pieczarki
-
Zupa pieczarkowa, która będzie ci się śnić po nocach. Jest smaczniejsza i kremowa, dzięki włoskiemu dodatkowi
Zupa pieczarkowa to pomysł na obiad, który ma szereg zalet. Oczywiście nie chodzi tylko o smak - zupę pieczarkową bardzo łatwo i szybko się robi i możesz podawać ją z różnymi dodatkami. Dziś jednak mamy dla was przepis na zupę pieczarkową, którą...
-
Zamiast bigosu, w sylwestra podaję to jarskie danie. Nawet wujek zajada się ze smakiem i nie narzeka na brak mięsa
Co zaserwować na sylwestrowej imprezie? Coraz więcej osób ogranicza lub całkowicie wyklucza mięso ze swojej diety. Takiej grupie nie ma co serwować bigosu, którego składnikiem jest między innymi kiełbasa. Zamiast tego przygotuj łazanki.
-
Najlepsza przekąska na sylwestra. Pieczarki z tym ciastem to duet tak dobry, jak Prokop i Wellman
Jakie są najlepsze przekąski sylwestrowe? Takie, które smakują i nie zabierają dużo czasu. Tak jest w przypadku pieczarek, o których wam dziś napiszę i jeżeli porównanie ich do znanej pary prowadzącej DDTVN kogoś uraziło, najmocniej przepraszam, a...
-
Panierowana, soczysta i pyszna. Tę przekąskę przyrządzam wręcz nałogowo. Nigdy się nie nudzi
Zanim przygotujesz po raz kolejny panierowane kawałki kurczaka, tofu czy kalafiora, wypróbuj przepis na smażone pieczarki. Są niezwykle chrupiące i pełne aromatycznych przypraw. To doskonała przekąska na imprezę sylwestrową lub zwykły wieczór...
-
Dla niektórych jest lepsza od jarzynowej, a to dzięki temu składnikowi. Zrobisz ją w kilka minut
Sałatki zawsze muszą pojawić się na świątecznym stole. Bez nich wiele osób nie wyobraża sobie świętowania, bo to one są idealną przystawką. Zazwyczaj sięgamy więc po klasyczne przepisy, które bardzo dobrze znamy. Ta receptura ich nie przypomina, a...
-
Prosta sałatka, o którą każdy będzie pytać. Od dziś będziesz ją podawać na każdą imprezę i święta
Nie da się ukryć, że sałatki są przystawką, bez której nie ma świąt, a także rodzinnych imprez. Zazwyczaj wykonuje się najbardziej popularne przepisy, które znane już są każdemu. Jednak przy najbliższej okazji proponujemy coś, co zaskoczy bliskich...
-
To najlepsza przekąska na Andrzejki. Połóż ją na stole, a wszyscy się rzucą
Imprezy Andrzejkowe organizowane są również w zbliżający się weekend. Wiele osób zastanawia się, co takiego przyrządzić, by goście byli zadowoleni. Przychodzimy więc z pomysłem na przystawkę, która ucieszy wszystkie zgromadzone osoby. Jest pyszna ...
-
Od lat podaję je na Andrzejki. Za każdym razem wszyscy pytają o przepis, bo są tak pyszne
Szybkie przekąski są na wagę złota, szczególnie wtedy, gdy goście pukają już do drzwi. Od wielu lat zawsze sprawdza mi się ten przepis, a dodatkowo każdy o niego pyta. Przekąska z niego wykonana znika w mgnieniu oka, więc robię jej podwójną porcję...
-
Przepis na boczniaki, czyli wyśmienity strogonow w wersji grzybowej. Goście padną z zachwytu gdy podasz to na stół
Żadne kotlety, nuggetsy i wegańskie flaki. Z boczniaków koniecznie przygotuj wege strogonowa. Takiego dania nie powstydziłby się żaden szef kuchni. Będzie pysznie, sycąco i bardzo wykwintnie. Goście nie uwierzą, że nie ma tam grama mięsa.
-
Nigdy więcej nie zabielaj zupy pieczarkowej śmietaną. Ten popularny składnik pasuje o wiele lepiej i podkręca smak grzybów
Zupa pieczarkowa to doskonałe danie na jesień. Z odrobiną pieprzu będzie rozgrzewająca, a jednocześnie nadal delikatna w smaku. Wiele gospodyń zabiela ją jednak śmietaną i choć nie jest to błąd, to zupa pieczarkowa smakuje o wiele lepiej z innym...
