pasta
-
Kremowe śniadanie, które zrobisz w mgnieniu oka. Ta pasta kanapkowa dosłownie rozpływa się w ustach
Śniadanie wcale nie musi być nudne, a jego przygotowywanie trwać wieki. Wystarczy, że sięgniesz po przepis na nieziemsko kremową pastę kanapkową. To doskonały patent na urozmaicenie nudnych kanapek - suszone pomidory sprawdzą się tu doskonale jak...
-
Z czym podać kanapki na śniadanie? Nic nie nasyci domowników tak, jak warzywno-mięsna pasta zero waste
Przygotowywanie past kanapkowych wcale nie musi być uciążliwe. Często możemy użyć te składniki, na które z reguły brakuje nam pomysłu. Po gotowaniu zupy zostało mięso z kurczaka i warzywa? Część z nich możesz użyć jako bazy do wyśmienitego...
-
Mistrzowskie spaghetti z sycylijskim akcentem. Ta pasta smakuje lepiej niż od włoskiej babci
4 stycznia wypada święto, które przypadnie do gustu wszystkim fanom słonecznej Italii i jej smaków. Dzień spaghetti to doskonały pretekst do przygotowania obłędnej pasty. Zapomnij jednak o klasycznym ragu czy carbonara - poznaj sycylijską receptur...
-
Zapomnij o jajkach i rybie. Najlepszą pastę na kanapki zrobisz z drobnych ziarenek
Lubisz kanapki z pastą jajeczną lub kultową awanturką, czyli smarowidłem z twarogu i ryby? Jeśli uważasz, że one są najlepsze, na pewno nie znasz jeszcze tego przepisu. Domowa pasta ze słonecznika smakuje wyjątkowo, ale nie zapomnij o dwóch ważnyc...
-
Zapomnij o nudnym i tłustym maśle. Posmaruj kanapkę tym, a nie skończy się na jednej kromce
Jeśli znudziły ci się już tradycyjne kanapki z masłem i wędliną, to smarowidło to strzał w dziesiątkę. Przygotowuje się je bardzo szybko, a koszt jest dużo mniejszy niż w sklepie. Co więcej, ta pasta jest bardzo zdrowa, więc nie pozostaje nic inne...
-
Żadna swojska wędlina nie dorówna tej paście. Dzięki niej poranne kanapki są jeszcze smaczniejsze
Kanapki to najpopularniejsza śniadaniowa propozycja. Zazwyczaj idzie się na łatwiznę i wraz ze świeżym pieczywem podaje się sery i wędliny. By nieco urozmaicić poranny posiłek, proponujemy zrobić tę pastę. Z nią poranki staną się smaczniejsze i...
-
Zamiast robić z nich zupę, zrób ten smakołyk. Pasuje do mięs, pieczywa, lub można go jeść łyżkami
Kiszone ogórki schowane w naszych piwnicach już z pewnością czekają na wykorzystanie. Większość osób zrobi z nich aromatyczną zupę, lub poda jako dodatek do obiadu. My jednak proponujemy coś innego, co deklasuje wszystkie inne propozycje. Wykonani...
-
Pasta na kanapkę z tego warzywa robi prawdziwą furorę. Połączenie tych dwóch smaków to istny kosmos
Pasty na kanapki są coraz popularniejsze. Nic dziwnego, ponieważ bardzo często są nie tylko pyszne, ale i obłędnie zdrowe. Ta jesienna pasta robi teraz furorę. Połączenie tych dwóch smaków sprawia, że kubki smakowe po prostu eksplodują.
-
Pasta kanapkowa z PRL-u, przez którą eksplodują kubki smakowe. Ten jeden prosty składnik podkreśla smak
Przepisy z PRL-u znów cieszą się ogromnym zainteresowaniem. Do łask powraca też ta kultowa pasta kanapkowa. Moja mama zawsze dodaje do niej ten jeden niezwykle prosty składnik, który całkowicie odmienia jej smak. Oto przepis na awanturkę. Smakuje...
-
Super kremowa pasta z makreli na śniadanie. Wystarczy kilka składników i odrobina chęci
Pasta z makreli to znakomity dodatek nie tylko do chleba, ale i jajek czy nawet warzyw. Pastę rybną można wykonać na wiele sposobów. Poniżej kilka przepisów, które mogą Was zaciekawić.
