placki
-
Zamiast ziemniaczanych zrób te placki. Główny składnik dodajesz do kotletów
Placki, jakie znamy i najczęściej robimy to te zrobione z ziemniaków. Ten przepis pokazuje, że można je zrobić inaczej. Zamiast warzyw umieść w nich mięso, a także dorób do nich ciasto. Taka mieszanka z pewnością zasmakuje całej rodzinie i będą...
-
Placuszki bananowe, czyli najlepszy sposób na poprawę humoru. Nie dodawaj mleka, a będą puszyste
Placki bananowe to wymarzone śniadanie, deser lub słodki podwieczorek. Jeśli masz zły humor lub dopadła się chandra końca roku, takie placuszki będą idealne, by zapomnieć się i zanurzyć zęby w czymś pysznym i puszystym jak obłoczek. Jaki jest sekr...
-
Szybkie placuszki na maślance. Delikatniejsze i smaczniejsze od racuchów
Jak zrobić pyszne, szybkie i pocieszające placuszki? Nie musisz wyrabiać ciasta drożdżowego i czekać, aż wyrośnie. Najlepsze placuszki zrobisz bez czekania, a przyda się maślanka i kilka innych dodatków. Nie spodziewasz się, jakie to łatwe.
-
Nie trać czasu na racuchy i zrób te pyszne placuszki. Będą puszyste, delikatne i gotowe w kwadrans
Jeśli nie masz pomysłu na śniadanie, a kanapki i jajecznica już wychodzą ci bokiem, spróbuj pysznych, delikatnych placuszków. Są lepsze od racuchów i dużo szybsze w wykonaniu. Nie czekaj, tylko rozgrzewaj patelnię.
-
O te racuchy będzie się bić cała rodzina. Te dwa składniki nie są tak oczywiste, a dodają odpowiedniego smaku
Racuchy zna chyba każdy i wszyscy wiedzą, jak je przygotować. Podaje się je z różnymi dodatkami, a najpopularniejszy to jabłka. My jednak nieco zmieniamy klasyczną recepturę i dodajemy coś innego. Dzięki tym składnikom można poczuć głębię smaków.
-
Potrzebujesz zaledwie 3 składników, by zrobić to śniadanie. Racuchy i naleśniki się przy nich chowają
Racuchy i naleśniki to smakołyki, które robimy bardzo często. Jednak nawet takie klasyki mogą się nam kiedyś znudzić. Jeśli tak się stanie, przychodzimy z pomocą i nowym, całkiem dobrym przepisem. To, co z niego wychodzi, jest proste i wykonane...
-
Dżemy i kremy pójdą w kąt. Teraz racuchy robi się z tym składnikiem. Dodaje smaku i świetnie wygląda
Racuchy to bardzo popularne danie śniadaniowe, które również w wielu domach podawane jest na obiad i kolację. Zazwyczaj robi się je z owocami i podaje z kremami i dżemem. Tym razem warto trochę pozmieniać tradycyjny przepis. Dodatek tego składnika...
-
Placki z jabłkami, jakich nie było. Dodaj do ciasta dwa składniki, a wszyscy popłaczą się ze szczęścia
Placki z jabłkami to miłe wspomnienie z dzieciństwa oraz świetny pomysł na śniadanie lub słodki podwieczorek. Przepis jest banalnie prosty, jednak my postanowiliśmy go troszkę udoskonalić. Wystarczy, że do ciasta na placki z jabłkami dwa składniki...
-
Idealne placuszki bez dodatku mleka? Z tym zamiennikiem będą miękkie jak poduszeczki
Domowe placuszki to klasyka z którą na próżno konkurować. Szczególnie jeśli te dosłowne rozpływają się w ustach i są perfekcyjnie wyrośnięte. Idealne ciasto to żaden wyczyn, wystarczy bowiem zamienić tradycyjny nabiał, na słodki zamiennik. Dzięki...
-
Tym placuszkom nie da się oprzeć. Wystarczy kilka składników, by wyczarować instagramowe śniadanie
Placki bananowe z różnorodnymi dodatkami to najlepsze słodkie śniadanie, jakie istnieje. Na szczęście, choć smakuje obłędnie, to w przygotowaniu jest banalnie proste. Wiele też zależy od użytych dodatków.