- Najbardziej niedoceniany grzyb w polskich lasach. Poznasz go po zapachu
- Kiedy solić makaron? "Znajomy Włoch zaniemówił, gdy usłyszał, co robię"
- 96% jest przeciążonych pracą, co trzeci ma objawy depresji. Czego nie wiemy o zdrowiu psychicznym polskich przedsiębiorców?MATERIAŁ PROMOCYJNY
- Bez zagniatania, lepsza od tradycyjnej. Szarlotka ?3 szklanki? jest gwiazdą
- Mój ulubiony przepis na szarlotkę. Biorę kęs i nic więcej mi nie potrzeba
- Znany od wieków, dziś zapomniana. "Polska oliwka" to prawdziwy skarb
- Przepis dostałam kiedyś od babci. Marynowane rydze są naprawdę pyszne
- Lepsze od ogórków i papryki w słoikach. Zrób je, by mieć zapasy na zimę
- Kochasz kuchnię włoską? Rozwiąż nasz quiz kulinarny dla łasuchów!
- Kochasz kuchnię włoską? Rozwiąż nasz quiz kulinarny dla łasuchów!
-
Jak smażyć pieczarki, żeby nie ściemniały? Wystarczy kilka kropel i po kłopocie
Pieczarki to prawdopodobnie najpopularniejsze grzyby. Są dostępne w sklepach przez cały rok, więc nic dziwnego, że to właśnie po nie sięgamy najczęściej. Zwykle obrabiamy je, smażąc na patelni. Często dochodzi wtedy do sytuacji, że pieczarki brzyd...
-
Makaron w tym sosie sprawi, że kubki smakowe eksplodują. Ale trzeba pamiętać, by dodać taką śmietanę
Makaron w sosie to coś, co wszyscy uwielbiamy, a nawet kochamy. Takim obiadem zajadają się zarówno dzieci, jak i dorośli. Ale ten sos jest najlepszy z najlepszych. W czym tkwi sekret makaronu w sosie pieczarkowym? W idealnie dobranej śmietanie.
-
Masz dość żmudnego krojenia grzybów nożem? Wypróbuj ten trik. Odmienił już życie wielu osobom
Wielu z nas nie znosi tracenia czasu na żmudne czynności, które, chcąc nie chcąc, należy wykonać. Do jednych z tych czynności należy krojenie grzybów przed suszeniem czy mrożeniem. Jest jednak sposób na to, by zrobić to o wiele, wiele szybciej.
-
Przepis na puszyste paszteciki z pieczarkami. Smakują wyśmienicie podane z popularną zupą
Paszteciki z pieczarkami to świetny dodatek do świątecznego barszczu. Można je również zaserwować jako smaczną przekąskę. Kruchy wierzch i mięciutki środek sprawiają, że potrawa błyskawicznie znika z talerzy. Aby wyszły smakowicie, koniecznie...
-
Aromatyczna zupa pieczarkowa domowej roboty. Zamiast śmietany dodaj ten składnik - wyjdzie obłędnie
Zupa pieczarkowa to jedna z najpopularniejszych zup w Polsce. Zajadamy się nią bardzo często, ponieważ jest niezwykle pożywna i rozgrzewająca. Odpowiednie przyprawy nadają jej wyjątkowego aromatu, a szczodra porcja warzyw - witamin i minerałów. Ja...
-
To danie będzie hitem każdej imprezy. Rozgrzewa i syci, a z tym przepisem przygotujesz wersję idealną
Serwowany na sylwestrach, weselach i innych rodzinnych uroczystościach. Popularny i lubiany strogonow będzie zawsze strzałem w dziesiątkę. Jego przygotowanie nie wymaga doświadczenia kulinarnego, a smak jest wart wszelkich starań. Kluczem do sukce...
-
Banalny przepis na kopytka z aromatycznym sosem pieczarkowym. Wykorzystaj ziemniaki z wczorajszego obiadu
Przepis na kopytka nie jest zbyt skomplikowany, jednak zawsze pozostaje pytanie, z czym je podawać. Jedni jedzą je podsmażone na odrobinie masła, inni preferują okrasę z cebulki i boczku. My podpowiadamy, że z dodatkiem sosu pieczarkowego nie mają...
-
Smażysz pieczarki w ten sposób? Nie dziw się, że puszczają wodę. Jest sposób, by były złociste i chrupiące
Smażone pieczarki to prawdziwy rarytas. Najlepiej smakują, gdy są idealnie złociste i delikatnie chrupiące. Niestety zamiast takiego efektu, często otrzymujemy uduszone we własnych sokach grzyby, które nadają się bardziej na sos, niż do...
-
Przez to pieczarki będą wodniste i niesmaczne. Zastosuj tę metodę, by były chrupiące i pełne aromatu
Pieczarki dodajemy do wielu znanych potraw i zazwyczaj chcemy, by były wysmażone. Jednak wrzucając je na patelnię, możemy spodziewać się efektu odwrotnego od pożądanego. Grzyby mogą okazać się wodniste i pozbawione smaku. Jak uniknąć takiej...
