obiady domowe
-
Jak uniknąć zbyt tłustych placków ziemniaczanych? Dzięki tym wskazówkom będą chrupiące i delikatne
Idealne placki ziemniaczane są chrupiące, delikatne i pachnące. Zdarza się jednak, że mimo naszych starań i trzymania się przepisu coś pójdzie nie tak. Dlatego zdradzamy jak uniknąć zbyt tłustych placków ziemniaczanych. Dzięki tym wskazówkom będą...
-
Sposób na nornice - najlepsze metody, które uratują uprawę warzyw i roślin w twoim ogrodzie
Uprawa roślin i warzyw w ogrodzie wiąże się także z odpowiednią pielęgnacją oraz zwalczaniem uporczywych szkodników. Sposób na nornice może okazać się skuteczny, a twoje plony uratowane. Warto więc sięgnąć po sprawdzone ekologiczne i domowe metody...
-
Placki ziemniaczane według przepisu babci. Wystarczy dodać ten składnik, a placki nie ściemnieją
Placki ziemniaczane według przepisu babci Helenki, to sposób na sycący i pyszny obiad. Tradycyjne polskie danie jest bardzo łatwe do przygotowania, jednak warto pamiętać, że ziemniaczana masa szybko ciemnieje. Dodając sekretny składnik babci,...
-
Jak zrobić łazanki? Szybko, łatwo i smacznie. To jeden z najprostszych obiadów do ugotowania
Jak zrobić łazanki? Szybko, łatwo i smacznie. Łazanki są prostym, ale sycącym posiłkiem w sam raz na obiad last minute. Na pewno kojarzycie to danie z dzieciństwa bądź młodości - warto je sobie przypomnieć. Wypróbujcie nasz przepis.
-
Zupa ze świeżych ogórków. Pyszny, domowy przepis na obiad z sezonowych warzyw - idealny na letnie dni
Zupa z zielonych, świeżych ogórków to danie idealne na letni obiad - kremowa, zielonkawa i zaskakująco pyszna. Przygotujesz ją błyskawicznie z zaledwie kilku tanich składników, a efekt zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Sprawdzony...
-
Kopytka - przepis na pyszne ziemniaczane kluseczki. Wyjdą mięciutkie, ale uważaj z mąką
Kopytka to przepis na idealny obiad, którym będzie zajadać się cała rodzina. Te ziemniaczane kluseczki świetnie smakują jako dodatek do sztuki mięsa, sosów, a także solo polane roztopionym masełkiem. Przepis jest prosty, ale żeby kopytka wyszły...
-
Czym zagęścić zupę? Domowe receptury naszych babć, które nadają smaku i charakteru każdemu bulionowi
Domowe przepisy na zupy są bezkonkurencyjne i smakują najlepiej. Wiele z nich wymaga dodatkowego składnika, który często używały nasze babcie. Czym zagęścić zupę? Te tradycyjne receptury, nie mają sobie równych - wzbogacą smak i nadadzą całości...
-
Filet z indyka na obiad - co z niego zrobić? Smaczne danie, a potrzebujesz tylko śmietany i przypraw
Co zrobić z fileta z indyka na obiad? Możliwości jest naprawdę wiele. Wystarczy śmietana, filet i masa przypraw, by wyczarować naprawdę przepyszne danie dla całej rodziny. To pomysł na szybki obiad w kilka minut.
-
Zapiekanka z cukinii a la lasagne. Pamiętaj o połączeniu dwóch sosów, a wyjdzie ci najlepszy letni obiad
Zapiekanka z cukinii to chyba jedna z najlepszych rzeczy, jakie możemy przygotować na obiad z tego warzywa. Dziś jednak mamy dla ciebie coś naprawdę ekstra - zapiekankę z cukinii ? la lasagne, która skradnie serce każdemu, kto jej spróbuje. Klucze...
-
Obiad na upalne dni, czyli orzeźwiające gazpacho. Najlepszą zupę z Andaluzji zrobisz bez kuchenki
Obiad na upalne dni ma być pyszny, szybki i orzeźwiający. Takie właśnie jest gazpacho - hiszpański chłodnik, który ostatnio robi prawdziwą furorę. Przepis jest banalny, a najważniejsze są pomidory. Tego smaku nie da się zapomnieć.
-
Ciasteczka owsiane - przyjemność bez wyrzutów sumienia. Zdrowy owoc doda smaku
-
Szarlotka z patelni. Ciasto bez pieczenia. Wyjątkowo prosty przepis
-
Tak gwiazdy dbają o swoje włosy. Dzięki tej aplikacji ty też tak możeszMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Faworki teściowej znane są w całej okolicy. To za sprawą pulchnego ciasta
-
Zapomnij o ścieraniu ziemniaków na placki. Mniej pracy, a wyjdą równie smaczne
- Zupa krem z pomidorów. Prosty, tradycyjny przepis podkręcisz jednym dodatkiem
- Przepis na miękkie i puszyste faworki - babciny rarytas na tłusty czwartek
- Dlaczego nie mogę zamówić z Pyszne.pl? Strajkują kurierzy, chcą podwyżek
- Pizza w kształcie serca. Danie idealne nie tylko na Walentynki
- Czy da się ugotować jajko na twardo bez wody? Oczywiście, że tak, ale uważaj na czas
-
Przepis na kopytka - wyjdą puszyste i miękkie, jeśli zastosujesz metodę czwórki. Proporcje są kluczowe
Niektóre domowe, proste obiady nie mają sobie równych, tak jest właśnie z ziemniaczanymi kluseczkami, które chętnie podajemy z sosami lub słodkim masłem. Przepis na kopytka jest banalnie prosty, jeśli zastosujesz metodę czwórki - odpowiednie...
