proste ciasto
-
Twarogowe ciasteczka z jabłkami. Potrzebujesz jedynie pięciu składników [PRZEPIS]
Twarogowe ciasteczka z jabłkami to propozycja dla wszystkich, którzy lubią łatwe i szybkie wypieki. Lekkie i kruche ciastka doskonale nadadzą się do kawy lub do podania gościom. Jak je przygotować? Sprawdź przepis na twarogowe ciasteczka z jabłkami.
-
Ciasto pszczółka - uczta nie tylko dla podniebienia. Jak je zrobić? Mamy przepis
Ciasto pszczółka to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu. Połączenie lekkiego biszkoptu, pysznego kremu i soczystych brzoskwiń to prawdziwa rozkosz dla smakosza! Dekoracja - urocze pszczółki ucieszy każdego, niezależnie od wieku. J...
-
Ciasta przekładane z kremem - klasyczna propozycja na co dzień i od święta [2 PRZEPISY]
Ciasta przekładane z kremem lub domową konfiturą można zrobić na wiele różnych sposobów - wśród licznych przepisów każdy znajdzie coś dla siebie. Taki wypiek jest idealny na każde przyjęcie czy podwieczorek. Potrzebny Ci pomysł na ciasto...
-
Kinder country ciasto - przepis na deser, który przypomina popularny smakołyk
Kinder country ciasto wzorowane jest na popularnym batoniku. Co więcej, śmiało możemy przyznać, że jest od niego dużo lepsze! Dlaczego? Bo zrobione samodzielnie, z dobrze dobranych składników i oczywiście w o wiele większej porcji! Jak je...
-
Coś pysznego bez użycia piekarnika? Tak! Ciasta i desery bez pieczenia, które oczarują każdego
Nie zawsze mamy ochotę lub możliwość by upiec ciasto. Jak zatem przygotować coś pysznego, bez użycia piekarnika? Znamy co najmniej 9 przepisów na desery i ciasta bez pieczenia. Wypróbujcie koniecznie!
-
Makowiec japoński: jak zrobić słynne ciasto z czasów PRL-u? Podajemy dwa przepisy
Makowiec japoński to bardzo smaczne ciasto, które bez wątpienia posmakuje wszystkim lubiącym słodkie wypieki z dodatkiem maku. Jak się je przygotowuje? Czy - jak sugeruje nazwa - ma coś wspólnego z Japonią? Sprawdźcie nasz przepis na pyszny placek...
-
Ciasto z mikrofali, czyli jak zrobić deser, kiedy nie masz piekarnika? Podajemy trzy proste przepisy
Ciasto z mikrofali to doskonały pomysł na szybką słodką przekąskę, gdy nie mamy ochoty piec od razu całej blachy. Czy jest tak samo dobre jak to pieczone w tradycyjny sposób? Zapraszamy po przepis na ciasto z mikrofali. Jeśli nie wierzycie, że moż...
-
Bajaderka - przepis na ciasto i porada, jak zrobić pyszne ciasteczka. Doskonały kulinarny zero waste
Bajaderka to ciastko, które doskonale jest znam znane z cukierni. Ciemne kulki obtoczone w wiórkach kokosowych lub oblane polewą czekoladową - kto ich nie jadł! Po bajaderki nie musisz wybierać się jednak specjalnie do cukierni, bardzo łatwo bowie...
-
Najlepszy łańcuszek szczęścia? Chlebek watykański! Jak go zrobić? [PRZEPIS]
Choć możecie nie przepadać za klasyczną odmianą "łańcuszków szczęścia", gwarantujemy wam, że ten polubicie. W końcu chodzi w nim o to, żeby dzielić się pysznym jedzeniem, a to zawsze dobry pomysł.
-
Masz dwie lewe ręce do pieczenia ciast? Oto superproste przepisy, z którymi poradzi sobie każdy
Jeśli robienie ciasta zwykle kończy się u was zakalcem lub spalonym plackiem, ten artykuł jest dla was. Przedstawiamy kilka prostych przepisów na wypieki, które zrobicie bez wysiłku i na pewno wyjdą przepysznie. Przygotujcie listę zakupów.
-
Takich rogalików nie robiłeś. Robione warstwami, określane są listkowymi
-
Zapomnij ścieraniu ziemniaków na placki. Mniej pracy, a wyjdą równie smaczne
-
Poradnik świeżo upieczonego taty, czyli jak wspierać partnerkę po porodzie?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Smażysz cebulę na patelni? Dodaj ten składnik, a wyjdzie o niebo lepsza
-
Kartacze - przepis na przepyszne kluchy z farszem. Sekretem ich smaku są proporcje ziemniaków
- Przepis na gofry. Lekkie, chrupiące, po prostu przepyszne
- Jak zrobić omlet? Prosty przepis na pyszny omlet na słono lub słodko
- Pączki serowe. Wyjdą puszyste i miękkie - rozpływają się w ustach
- Przepis na kopytka - wyjdą jak u mamy jeśli zachowasz odpowiednie proporcje
- Przepis na lasagne z mielonym mięsem. Buonissime!
-
Ciasto czekoladowe - pyszny klasyk idealny na przyjęcie i bez okazji
Ciasto czekoladowe to prawdziwy przysmak, który sprawdzi się jako zarówno jako szybki deser, jak i poczęstunek na przyjęciu. To także doskonałe ciasto, które można wręczyć jako podziękowanie lub przynieść do pracy albo szkoły. Jak je upiec? Wszyst...