-
Zabielasz sos pieczarkowy śmietaną? To nie błąd, choć można zrobić to lepiej. Dodaj ten składnik, a uzyskasz kremową konsystencję
Sos z pieczarek to wyborna propozycja do mięs, makaronu lub ziemniaczanych klusek. Przygotowanie takiego sosu nie wymaga wiele pracy ani doświadczenia w kulinariach, dzięki czemu przepis jest szalenie prosty. Warto jednak nieco go urozmaicić i...
-
Szybkie danie z makaronem - z kurczakiem, czy bez mięsa?
Makaron i kurczak to dwa składniki, które pojawiają się w kuchniach Polaków bardzo często. Przy ich wykorzystaniu można przygotować wiele pysznych i szybkich dań, które znajdą uznanie wśród domowników. Poniżej przedstawiamy trzy takie propozycje.
-
Koniec nudnych placków ziemniaczanych. Dodaj te dwa składniki. Podkręcą smak
Placki ziemniaczane to klasyk polskiej kuchni. Jedni uwielbiają jeść je z cukrem, inni zaś preferują wersję z mięsnymi sosami. Warto jednak nieco zmian zaprowadzić w samym cieście na chrupiące placuszki. Dodaj do ziemniaków te dwa składniki, a...
-
Krem z pieczarek to przepis na jedwabistą, smaczną zupę. Klasyka to jednak nie tylko same grzyby
Przed nami jesień, a co za tym idzie, pora idealna na obiady pełne obłędnych aromatów i leśnych akcentów. Zupa krem z pieczarek sprawdzi się w tej roli wybornie. Przepis pójdzie jak z płatka, jeśli sięgniesz po odpowiednie produkty i kilka...
-
Smażone pieczarki w nowej odsłonie. Cała rodzina zakochała się w nich od pierwszego wejrzenia
Smażone pieczarki w zalewie z octu balsamicznego, miodu ze sprawdzonej pasieki, otulone aromatem czosnku to smakołyk, któremu trudno się oprzeć. Świetnie sprawdza się zarówno jako przystawka na spotkaniach ze znajomymi, jak i w formie dodatku do...
-
Nie smaż pieczarek w ten sposób, bo na patelni pojawi się woda. To fatalny błąd większości Polaków
Smażenie pieczarek mogłoby należeć do najbanalniejszych czynności w kuchni, gdyby nie woda, która pojawi się na patelni. Jest niezwykle problematyczna, ponieważ nie zawsze zdąży odparować w porę i sprawia, że nasze potrawy stają się wodniste. W te...
-
Aksamitna i sycąca zupa pieczarkowa. Zjedz ją tak jak lubisz - z makaronem lub chrupiącymi grzankami
Zupa pieczarkowa to błyskawiczny przepis na tani i prosty obiad. Wystarczy pięć składników, by wyczarować to przepyszne danie. Pamiętaj, by na koniec dodać natkę pietruszki. Jej smak dodatkowo podkręci aromat pieczarek.
-
Przepis na sos pieczarkowy. Zapomnij o mdłych grzybach bez smaku, z tym trikiem będzie po mistrzowsku
Nie ma nic gorszego niż rozwarstwiony, mdły i niesmaczny sos pieczarkowy. Niestety ten popularny przepis często nie wychodzi, a wszystko przez nieodpowiednia kolejność dodawanych składników, zbędny pośpiech czy półprodukty. Z naszym trikiem sos...
-
Przepis na miękkie i puszyste racuchy, którego nie zna żadna babcia. Ich smak przebija klasyk, a główny składnik zaskakuje
Racuchy kojarzą nam się z pulchnymi plackami, które podawane są na słodko z dodatkiem dżemu i owoców. Mało kto wpada na pomysł, by przyrządzić je w inny, mniej znany sposób. My jednak nie boimy się próbować nowości i tak oto przedstawiamy przepis ...
-
Filet z kurczaka z majonezem i pieczarkami - wyśmienite danie na obiad w kilku krokach!
Pierś z kurczaka z majonezem i pieczarkami to szybki i smaczny pomysł na pyszny obiad. Kombinacja soczystego mięsa, kremowego majonezu i delikatnie podsmażonych pieczarek stworzy wyjątkowe połączenie smakowe. Odkryj nowy wymiar smaku z niecodzienn...
