blok czekoladowy

Więcej o:

blok czekoladowy

  • Jak zrobić blok czekoladowy? Przepis na kultowe ciastko rodem z PRL-u

    Tradycyjny blok czekoladowy z mleka w proszku W czasach PRL-u popularne i dobrze znane teraz słodycze nie były powszechnie dostępne. Rolę ich zamiennika pełnił właśnie blok czekoladowy. Ciasto bardzo słodkie o ciekawej strukturze i wyśmienitym smaku. Do tego bardzo uniwersalne, pozwalało na dowolne

  • Blok czekoladowy XXI wieku

    Składniki:3/4 szklanki cukru250 g masła1/2 szklanki wody3 łyżki kakao400 g pełnego mleka w proszkuherbatnikibakalie: rodzynki, orzechy, suszony ananas, kandyzowane wiśnie, pistacjeprecle do dekoracji Sposób przygotowania:Masło rozpuść w garnku. Dodaj cukier, wodę, kakao, wymieszaj, podgrzewaj do

  • Doniczka z bloku czekoladowego

    . W środek wetknij gałązki rozmarynu z listkami skierowanymi do dołu, tak aby przypominały choinki. Wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny. Wyciągnij blok czekoladowy z kubków pociągając za końce folii spożywczej. Podawaj oprószony cukrem pudrem.

  • Biały, mleczny blok czekoladowy

    Składniki:150 g masła170 g cukru100 ml wody250 g mleka w proszku150 g solonych orzeszków ziemnych100 g solonych paluszków Sposób przygotowania:Masło, cukier oraz wodę umieść w garnuszku i podgrzewaj, aż masło i cukier się rozpuszczą i połączą w jednolitą masę. Zmniejsz ogień do minimum, wsyp mleko w

  • Desery jak za dawnych lat. Przypominamy receptury z babcinej kuchni

    do tego miksera lub po prostu dłoni. Przygotuj formę do pieczenia. Ścianki natrzyj odrobiną masła i wyściel ją papierem do pieczenia. Do formy przełóż masę. Wygładź ją szpatułką i rozprowadź równomiernie po całej foremce. Tak przygotowany blok czekoladowy włóż do lodówki na co najmniej 7-8 godzin

  • Pyszny prezent na Dzień Ojca? Sprawdź przepisy na ciasta z Oreo

    porcji, porcja to 35,5 g): kalorie – 128, tłuszcze nasycone – 4g, błonnik – 0,4g, białko – 2g, tłuszcze – 7g, węglowodany – 15g, cukry – 12g, sól – 0,3g CIASTO „ROCKY ROAD” Z OREO Ciasteczka Oreo to wspaniała baza do niezapomnianego bloku

  • Kulinarny oldschool - owoce pod koglem moglem

    Składniki:300 g drobnych owoców4 żółtka3 łyżki drobnego cukru Sposób przygotowania:Żółtka z cukrem ubij na jasną i puszystą masę (około 5 minut). Owoce ułóż w naczyniach żaroodpornych i wyłóż na nie kogel mogel. Zapiekaj w 180 stopniach C przez około 5-7 minut, aż wierzch się zrumieni. Podawaj od