-
Kroję w paski i mieszam z majonezem. To najlepsza sałatka na weekend
-
Oddał siedem butelek, dostał 35 groszy. Padły porównania do Niemiec
-
Gdy sąsiadka ją robi, pachnie na całej klatce. Dostałam przepis
-
Do soboty w Biedronce. Kupujesz dwa, a trzeci gratis. Hit też w Dino
-
Nie mogłam pozbyć się śladów po kleju. Wypróbowałam "metodę majonezową"
- Pożywne, smaczne, łatwo dostępne. Regularne jedzenie niesie korzyści
- Rozpoznasz owoc po zdjęciu? Wydaje się proste, ale wszyscy mylą się w 4. pytaniu
- Rozpoznasz owoc po zdjęciu? Wydaje się proste, ale wszyscy mylą się w 4. pytaniu
- Zamiast wyrzucać, potraktowałam blenderem. Mąż zjadł cały słoik
- My podajemy trzy składniki, ty wskazujesz, co można z nich przyrządzić!
-
Popisowe śniadanie, które zrobi każdy amator. Weź sześć jajek i wyczaruj pastę kanapkową, którą wszyscy jedli w dzieciństwie
Czasem najprostsze rozwiązania okazują się najlepsze. Zamiast wymyślać smarowidła z trudno dostępnych składników, lepiej postawić na tradycyjne i lubiane przez wszystkich smaki. Weź sześć jajek, trochę majonezu i wyczaruj pastę, która idealnie...
-
Ekspresowa pasta kanapkowa z tuńczyka - idealna propozycja na śniadanie i kolację. Zrobisz ją w 10 minut
Tuńczyka nie musisz podawać jedynie w sałatce. Pasta kanapkowa z jego dodatkiem sprawdzi się doskonale na śniadanie i kolację. Możesz posmarować nią pieczywo lub zjeść jak sałatkę. Co więcej, ten tani i prosty przepis przygotujesz w zaledwie 10...
-
Połącz nabiał z rybą, a powstanie śniadaniowa awanturka. Obłędna pasta królowała już w czasach PRL-u
Pasta awanturka to nietypowe połączenie dwóch obłędnie smacznych składników. Taki duet ma w sobie niesamowitą moc, a w kuchni króluje już od czasów PRL-u. Wszystko dzięki rybie i sporej porcji nabiału, która wyśmienicie smakuje ze świeżym chlebem....
-
Pasuje do mięs i kanapek. Takiego smakołyka z ogórków kiszonych jeszcze nie robiłeś. To pyszna nowość
Ogórki kiszone każdy zna, uwielbia i wykonuje latem. Ich przygotowanie nie jest niczym skomplikowanym, a gdy są już gotowe, można je podawać z różnymi produktami. Jednak w takiej odsłonie kojarzy je niewiele osób. Czym się wyróżniają? Konsystencją...
-
Domowa pasta z papryki. Jak zrobić ajwar, żeby smakował jak na wakacjach? Nie bój się wziąć go "na ostro"
Ajwar to pasta z pieczonej papryki i bakłażana, która jest klasycznym dodatkiem do mięs i pieczywa w krajach bałkańskich. Przepis na ajwar jest banalny, a pasta jest tak pyszna, że już nie będziesz kupować ketchupu i musztardy. Jak zrobić pastę z...
-
Wystarczą dwa składniki do zrobienia pasty jak u włoskiej babci. Tu króluje prostota i serowy twist!
Marzysz o włoskiej kuchni, jednak brakuje ci siły, chęci i produktów? Przygotuj obiad dla leniwych, czyli obłędną, dwuskładnikową pastę o kuszącym, pomarańczowym kolorze. Przyda się sezonowe warzywo, mąka i kilka dodatków na aksamitny sos. To...
-
Śniadanie z awokado - sprawdź, jak możesz zacząć zdrowo dzień z zielonym specjałem
Śniadanie z awokado to najlepsza opcja, jaką możemy wybrać! Zdrowy start to podstawa dobrego dnia. Awokado dostarczy nam mnóstwo energii. Możemy z niego kreować różnego rodzaju pasty na kanapki lub jeść w wersji koktajlowej.
-
Lubisz kuchnię włoską? W takim razie rozpoznaj makaron na zdjęciu!
Na komplet punktów mogą liczyć tylko miłośnicy włoskiej kuchni!
-
Przepis na ten specjał odnalazłam w zeszycie mamy. Gdy go zjadłam od razu zaczęłam robić drugą porcję
Nie można zaprzeczyć, że najlepsze przepisy to te, które pochodzą ze starego zeszytu jakiegoś członka rodziny. Odtwarzanie ich jest dobrym ruchem, bo dzięki temu można poznać smaki, których już dziś nie ma za wiele. Takim przykładem jest ten...
