placki
-
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków wyjdą super. Musisz zrobić jedną rzecz
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków wyjdą po mistrzowsku, ale musisz uważać na ważną rzecz. Umówmy się: wszyscy kochamy placki ziemniaczane i bez względu na to, czy wolimy jeść je z cukrem i śmietaną, czy może gulaszem, jedno jest pewne - mus...
-
Szwajcarskie placki ziemniaczane różnią się od naszych. Dzięki tej metodzie obłędnie chrupią
Dania z ziemniaków można skosztować w wielu krajach Europy, jednak Szwajcaria ma w swojej kuchni coś naprawdę wyjątkowego. Berner rosti to obłędnie chrupiące placki ziemniaczane, które nie tylko znakomicie smakują, ale i przyjemnie chrupią. Raryta...
-
Pożegnaj skyr. Szybko zrobisz niskokaloryczne placki z tego serka. Wada? Za szybko znikną z talerza
Placki z serka to świetny sposób na sprytne "przemycenie" dodatkowej ilości białka do diety. Najpopularniejszymi opcjami są serek wiejski oraz skyr. Istnieje jednak jeszcze zdrowsza, mniej kaloryczna i o niebo smaczniejsza opcja - kvarg.
-
Od kiedy znam ten przepis, nie jem na śniadanie kanapek. Zwali cię to z nóg
Kto nie ma problemu z porannymi śniadaniami, niech podniesie rękę. Jestem przekonana, że większość z nas ma jednak z tym problem, ponieważ o tej porze dnia nawet nie wiemy, co możemy zjeść. Nasz wybór pada na klasyczne kanapki, które jemy dzień za...
-
Puszyste placuszki robię z ulubionej przekąski mamy. Są lepsze od racuchów
Racuchy są pyszne, pankaces też są pyszne, ale nawet w połowie nie smakują tak fantastycznie, jak moje szybkie placuszki. Robię je naprawdę ekspresowo, czasami dodaję borówki, czasami dodaję truskawki. Główny składnik moja mama je codziennie na...
-
Nie ziemniaczane i nie z cukinii. Placki z bobu to najlepsze co zaserwujesz w te wakacje
Ziemniaczane to klasyka, a te z cukinii szybko się nudzą. Właśnie dlatego warto wypróbować placków z bobu, które są pełne smaku, witamin i niespodzianek. Sezonowy rarytas w tym wydaniu to prawdziwe mistrzostwo, od którego można się szybko uzależni...
-
Na pewno o nich nie słyszałeś, a są smaczniejsze od polskich placków. Podaj je z makiem i kapustą
Jeśli jesteś smakoszem dań z różnych zakątków świata, to trafiłeś idealnie. To danie nie pochodzi z Polski, ale bardzo przypomina znany nam specjał. Okazuje się, że ten jest smaczniejszy i podaje się go na wiele różnych sposobów.
-
Biorę białe warzywo i kilka dodatków. Za chwilę mam kopę placków lepszych od ziemniaczanych
Polacy uwielbiają placki wszelakie i na naszych stołach regularnie lądują złote placki ziemniaczane, delikatne placuszki z cukinii lub najróżniejsze placuszki na słodko. Jednak niewiele osób zna przepis na placki, które biją na głowę wszystkie...
-
Do tych racuchów nie dodaję cukru ani oleju. Rewelacyjny przepis z nabiałem znika migiem z talerzy
Nie ma nic gorszego od ociekających tłuszczem placków. Postanowiłam położyć kres temu koszmarowi i od niedawna serwuje w domu racuchy bez grama cukru i oleju. W składzie znajdziesz zdrowe i smaczne zmienniki, które mogą konkurować z babciną...
-
Po co nam nudne racuchy, skoro mamy to? Dodaj słodki proszek do ciasta - pancakes będą boskie
Przepis na pancakes, o którym na pewno nikt z was nie słyszał. Te pyszne, amerykańskie placuszki biją na głowę inne placki i racuchy, a to za sprawą składników, a szczególnie jednego. Słodki proszek dodany do ciasta na pankejki sprawi, że będą...
- Robisz rosół na bazie kurczaka? Trzech części nigdy nie wrzucaj do zupy
- Tarte buraczki Babci Anieli. Ani kropli octu, a smak rewelacja
- Inwestycja w ludzi to inwestycja w przyszłość firmy. Jak robi to Amazon? MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Żaden dżem truskawkowy. Naleśniki jem tylko z jednym farszem. Pychota
- Co dodać do pasty z jajek? Możliwości jest dużo. Spróbujesz z warzywem?