-
Potkniesz się o nią na spacerze, ale zrobisz z nią też najlepsze pierogi. Ten grzyb rośnie wszędzie
Grzyby są nieodłącznym elementem wielu przepisów kulinarnych z całego świata, a my Polacy nie wyobrażamy sobie życia bez zupy grzybowej, krokietów czy pierogów. Oczywiście trzeba zawsze pamiętać, by zbierać jedynie te grzyby, które znamy, ale...
-
Sos pieczarkowy - przepisy, dzięki którym mięso będzie rozpływać się w ustach
Sos pieczarkowy to ulubieniec wielu smakoszy. Podawany z odpowiednio przyrządzonym mięsem zrobi prawdziwą furorę na rodzinnym stole. Sprawdź, jak wykonać popisowe danie z sosem pieczarkowym.
-
Najlepsze kotlety ziemniaczane. Zdziwisz się, co Ewa Wachowicz w nich ukrywa - ten farsz jest obłędny
Zostało ci trochę ziemniaków z poprzedniego dnia, a kopytka i kluski śląskie trochę ci się przejadły? Ewa Wachowicz zna najlepszy sposób na wczorajsze ziemniaki - robi z nich mistrzowskie kotlety z przepysznym farszem. Użyj konkretnego sera, a z...
-
To najlepszy sposób smażenia pieczarek, a nikt nie ma o tym pojęcia. Żadne masło - inny dodatek bosko je podkręca
Okazuje się, ze zwykłe pieczarki mogą być daniem jak z najlepszej restauracji i dziś zdradzimy ci na nie sposób. Smażysz pieczarki na maśle? To dobrze, ale może być jeszcze lepiej. Jaki składnik najlepiej podkręca smak grzybów? Jestem w stanie...
-
Nikt ich nie zbiera, a są smaczniejsze od prawdziwka. Po pieczarki nie idź do sklepu, tylko wejdź do rowu
Okazuje się, że w tym roku matka natura wyprawia cuda niewidy i w maju pojawiają się pierwsze grzyby. Nie możemy mówić o wysypie, ale szczęściarze wynoszą grzyby z lasu koszami. Okazuje się jednak, że to najsmaczniejsze grzyby wcale nie rosną w...
-
Nie tylko kiełbaska i karkówka - faszerowane pieczarki to najlepsza przekąska na grilla. Smaku doda konkretny ser
Sezon grillowy w końcu wystartował i z tej okazji mamy dla was coś zupełnie nowego. Jeśli kiełbasa z grilla wydaje wam się zbyt nudna, a karkówka już się przejadła, postawcie na faszerowane pieczarki. Ten przepis to hit sezonu, a to między innymi ...
-
Faszerowane jajka to przeżytek, teraz robi się ten przysmak. Podaj go na ciepło, a goście oniemieją z wrażenia
Wielkanocne jajka mogą w końcu się przejeść, dlatego aby mieć coś w zanadrzu proponujemy ten ciepły przysmak. Zapieczony i podawany z sosem zwali z nóg każdego gościa. Może konkurować z faszerowanym jajkiem o najlepszą przystawkę.
-
Kotlety ziemniaczane z tym składnikiem to lekki obiad bez mięsa. Danie ugotujesz za grosze
Przepis na kotlety ziemniaczane z pieczarkami to ciekawa i obłędnie smaczna alternatywa dla mięsnej wersji. Smak warzyw podkreślony grzybowym nadzieniem pięknie się prezentuje i kusi już samym zapachem. Danie kosztuje grosze, a gwarantuje...
-
Jajka faszerowane pieczarkami. Sprawdzą się nie tylko w święta. Sekret ich smaku tkwi w tym składniku
Jajka faszerowane pieczarkami to przekąska, która idealnie sprawdzi się wiosną. Ich smak podkreśli jeden składnik - chodzi o ząbki czosnku. Nie wystarczy tylko dodać ich do farszu, przedtem należy jeszcze je przesmażyć.
-
Zupa pieczarkowa - niby klasyczna, a jednak nie do końca. Dodaj te przyprawy, a będzie miała nietypowy smak
Zupa pieczarkowa to bardzo smaczne danie, które sprawdzi się w każdej porze roku. Kluczową rolę w tym daniu odgrywają przyprawy, jakie dodaje się do niego. Chodzi przede wszystkim o ostrą paprykę i gałkę muszkatołową.
-
Zupa pieczarkowa - przepis na obiadową klasykę. Będzie smakować jak od babci dzięki tym dodatkom
Zupa pieczarkowa to królowa wśród tradycyjnych zup. Jej wyjątkowy smak zawdzięczamy dodatkom. Warto dodać do niej nie tylko świeże grzyby, ale także nabiał w różnych postaciach. Tak przygotowana podbije kubki smakowe i skłoni do dokładki.