-
W tej domowej paście zakochasz się od pierwszego kęsa. Przygotujesz ją w kilka minut, a potem... zrobisz jeszcze raz
Szukasz przepisu na smarowidło do kanapki tak smaczne, że zniknie z lodówki w mgnieniu oka? Pasta drożdżowa to prawdziwy hit kulinarny, a wiele osób poświadcza, że wystarczy jeden gryz, by się w niej zakochać. Jej niewątpliwą zaletą jest również t...
-
Pasta z makreli wędzonej. Wykorzystaj to, co masz w lodówce i koniecznie dodaj ten składnik. Będzie idealnie kremowa
Pasta z makreli to szybki sposób na pyszne śniadanie. Wystarczy wrzucić kilka prostych dodatków, które zawsze są w lodówce i gotowe. Jednak, aby konsystencja smarowidła wyszła idealnie, warto pamiętać o pewnym składniku. Nie chodzi o majonez.
-
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Rach, ciach i gotowa będzie pyszna pasta! Wystarczy kilka dodatków
Zostało ci mięso po ugotowaniu zupy i nie chcesz, żeby się zmarnowało? Domownicy niechętnie wyjadają resztki z rosołu? Przygotuj z nich obłędnie pyszną pastę, która zachwyci i będzie dobrym dodatkiem do jajek lub kanapek.
-
Zwykłe kanapki będą smaczniejsze, gdy zrobisz tę pastę. Dodaj składnik z puszki, a nikt się jej nie oprze
Smaczne śniadanie to gwarancja dobrego dnia. Jednak ciągle powtarzająca się jajecznica lub klasyczne kanapki z serem i wędliną mogą się kiedyś znudzić. W takim wypadku przychodzi na pomoc ta pasta. Takiego smaku nie zna prawie nikt.
-
Pasta z awokado i jajka na dobre rozgości się w twojej kuchni. Nie ma lepszego smarowidła
Nie jesteśmy w tej kwestii obiektywni, trudno. Ale naszym zdaniem pasta z awokado i jajka nie ma sobie równych w smarowidłowym segmencie. Jak ją zrobić? Obok smaku to jej kolejna zaleta - nie jest trudna. Najtrudniejsza część to usunięcie pestki z...
-
Pasta kanapkowa awanturka, czyli wielka draka na talerzu. Ale bez obaw! Będzie smacznie i zdrowo
Co do kanapek? Pasta kanapkowa awanturka będzie smaczną odmianą. Do jej przygotowania potrzeba m.in. wędzonej makreli i twarogu półtłustego. Taka mieszanka będzie doskonałym źródłem energii i sprawdzi się na śniadanie.
-
Pasta warzywna. Doskonała do kanapek na drugie śniadanie. Intensywny smak i aromat sprawdzi się zimą
Szukasz pomysłu na dodatek do kanapek? Podajemy prosty przepis na pastę warzywną. Składa się z oryginalnych składników o wyrazistym smaku, dzięki czemu świetnie komponuje się z pieczywem, sałatkami i wędlinami. Jej przygotowanie nie wymaga wiele...
-
Jak zrobić domowe produkty do czyszczenia kuchni i naczyń? Zdradzamy sekret sprzed lat, który stosowały niegdyś nasze babcie
Jak zrobić domowe produkty do czyszczenia kuchni i naczyń? Nie potrzebujesz tych wszystkich płynów, magicznych gąbeczek, olejków i innych czyścików, które jeśli coś czyszczą, to na pewno twój portfel. Nasze babki, z brudem w domu radziły sobie na...
-
Pasta jajeczna - przepis z najlepszym grzybem świata. Hit na śniadanie, obiad i kolacje
Pasta jajeczna to przepis na najlepsze smarowidło do kanapek, ale także dodatek do wędlin i mięs na zimno. Pasta jajeczna może być przygotowana na mnóstwo sposobów, ale dziś mamy dla ciebie coś ekstra - pastę jajeczną z kurkami. Jest tak pyszna, ż...
-
Pasta jajeczna z awokado z przepisu Karola Okrasy to pyszny pomysł nie tylko na śniadanie
Pasta jajeczna z awokado z przepisu Karola Okrasy na pewno zachwyci niejedno podniebienie. Jest pyszna i zdrowa, w sam raz na śniadanie, choć nie tylko. Zobaczcie jak przyrządzić tę pastę.
