Chrzan to jeden z kulinarnych symboli Wielkanocy, dlatego nie sposób pominąć go w przygotowywaniu tradycyjnych świątecznych potraw. Jego charakterystyczny smak idealnie podkręca i eksponuje pozostałe składniki. Świetnie komponuje się z jajkiem i musztardą i to właśnie tych składników użyjemy do przygotowania przystawki.
Sycące, pyszne, skomponowane z idealnie dobranych składników, które ze świętami kojarzą się jak żadne inne - takie właśnie są sałatki wielkanocne. Z chrzanem smakują zupełnie wyjątkowo, bo jest to składnik, który nadaje potrawom ostrości i wyrazistości. Do przygotowania świątecznej przystawki będziesz potrzebować, takich oto składników:
Zobacz też: Jajka faszerowane awokado z mięsnym dodatkiem. Teściowa chciała mi zapłacić za ten przepis
Przygotowanie przystawki zajmuje naprawdę niewiele czasu, a do pracy można wziąć się tak naprawdę na ostatnią chwilę. Poniżej instrukcja przygotowania smakowitej sałatki z chrzanem i jajkiem krok po kroku:
Przygotowana zgodnie z powyższą recepturą pasta jajeczna z chrzanem świetnie smakuje na świeżym pieczywie. My proponujemy do podania użyć plastrów szynki. Sałatkę rozsmarowujemy na szynce, a następnie zawijamy w rulon. Aby pięknie prezentowały się na stole, na każdym rulonie tworzymy pętelkę ze szczypiorku.
Wolisz sałatki w tradycyjnej formie czy w plasterkach szynki? Zapraszamy do udziału w sondzie oraz do komentowania.
Komentarze (0)
To przystawka z nutką nowoczesności. Sałatka na Wielkanoc z chrzanem owinięta w ruloniki z szynki
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy - napisz pierwszy z nich!