- We wrześniu zawsze robię to ciasto. Jest kruche, słodkie i z foremki znika w 5 minut
- Najlepszy deser na jesień. Chwyć za sezonowe owoce i otul je kruszonką
- Ciasteczka, które wyczarujesz w 10 minut. I tylko z kilku składników
- Wrzuć do garnka i nie trać czasu na gotowanie. Wyżerka na trzy dni
- Zupa fasolkowa gotowa w mig. Nie zapomnij o sekretnym dodatku
-
Placki ziemniaczane wyjdą złote i chrupiące. To sposób kucharki ze stołówki
Placki ziemniaczane to wymarzony obiad, podwieczorek lub sposób na skuteczną poprawę humory po ciężkim dniu. Przepis na placki ziemniaczane jest prosty, ale jak je zrobić, żeby były chrupiące i złociste? Chodzi o sposób na cebulkę - tutaj liczy si...
-
Biorę dwie szklanki mąki i szklankę kwaśnego dodatku. W kilka minut mam furę puszystych racuchów
Jak zrobić racuchy, żeby były puszyste i delikatne jak chmurka? Nie ma sensu bawić się w drożdże, rozczyny i zagniatanie. Najlepsze racuszki robię z użyciem składnika, który kochał chyba każdy dziadek. Chodzi oczywiście o mleko, ale nie to zwykłe....
-
Placki ziemniaczane na wypasie. Tego przepisu nauczyłam się w akademiku od koleżanki Białorusinki
Polacy dobrze znają, a nawet kochają placki ziemniaczane. Zazwyczaj jednak nie dodają do nich zbyt wielu dodatków. Inaczej postępują z kolei Białorusini. Ci robią placki na wypasie. Oto przepis, którym podzieliła się ze mną koleżanka, z którą...
-
Dodałam tylko łyżkę i nadałam plackom innego smaku. Bez tego nie byłyby tak smaczne
O poranku szukamy najprostszych i najszybszych do wykonania przepisów. Robimy tak, gdy nie chcemy jeść kolejny raz kanapek lub owsianki. Ten przepis możesz od razu zapisać, bo zostanie z tobą na dłużej. Tylko jedna łyżka sprawia, że smak jest dużo...
-
Placki z cukinii mogę jeść na okrętkę. Ten przepis bije na głowę klasykę. Są tanie, lekkie i chrupiące
Brakuje pomysłu na lekki, letni obiad? Zamiast katować pierogi, naleśniki i inne mączne specjały, wypróbuj mojego sprawdzonego przepisu na placki z cukinii. Idealnie chrupią, są miękkie, a wnętrze kryje obłędnie smaczną i zieloną niespodziankę....
-
Placki twarogowe z truskawkami. 15 minut i mam gotowych kilkanaście puszystych smakołyków
Przepis na placki twarogowe przydaje mi się zawsze, gdy nachodzi mnie ochota na słodki i prosty obiad. Z dodatkiem świeżych truskawek smakują wprost wyśmienicie. Wystarczy kwadrans pracy, by móc cieszyć się puszystym i rozpływającym się w ustach...
-
Początek czerwca to czas na cukinię. Zrób z niej smaczne placki, ale mąkę zamień na inny składnik
W upalne dni nie ma nic lepszego niż lekka i zdrowa kuchnia. Z początkiem czerwca warto sięgać po sezonowe warzywa, od których uginają się półki straganowe. Jeśli wpadła ci w oko cukinia, możesz z niej przygotować wiele pysznych dań. Jednak nie ma...
-
Latem to moje ulubione śniadanie. Do masy dodaję posiekane owoce i wysmażam
Letnie śniadania zdecydowanie różnią się od tych przygotowanych zimą. Latem wykorzystujemy owoce i warzywa, które zimą nie są dla nas dostępne, lub nie mają tak dobrego smaku jak o tej porze roku. Ja za każdym razem próbuję wykorzystać to co w lec...
-
Racuchy nie mają z nimi szans. Te placuszki są obłędnie puszyste i smakują jak marzenie
Placuszki sernikowe są tak pyszne, że aż na samą myśl cieknie mi ślinka. Przepis na te delikatne placuszki jest bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Jak raz spróbujesz placuszków sernikowych, na dobre zapomnisz o racuchach - są dużo smaczniejsze.