-
Hummus - przepis na orientalną pastę idealną do lekkich dań i pieczywa. Domowy produkt nie ma konkurencji
Hummus - przepis na kremową i delikatną pastę z ciecierzycy i aromatycznych przypraw. Połączenie tych kilku prostych składników daje wyjątkowo smaczny efekt. Potrawa wywodzi się z Lewantu i Egiptu, popularna jest także na Bliskim Wschodzie....
-
Aromatyczna pasta z pieczonego czosnku - wyśmienity dodatek do pieczywa. Sprawdzi się także jako dip
Idealnym dodatkiem do świeżego pieczywa lub innych przekąsek jest aromatyczna pasta z pieczonego czosnku. Poza niesamowicie bogatym smakiem to także doskonałe źródło witamin, które m.in. wspomagają odporność. Świetnie sprawdzi się również jako...
-
Szybki przepis rodem z PRL. Pasta "awanturka" z makrelą była ogromnym hitem w tamtych czasach
Osoby żyjące w czasach PRL-u były bardzo pomysłowe. Potrafiły stworzyć coś z niczego. Ich dania były zawsze pożywne i miały ciekawy smak. Tak jest w przypadku pasty na chleb "awanturka". Zrobicie ją w dosłownie 5 minut.
-
Pasta jajeczna - przepis na szybkie śniadanie dla zabieganych. Wystarczą cztery składniki, aby wyczarować to cudo
Codziennie zjadamy je na śniadanie lub kolację. Są nieodłącznym elementem naszego jadłospisu. Mowa o kanapkach, jeśli jesteś już znudzony klasyczną z szynką lub serem to czas na nowości. Pasta jajeczna to szybki sposób na urozmaicenie codziennego...
-
Pasta z awokado i jajka - zaskakująca alternatywa na świąteczne kanapki. Przygotowanie trwa kwadrans
Pasta z awokado i jajka to zaskakująca alternatywa dla tradycyjnej wersji tej potrawy. Do przygotowania nie potrzebujesz masła, dzięki czemu będzie lżejsza i zdrowsza. Idealnie sprawdzi się na świąteczne kanapki, a także do sałatek, wrapów czy jak...
-
Hummus - przepis na orientalną pastę, która zadomowiła się w polskiej kuchni. Wzbogać ją o te dodatki
Hummus - przepis na ten chętnie wybierany dodatek do warzyw, kanapek, czy tortilli, warto odtworzyć w swojej kuchni. Co prawda na sklepowych półkach nie brakuje gotowych już past, ale domową wersję możesz wzbogacić o swoje ulubione dodatki.
-
Masz tylko 10 minut? Podpowiadamy, jak zrobić błyskawiczną pastę z tuńczyka
Brak czasu to prawdziwa zmora większosci osób. Ciągle gdzieś się spieszymy, za czymś gonimy. Z myślą o tych, którzy nie lubią tracic długich godzin na przygotowywanie posiłków powstał przepis na błyskawiczną pastę z tuńczyka. Idealnie sprawdzi się...
-
Hummus - przepis na orientalną pastę z ciecierzycy. Dodaj ten składnik, by uzyskać dobrą konsystencję
Czasem mamy ochotę na wegańskie dania. Dobrym pomysłem może być wykorzystanie ciecierzycy. Z tych niepozornych ziaren stworzyć możemy uniwersalny hummus. Przepis na tę przystawkę jest czasochłonny, ale warto go przetestować.
-
Przepis na makaron - prosty sposób na słynny włoski wyrób. Kluczem są proporcje składników
Marco Polo przywiózł go do Włoch z dalekich Chin. Od tego momentu ten mączny wyrób stał się symbolem kraju położonego nad Tybrem. Przepis na makaron przekazywany jest z pokolenia na pokolenie i trafił do nawet najdalszych zakątków świata.
-
Guacamole - przepis. Dobre składniki i triki miejscowych sprawią, że będzie smakowało jak w Meksyku
Guacamole, przepis na niezwykle pyszną i prostą do zrobienia pastę z dojrzałego awokado, soku z cytryny lub limonki oraz soli. Dodatkowo nasza receptura składa się jeszcze z kilku idealnie pasujących do siebie składników. To świetna alternatywa dl...
-
Szukasz prostego pomysłu na rybę? Pasta z makreli to pyszne rozwiązanie. Nie zapomnij o zielonym dodatku
Ryby można przyrządzać na różne sposoby. Niektóre z nich są wymagające i czasochłonne. Jest jednak danie, które przygotujecie szybko i minimalnym nakładem sił. Przed wami pasta z makreli, która idealnie sprawdzi się jako smarowidło do chleba.