rolada

Więcej o:

rolada

  • Rolada bezowa

    minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C. W międzyczasie przygotuj krem do rolady. Śmietankę 36% ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Upieczoną bezę ostudź przez kilka minut. Przewróć bezę na drugą stronę i delikatnie odklej z jej spodu papier do pieczenia. Rozsmaruj na

  • Rolada BLT

    w roladę. Schowaj roladę na 5 minut do lodówki, a następnie pokrój w grube plastry i podawaj.

  • Rolada z mięsa mielonego

    , bułką tartą, solą oraz pieprzem. Przełóż mięso na folię spożywczą i uformuj z niego dość płaski prostokątny placek. Na mięsie ułóż warstwę z plastrów szynki, kolejną warstwę z plastrów sera, a na koniec rozłóż równomiernie świeży szpinak. Pomagając sobie folią zwiń mięso w roladę i dokładnie zlep boki

  • Rolada z jajecznicą

    jajecznicę i posyp ją pozostałym serem. Złóż dwa dłuższe boki ciasta do środka, a końcówki ciasta zawiń pod spód. Powstałą roladę posmaruj po wierzchu żółtkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piecz około 20-25 minut, aż rolada się zrumieni.

  • Rolada ziemniaczana z salami

    do pieczenia zwiń całość w roladę. Wstaw roladę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piecz około 20 minut, aż rolada się zrumieni. Podawaj z ulubionym sosem.

  • Rolada serowa - prawdziwy hit na imprezę

    Rolada serowa to doskonały przepis dla wszystkich, którym znudziły się już sałatki z serem żółtym, tradycyjne zapiekanki czy mięso podawane z dodatkiem zapieczonego sera. Czas na coś nowego i co najmniej równie smacznego! Poznaj przepis na roladę serową, przygotuj ją i zachwyć siebie oraz

  • Przepis na roladę szpinakową z łososiem

    Rolada szpinakowa z łososia to niebanalna przystawka na zimno, która robi wrażenie na jedzących i nie sprawia wielu trudności kucharzowi. Potrawa sprawdzi się idealnie na święta Bożego Narodzenia. Jeśli raz zagości na twoim stole w Wigilię, z pewnością będziesz ją podawać już co roku. Rolada

  • Rolada z ciasta na kopytka [HAPS VEGE]

    grubości około 1cm. Na cieście rozłóż równomiernie farsz, a następnie zwiń ciasto w roladę, dokładnie zlepiając miejsce łączenia ciasta. Keksówkę wysmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Do tak przygotowanej formy przełóż roladę i posmaruj ją po wierzchu olejem. Wstaw roladę do piekarnika nagrzanego do 180