-
Twoje placki ziemniaczane ociekają tłuszczem? Moje już przestały. Odkryłam tę metodę i są pyszne
Placki ziemniaczane smakują obłędnie, ale pod jednym warunkiem - jeśli nie są zbyt tłuste. Niektórzy mają jednak problem z ich idealnym przygotowaniem, bo chłoną tłuszcz jak szalone. Co zatem zrobić, by placki ziemniaczane były smaczne i lżejsze?...
-
Na Dzień Dziecka mama zawsze robiła te placuszki. Są tak mięciutkie, że chciałam na nich spać
Dzień Dziecka to wyjątkowy czas zarówno dla najmłodszych, jak również dla ich rodziców, którzy ten dzień chcą spędzić z pociechami w wyjątkowy sposób. Moja mama z okazji Dnia Dziecka zawsze robiła mi na śniadanie słodkie, mięciutkie placuszki i...
-
Kupiłam 300 g tego warzywa i zrobiłam placki. Od teraz już nigdy nie zrobię ziemniaczanych
Placki można zrobić i jeść na wiele różnych sposobów. Jeden z nich mówi o wersji na słodko, a drugi o podaniu ich w sposób wytrawny. Ja chcę pokazać ten drugi i od razu mogę powiedzieć, że nie znajdziesz tu ani grama ziemniaków. Te placki zrobisz ...
-
Jak zrobić placki ziemniaczane ze złotą glazurą? Trik z cebulą ci pomoże
Przepis na placki ziemniaczane powinien znać każdy miłośnik dobrego i prostego jedzenia. Plaki ziemniaczane jednak dzielą Polaków na kilka obozów: które lepsze, z cukrem, śmietaną, czy na słono. Jedno jest pewne - placki ziemniaczane mają być...
-
Placki ziemniaczane z piekarnika. Jeszcze prostsze i smaczniejsze niż w klasycznej wersji
Placki ziemniaczane z piekarnika to sposób na prostą, szybką i smaczną przekąskę. Placki w takiej wersji wychodzą jeszcze bardziej chrupiące i aromatyczne. Podane z sosem czosnkowym robią furorę podczas spotkań z rodziną i ze znajomymi.
-
Rewelacyjne placki, które mają w sobie nie tylko ziemniaki. Posiekaj ten składnik i wysmaż
Robienie placków nie musi być nudne. W ich skład nie muszą wchodzić tylko ziemniaki, polecamy dodać jeszcze inne, smaczne warzywa. Ten przepis wskazuje, co najlepiej smakuje w takim połączeniu. Nawet się nie domyślisz, że chodzi o ten składnik.
-
Żadne racuchy nie są lepsze od tego. Te placuszki to imitacja popularnego ciasta
Placki można podawać na wiele różnych sposobów. W moim domu robi się zarówno ze słodkich składników, jak i z warzyw. Najpopularniejsze słodkie placuszki to oczywiście racuchy, ale po poznaniu tego przepisu szybko się to zmieni. Swoim składem i...
-
Milion razy lepsze od ziemniaczanych. Te chrupiące placuszki robię co dwa dni, a ważne jest jajko
Placki z cukinii są naprawdę lepsze od ziemniaczanych - tak twierdzi cała moja rodzina i nie dziwię się wcale. Zawsze wychodzą mi chrupiące i delikatne, a najlepiej smakują z sosem jogurtowym. Jak zrobić placki z cukinii, żeby były tak dobre? Z...
-
W 30 minut zrobisz górę miękkich racuchów. Poznasz ten przepis i już nigdy nie dodasz jabłek
Często mam dni kiedy chcę zrobić pyszne i słodkie racuchy, które będą miękkie jak nic innego. Problem pojawia się z dodatkami, ponieważ jabłka często mi się nudzą. Ostatnio zrobiłam je więc z innym owocem i wyszły o niebo lepsze. Sam sprawdź, czy...
-
Zbawienie na letnie dni. Chrupiące i delikatne placki z cukinii. Spróbowałam i oszalałam
Delikatna w smaku i aromatyczna, świetnie sprawdza się w letniej kuchni. To uniwersalne warzywo jest bogactwem witamin, a ponadto smakuje obłędnie. Na bazarku rzuciła ci się w oczy cukinia i chcesz zrobić z niej coś pysznego? Zetrzyj ją i przygotu...