-
Ciasto z mascarpone - jakie przyrządzić?
Jakie ciasto można zrobić z mascarpone? Jakie owoce wykorzystać? A może nie owoce, tylko inne dodatki? Jeśli w naszym sklepowym koszyku znalazł się serek mascarpone, warto sobie zadać te pytania. Podpowiadamy, jakie ciasto z mascarpone przygotować...
-
Jak zrobić ciasto z rabarbarem? Doskonały deser o wyjątkowym smaku
Ciasto z rabarbarem to pyszny deser, który możemy kojarzyć z najmłodszych lat. Specyficzny kwaskowaty smak i ciekawa faktura rabarbaru towarzyszyła nam nie tylko w cieście, ale również w przetworach czy kompotach. Jednak kruche ciasto z kruszonką ...
-
Jak zrobić ciasto z truskawkami? Przepis na podstawowe ciasto z truskawkami
Truskawki to jedne z najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Jemy je chętnie w każdej formie. W formie koktajlu, deseru, sałatki owocowej, no i jako dodatek do ciasta. Świetnie komponują się ze słodką kruszonką lub biszkoptami. Pasują do innych...
-
Jak zrobić blok czekoladowy? Przepis na kultowe ciastko rodem z PRL-u
Blok czekoladowy przeżywa obecnie renesans popularności. Jest coraz łatwiej spotykany w cukierniach oraz kawiarniach. To pyszne ciasto czekoladowe z herbatnikami to doskonała pozycja na małą słodką przekąskę lub dodatek do południowej kawy....
-
Ciasto Milky Way - mleczna przyjemność
Ciasto Milky Way to jedno z tych ciast, które zachwyca i smakiem, i prostotą. To jeden z tych deserów, w których umiar i klasyczne połączenia sprawdzają się najlepiej, a brak wymyślnych dodatków sprawia, że smaki są głębokie i doskonałe. Jak zrobi...
-
Ciasto drożdżowe z kruszonką. Przepis na prosty wypiek do kawy
Ciasto drożdżowe z kruszonką jest ulubionym wypiekiem wielu gospodarzy domu. Jest proste w wykonaniu i niezbyt czasochłonne, jeśli odejmiemy czas na wyrośnięcie. Nie jest zbyt słodkie, dlatego możemy zjeść dobrych kilka kawałków, zanim powiemy:...
-
Babka marmurkowa - klasyczne ciasto nie tylko na Wielkanoc
Babka marmurkowa to klasyczne ciasto uwielbiane przez wiele pań i panów domu. Nic dziwnego, bo to ciasto tak proste i zarazem tak pyszne, że trudno nie robić go przynajmniej kilka razy do roku. Połączenie waniliowego i czekoladowego smaku oraz...
-
Kruche ciasto ze śliwkami. Przepis na to, jak pysznie osłodzić nadchodzącą jesień
Kruche ciasto ze śliwkami jest już w zasadzie klasykiem na naszych stołach. Na spodzie może być zwykła konfitura, nadzienie czekoladowe ze śliwkami, lub same połówki owoców oprószone cukrem pudrem. Kombinacji jest wiele, ale reakcja tylko jedna:...
-
Sernik na zimno z serków homogenizowanych
Sernik na zimno z serków homogenizowanych jest deserem, którego nikt nigdy nie odmawia. Sekret tkwi w idealnie kremowej konsystencji i cudownym smaku. Dodajmy do środka owocową galaretkę lub masło czekoladowe albo pozostańmy przy klasycznym,...
-
Jak zrobić kruszonkę? Tradycyjna słodka ozdoba dla naszych wypieków
Kruszonkę kojarzymy przede wszystkim z drożdżówek napotkanych w licznych cukierniach. To bardzo popularny sposób na udekorowanie wypieków i nadanie im dodatkowej słodyczy. Jak się okazuje kruszonek może być więcej, a ich zastosowań też jest kilka....
-
Jak zrobić biszkopt? Podajemy wam przepis na puszysty biszkopt, który nie opadnie
Biszkopt to proste ciasto, które ma wiele zastosowań. Doskonale nadaje się zarówno na osobne ciasto jak i na części większego wypieku. Świetnie komponuje się z różnymi kremami oraz polewami. Możemy łączyć go np. z nadzieniem z owoców albo z...
-
Miodownik - przepis. Jak przygotować ciasto i krem do miodownika?
Miodownik to pyszne ciasto, które najczęściej pojawia się po wigilijnej kolacji. Tak naprawdę każda pora jest jednak dobra, by zrobić miodownik! Szczególnie smaczne będzie jesienią lub zimą - zrób je, jeśli nie możesz doczekać się świąt lub gdy...
-
Jak zrobić ciasto szpinakowe leśny mech?
Ciasto szpinakowe - brzmi dziwnie? Ale jak smakuje! Ciasto leśny mech to prawdziwy przysmak, a przy tym deser bardzo miły dla oka. Szpinak nadaje mu niepowtarzalną barwę. Osoby, które starają się zdrowo odżywiać, mogą podczas jedzenia leśnego mchu...
-
Kruszonka do ciasta i owoców - jak ją zrobić, by wyszły idealna? Przepis
Kruszonka to idealne wykończenie ciast i drożdżówek. Słodka, chrupka, rozpływająca się w ustach. Jak zrobić kruszonkę? Do czego ją wykorzystać? Odpowiedzi na te pytania znajdziecie u nas!