- Ten przepis to prawdziwa mięsna uczta. Rodzina za nią szaleje
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Poznaj ten zawód! Lektor - Stara dobra szkoła pracy głosem. Rozmowa z Mirosławem Uttą lMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Kotlety po czesku Kuronia to objawienie. Nie zgadniesz, z czego jest panierka
- Grzyboznawcy zmartwieni. "Jeśli będzie jak rok temu, to będzie dramat"
- W latach 80. serwowała go pierwsza dama. Żal go nie powtórzyć
- Ten przepis na kapuśniak jest 1000 razy lepszy niż klasyczny. Inne chowaj na dnie szuflady
- Tak pulpety robiła moja babcia kilkadziesiąt lat temu. Odtworzyłam przepis i nie mogłam wyjść z szoku [PRZEPIS, ZDJĘCIA]
- To najpopularniejsze gwiazdy w polskim Internecie. Kto jest najcenniejszy w 2024 roku?
- Domowe nawozy na ogórki. Będą rosły jak szalone. Plonów będzie sporo
-
Trudno znaleźć placki lepsze od ziemniaczanych. Nam się udało, a to warzywo zwala z nóg
Placki to bardzo szybkie do przygotowania danie obiadowe. Wystarczy połączyć z sobą kilka składników, wysmażyć je i podać ze śmietaną. Najpopularniejsze to te ziemniaczane, lecz jesienią polecamy zamienić to warzywo na coś innego. Przekonasz się, ...
-
Do tych placków nie trzeba wiele, a smakują jak z najlepszej śniadaniowni. Wszystko przez ten składnik
Zamiast po raz kolejny szykować babcine racuszki z jabłkami, postaw na obłędnie puszyste, rumiane i delikatne niczym chmurka placuszki. Idealny efekt osiągniesz przez dodanie do ciasta tajemniczego składnika, który niegdyś często gościł w kuchni.
-
Zapomnij o klasycznych plackach ziemniaczanych. Od dziś będziesz podawać je tylko z tymi produktami
Placki ziemniaczane to danie obiadowe, które lubimy co jakiś czas powtarzać. Klasyczny przepis jest bardzo smaczny, lecz z czasem warto się nim trochę pobawić. My to zrobiliśmy, a efekt, który wyszedł był oszałamiający. W życiu nie zrobię ich już...
-
To najprostsze i jednocześnie najsmaczniejsze śniadanie. Wystarczy połączyć banana z dwoma składnikami
Zamiast po raz kolejny zapychać się na śniadanie nudnymi kanapkami, znacznie lepiej przygotować bananowy rarytas z dodatkiem dwóch składników. Takie połączenie rozpieści podniebienie i doskonale sprawdzi się jako pierwszy posiłek - jest smacznie,...
-
Placki ziemniaczane "na sterydach". Będą nieziemsko puszyste, ale daj im chwilkę
Jak zrobić placki ziemniaczane? Nasz dzisiejszy przepis na placki ziemniaczane nie jest do końca tradycyjny, ale gwarantujemy, że z miejsca się w nich zakochasz. Będą puszyste, delikatne i mięciutkie. Wystarczy połączyć ze sobą dwa przepisy - na...
-
Użyj tego warzywa, a placki będą smaczniejsze od ziemniaczanych. Najlepiej smakują z domowym sosem
Placki warzywne można wykonać na wiele sposobów. Najpopularniejszą metodą jest zrobienie ich z ziemniaków, a także z cukinii. W tym przepisie pokażemy, że nie tylko te dwa warzywa świetnie sprawdzają się w takim wykonaniu. O tym składniku nawet ni...
-
Te niezwykłe placki sprawią, że pożegnasz nudne obiady. Wszystkie składniki kupisz za grosze
Placki z kaszy gryczanej to silna konkurencja dla placków ziemniaczanych, ale także kotletów. Przepis jest banalny, wszystkie składniki są tanie, a sposobów podania placków gryczanych jest mnóstwo. O czym musisz pamiętać? Że znikają ze stołu...
-
Dziś jest święto niesłychane, róbmy placki ziemniaczane! Będą złote i chrupiące dzięki trikowi z cebulką
13 listopada to święto placków ziemniaczanych i z tej okazji mamy dla was klasyczny i chyba najprostszy przepis na placki ziemniaczane. Będą złote i chrupiące dzięki łatwemu trikowi. Przyda się cebulką, ale nie śpiesz się za bardzo.
-
Przepis na placki z jabłkami i cynamonem. Nie będą ociekać tłuszczem, jeśli zastosujesz ten trik
Przepis na placki z jabłkami to jeden z najprostszych sposobów na poprawienie sobie humoru. Słodkie przekąski wykonasz z kilku łatwo dostępnych produktów w mniej niż pół godziny. Placuszki wychodzą miękkie, puszyste i obłędnie pachnące.