-
Nie wyrzucaj mięsa z rosołu, wystarczy, że połączysz je z tym i wysmażysz. To danie jest obłędne
Przyrządzając rosół po zjedzeniu zawartości garnka, może pozostać nam mięso, a także resztki warzyw. Wiele osób zastanawia się, co takiego można z tego zrobić, lecz bardzo trudno wymyślić coś sensownego. Dzięki temu przepisowi nic się na szczęście...
-
Placki z cukinii pół życia robiłam źle. Bez tego dodatku nie smakują tak dobrze
Jak zrobić placki z cukinii, żeby smakowały idealnie, były delikatne i chrupiące jednocześnie? Przepis na placki z cukinii jest prosty, ale z jednym dodatkiem jest jeszcze lepszy. Takie placki można jeść i jeść - nigdy się nie znudzą.
-
Placki z ziemniaków to już przeżytek, teraz robi się je w ten sposób. Idealne na śniadanie
Placki są szybkim i tanim rozwiązaniem, gdy chcemy przygotować posiłek. Najczęściej robi się je z klasycznych ziemniaków lub wykorzystuje sezonowe produkty. Ten przepis pokazuje, że pomimo wykorzystania warzywa można je zrobić w nieco inny sposób....
-
Placki ziemniaczane są dalekie od ideału? Wykorzystuję czeski przepis i wychodzą obłędnie chrupiące
Marzysz o idealnie chrupiących i złocistych plackach ziemniaczanych, jednak każde podejście kończy się kuchenną katastrofą? Wystarczy zamienić klasyczny przepis na ten rodem z Czech. Zawiera on aż trzy tajne składniki, które podkręcają smak i...
-
Mięciutkie i delikatne placki na sodzie. Regionalny przysmak zrobisz w domu, ale pamiętaj o tłuszczu
Placki na sodzie są klasycznym daniem lub dodatkiem do głównych dań z okolic Podkarpacia. Przepis na placki na sodzie jest banalny i nikt nie będzie miał problemu z ich wykonaniem. Są mięciutkie, delikatne, ale uważaj na tłuszcz podczas ich...
-
Łączę serek z jajkami. Z tej prostej masy powstają najlepsze placuszki na świecie, są obłędnie puszyste
Brakuje pomysłu na szybki i smaczny obiad? Zamiast kombinować wymyślnymi przepisami lepiej postawić na klasykę. Placuszki z serka wiejskiego sprawdzą się idealnie jako deser czy ekspresowy posiłek. Wystarczy wszystko wymieszać, uformować estetyczn...
-
Aksamitnie kremowe i puszyste jak chmurka. Połącz tylko 3 składniki. Zapomnisz o gofrach i naleśnikach
Naleśniki, gofry czy racuchy to ulubione dania nie tylko na śniadanie. Masz ochotę na coś nowego? Wystarczą ci raptem trzy składniki, które znajdziesz w kuchni. Każdy kęs będzie zachwycał.
-
Placki z jabłkami robię nieco inaczej, niż babcia. Dodaję jedną przyprawę i są lepsze
Placki z jabłkami kojarzą się nam z czasami dzieciństwa, kiedy robiły nam je nasze babcie i mamy. Przepis na placki z jabłkami jest bardzo prosty, ja jednak postanowiłam go nieco zmienić i niektórym się wyda, że to profanacja, ale naprawdę - ta...
-
Kiedyś podawałam go z warzywami, dziś wrzucam do placków. Są delikatniejsze i smaczniejsze
Niektóre dania można robić na wiele różnych sposobów. Ostatnio również odkryłam, że czasem nieoczywiste połączenia smakowe są czymś wyjątkowo smacznym. Gdy pierwszy raz zobaczyłam ten przepis, nie chciałam uwierzyć, że będzie dobry. Zrobiłam go i...
-
Lepsze placuszki nie istnieją. Mięciutkie i puszyste, a składniki kosztują grosze. Musisz je zrobić
Szybkie placuszki z serka waniliowego wygrywają ze wszelkimi racuchami tego świata, a powodów jest kilka. Przepis na śniadanie za chwilę zrobi się łatwiejszy, bo co tu się dużo zastanawiać - te placki są przepyszne i co ważne - gotowe w kilka minut.
-
Ten przepis jest w mojej rodzinie od prawie 100 lat. Zrób, a będą ulubionym przysmakiem w twoim domu
Każda rodzina ma własne przepisy, które są znane od wielu lat. U mnie jest podobnie, a smak tej potrawy pamiętam z dzieciństwa. Babcia Teresa robiła je przy każdej możliwej okazji, a wszyscy się nimi zachwycali. Do dziś z sentymentem wracam do tej...