przygotowanych dań. Dzięki temu marnujemy mniej żywności. Jest jednak jeden błąd, który może sprawić, że zapasy pójdą na marn...
-
Podlewaj ogórki gruntowe w ten sposób, a latem nie nadążysz zbierać plonów. Wystarczy odrobina dwóch tanich produktów
-
Oprysk z drożdży na ogórki i pomidory. Wymieszaj dwa składniki, a twoich warzyw nie tknie żadna zaraza
-
Idą po Koronę Wodospadów! Zespół z Polski chce zdobyć dziesięć najwyższych wodospadów na świecieMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Jak zrobić lody truskawkowe? Będą przepyszne, bajecznie kremowe i to bez żółtka
-
Ten przepis moja rodzina wyrywa sobie z rąk. Ciasto lekkie, aksamitne i obłędnie owocowe
- Koniec z suchym, łykowatym mięsem. Te kotlety wieprzowe z cebulką są soczyste, że palce lizać!
- Te mięsne zawijańce są lepsze od niejednego kotleta. Zastąp nimi schabowe, a każdy ci podziękuje
- Jak spróbujesz tych ogórków, małosolne pójdą w odstawkę. Chrupiące, intensywne i gotowe w 15 minut
- Ania Starmach przygotowuje ogórki małosolne w ten sposób. Dodaje składnik, który większość używa do zup i sosów
- Wyszła na ulicę z transparentem. "Żadnego cappuccino po 12". Reakcje ludzi mówią same za siebie
-
Nie masz woreczków ani foremek? Podpowiadamy, jak zrobić lód bez gadżetów [TRIKI]
Nie ma to jak idealnie schłodzony napój w upalny letni dzień. Jednak nie zawsze w lodówce wystarcza miejsca na ułożenie kilku czy nawet jednej butelki soku. Wtedy ratują nas kostki lodu. A co, gdy nie mamy gadżetów do jego zrobienia?
-
Jak mrozić najpopularniejsze rodzaje resztek, które zostają po jedzeniu? [PORADNIK]
Chyba każdy domowy kucharz stanął kiedyś przed dylematem, co zrobić z resztką jedzenia. Wyrzucić czy zamrozić? Szkoda jest marnować potrawy, ale nie zawsze wiadomo, jak mrozić, by potem i tak nie trzeba było się ich pozbyć, bo straciły smak i...