-
Biegnij do sklepu po ten składnik. Z nim placki ziemniaczane są milion razy lepsze
Placki ziemniaczane to bardzo popularne danie obiadowe, które w polskich domach robione jest bardzo często. Najczęściej trzymamy się jednego, dobrze nam znanego przepisu. Jednak od czasu do czasu nawet najbardziej tradycyjne potrawy warto...
-
Placki bananowe - przepis na wymarzone śniadanie. Są puszyste, delikatne i gotowe w dwie chwile
Placki bananowe to idealny pomysł na szybkie śniadanie lub słodki podwieczorek. Robi się je błyskawicznie i wychodzą delikatne i puszyste. Jeśli na blacie zalegają ci banany, nie czekaj, tylko już rozgrzewaj patelnię.
-
Tak placki robi Robert Makłowicz. Zamiast ziemniaków używa innego składnika. Internet oszalał
Robert Makłowicz to dla wielu osób niekwestionowany autorytet kulinarny. Tysiące jego fanów odtwarzają przepisy jego autorstwa. Niedawno krytyk wydał nową książkę "Fuzja smaków. Azja Południowo-Wschodnia", w której pełno jest orientalnych smaków i...
-
Co zrobić, by masa ziemniaczana na placki nie ciemniała? Sposób Magdy Gessler vs sposób babci
Placki ziemniaczane smakują obłędnie pysznie - niezależnie, czy jemy je na słodko, czy na słono. Wiele osób ma jednak problem z ciemniejącą masą. Jak sobie z tym poradzić? Magda Gessler i babcia radzą.
-
Dodaj do klasycznych racuchów ten swojski nabiał. Dzięki niemu wyjdą pulchne i miękkie jak obłoczek
Szukasz przepisu na racuchy doskonałe? Babcina receptura nigdy nie zawodzi i gwarantuje pulchny, rumiany i apetyczny efekt. Wszystko za sprawą jednego dodatku - zaledwie szklanka tego nabiału całkowicie odmieni kultowe ciasto. Dzięki temu placuszk...
-
Koreańskie placuszki przebijają smakiem tradycyjne racuchy. Są bardziej puszyste, a nadzienie zniewala
Gdy myślimy o pulchnych plackach przed oczami pojawiają się kultowe racuchy. Można zrobić je z dodatkiem owoców, bakalii, a także z podać z dżemem i bitą śmietaną. Ten przepis na placki znacznie się różni od tego, który znamy. Pochodzi z Korei i...
-
Dzięki jednemu składnikowi są smaczniejsze od klasycznych naleśników i racuchów. Gotowe w 10 minut
Gdy myślimy o plackach, do głowy przychodzą nam te wykonane z ziemniaków, w drugiej kolejności myślimy o racuchach i naleśnikach. Jednak te wszystkie propozycje nie mają szans z tym przysmakiem. Jeden składnik sprawia, że jest naprawdę pyszny.
-
Takie placki ziemniaczane robi się w Irlandii. Są chrupiące i jeszcze smaczniejsze dzięki patentowi z ziemniakami
Placki ziemniaczane kochają miliony. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, a do tego można je podać na wiele różnych sposób. Tym razem chcemy pokazać, jak się je robi w Irlandii. Ich przepis może zaskoczyć nawet najlepszego szefa kuchni. Patent z...
-
Odkryłam, jak zrobić smaczniejsze placki z cukinii, a ta porada jest bezcenna. Potrzebujesz tego składnika
Placki z cukinii to nieco mniej popularna wersja tych zrobionych z ziemniaków. Robi się je równie szybko i mają charakterystyczny smak. By trochę go zmienić, dodałam do masy pewien składnik. Podkręca aromat, a placki dużo dzięki temu zyskują. Nie...
-
Takich placuszków jeszcze nie było. Są tak mięciutkie i delikatne, że rozpłyniesz się ze szczęścia
Placuszki sernikowe to idealny pomysł na małą, słodką rozpustę do zrobienia w kilka minut. Placuszki wychodzą delikatne, mięciutkie i smakują jak babcine ciasto, tylko w wersji mini. Przepis jest tak banalny, że będziesz w szoku, ale pamiętaj, żeb...
-
To 10-minutowa alternatywa dla sernika. Zapomnij o pieczeniu, potrzebujesz jedynie patelni
Myśląc o serniku mamy przed oczami obłędnie wypieczone ciasto, które później oblewa się słodką polewą. Tym razem musimy zmienić ten obraz na rzecz deseru, który jest 10 razy szybszy w przygotowaniu. Zrobisz go bez piekarnika i długiego czekania.
-
Ziemniaki użyj do purée, a placki zrób z tego warzywa. Teściowa mówi, że są sto razy lepsze
Placki ziemniaczane są popularne w różnych krajach i kulturach. My Polacy również je uwielbiamy i bardzo często przyrządzamy. By jednak przełamać kulinarną rutynę, warto zrobić danie, gdzie główny składnik zostanie zamieniony. Aby poczuć nieco inn...
-
Gotowe w kilka minut i to bez użycia miksera. To nie są klasyczne racuchy, a ten składnik nadaje im lekkości
Okazuje się, że jesteśmy wielkimi fanami placków. Jemy je zarówno na słodko, jak i na słono i chętnie eksperymentujemy z ich smakami. Tym razem również mamy coś, co nie jest tradycyjnym smakiem. Te placuszki są miękkie, puszyste i delikatne jak...
-
Nadziewane placki ziemniaczane znikają w mgnieniu oka. Środek zaskakuje podniebienie
Placki ziemniaczane to znane danie, które robi się w kilka chwil. Wykorzystujemy ten przepis, gdy mamy za dużo warzyw i nie wiemy, co z nich zrobić. By nieco urozmaicić ich smak, warto zrobić je trochę inaczej. Następnym razem nadziej je tym...
-
Uczestniczka "Masterchefa" zdradza przepis na biszkoptowe placuszki. Wychodzą puszyste jak chmurka
Lekkie i puszyste placuszki biszkoptowe to świetny pomysł na szybki i nieziemsko smaczny deser. Recepturą na nie podzieliła się niedawno uczestniczka siódmej edycji programu "Masterchef". Jedyne, czego potrzebujesz, to kilka podstawowych składnikó...
-
Przekonałam się, że racuchy z jabłkami to przeżytek. Teraz dodaję do nich ten składnik i słucham słów zachwytu
Placuszki na słodko to przysmak, po który sięgamy bardzo często. Najczęściej wykonuje się je na śniadania, by zapełnić brzuch na następne kilka godzin. Dodatkowo najpopularniejsze przepisy, które znamy mówią, że najsmaczniejszym dodatkiem, który...
-
Bez grama ziemniaków, a dalej są pyszniejsze od klasycznych placków. To przysmak prosto z Bieszczad
Kuchnia polska może zaskoczyć nawet tych, którzy są w niej bardzo zakochani. Jednak jak wiemy, nie każdy ma pojęcie o mniej znanych regionalnych potrawach. Te placki są tego przykładem, ponieważ pomimo swojego świetnego smaku, niewiele osób o nich...
-
Kuchnia polska nie zna tego smaku. Te placki rozchwytywane są przez wszystkich. Najważniejsze jest ciasto
Placki możemy zrobić na wiele sposobów. Najpopularniejszy to ten, gdzie używa się ziemniaków, lub innych dostępnych warzyw. Jednak tym razem można zasmakować czegoś innego. To węgierski specjał, który w Polsce już zagościł na dłużej. By go zrobić...
-
Prosty przepis na placki jogurtowe. Dodaj łyżeczkę tego produktu, a wyjdą niebiańsko puszyste
Placki jogurtowe to świetny pomysł na szybkie i smaczne śniadanie na słodko. Są niezwykle lekkie i puszyste, a ich przygotowanie to kwestia zaledwie kilku minut. Z ulubionymi dodatkami smakują jeszcze lepiej. Przekonaj się, jak upiec pyszne...
-
Robiąc placki, nie sięgaj po ziemniaki, znamy lepsze warzywo. Są chrupiące i smaczniejsze
Placki to jedne z najpopularniejszych dań obiadowych. Najpopularniejsze to te zrobione z ziemniaków, jednak można je przyrządzić także z cebuli, marchewki czy cukinii. Pomimo tak wielkiego wyboru mamy coś znacznie lepszego. O tym warzywie wiele os...
-
Placki sernikowe biją na głowę wszystkie racuchy tego świata. Wybierz odpowiedni twaróg, a będą delikatne
Placuszki sernikowe to coś więcej, niż jedzenie. To najlepszy poprawiacz humoru i sposób na złagodzenie obyczajów. Przepis jest banalny, a placuszki robi się dużo szybciej i dużo łatwiej niż klasyczne racuszki. Jedną rzecz warto zapamiętać -...