-
Przepis na chłodnik, czyli obiadowe zbawienie w upał. Zamień buraki na ogórki, a smak cię oczaruje
Przepis na chłodnik to obowiązkowa pozycja w obiadowym menu kiedy za oknem leje się żar i zwyczajnie nie mamy siły stać nad gorącymi garnkami. Chłodnik zrobisz błyskawicznie, a dzięki zamianie buraków na ogórki, uzyskasz nowy smak i przepiękny,...
-
Obiad na upalne dni - kilka przepisów na posiłek. Lekki makaron z warzywami zrobisz w niecałe 15 minut
Obiad na upalne dni powinien być lekki. Warto również wykorzystać sezon na owoce i warzywa i zadbać o to, by był prawdziwą bombą witaminową. Jak przygotować lekki, ale pożywny obiad na upał? Przedstawiamy najlepsze przepisy.
-
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym. Przepis na szybki domowy obiad z kapustą
Gołąbki bez zawijania są idealną alternatywą dla wszystkich smakoszy tradycyjnej formy tego dania. Nasza wersja jest jednak znacznie szybsza i prostsza w wykonaniu, a zarazem równie smaczna co klasyczne domowe gołąbki. Jeśli nie mamy zbyt wiele...
-
Przetestowałam przepis na schab w sosie pieczarkowym. Wyszedł tak pyszny, że zapomniałam o zdjęciu
Jeśli szukasz pomysłu na obiad, podzielimy się z tobą sprawdzonym przepisem na najlepszy schab. Lista składników jest krótka, sposób wykonania banalny, a smak wyjątkowy. Schab w sosie pieczarkowym to przepis, który zawojuje niejedno spotkanie...
-
Przepis na cukinię z piekarnika, czyli hit letnich obiadów. Zdecyduj, czy wolisz wersję mięsną, czy wege
Przepis na cukinię z piekarnika to prosty i arcysmaczny pomysł na obiad dla każdego, zarówno dla mięsożerców, jak i dla osób, które wolą inne smaki. Dziś mamy dla was dwie propozycje przygotowania tego dania - sami zdecydujcie, czy stawiacie na...
-
Obiad na niedziele, który skradnie każde podniebienie. Karkówka na obiad to prawdziwa uczta, a sekret to majonez
Obiad na niedzielę wcale nie jest taką prostą sprawą, ale my postaramy się maksymalnie uprościć ten dylemat. Karkówka na obiad? Proszę bardzo! Będzie soczysta i delikatna, a delikatny sos skradnie serca nawet wymagających smakoszy (w tym teściowej...
-
Fasolka po bretońsku - przepis błyskawiczny. Wcale nie musisz moczyć fasoli, żeby wyszła idealna
Fasolka po bretońsku to typowo polskie danie, chociaż nazwa na to nie wskazuje. Uwielbiamy tę potrawę i zajadamy się nią bardzo często, jednak jej przygotowanie zazwyczaj musimy zaplanować wcześniej. A co jeśli ochota na fasolkę po bretońsku złapi...
-
Kiedy należy solić rosół? Zły moment skutecznie pozbawi go smaku. "Ma puszczać oczka aż do sumy"
Rosół to dobro, to szczęście, to wymarzony niedzielny obiad. Niestety jeden niepozorny błąd skutecznie może pozbawić go smaku. Kiedy należy solić rosół? Od razu po wrzuceniu mięsa? To wbrew pozorom nie jest takie oczywiste.
-
Przepis na mielone w zupełnie nowej odsłonie. Dodaj zielone warzywo i odrobinę sera, a smak cię zaskoczy
Przepis na mielone kotlety można z łatwością modyfikować i udoskonalać tak, by smak idealnie wpasował się w nasze gusta. Dziś mamy dla ciebie przepis na mielone, który z pewnością cię zaskoczy. Lubisz klasykę, ale nie boisz się eksperymentów? Doda...
-
Kotlety z ziemniaków. Przepis na pyszny i chrupiący obiad za grosze
Szukasz pomysłów na tani obiad? Przepis na kotlety z ziemniaków na pewno przypadnie ci do gustu. To danie, w którym listę składników można modyfikować zależnie od tego, co nam smakuje. Jak przygotować najlepsze kotlety z ziemniaków? Podpowiadamy.
-
Fasolka szparagowa - przepis idealny do obiadu. Będzie jędrna i apetyczna jeśli nie popełnisz błędu z wodą
Fasolka szparagowa to przepyszny i zdrowy dodatek do obiadu pod warunkiem, że odpowiednio się ją przyrządzi. Najczęstszym błędem podczas gotowania fasolki jest nieodpowiednia temperatura wody. Dziś podpowiemy ci, jak w prosty sposób przyrządzić...
-
Roladki schabowe z pieczarkami - przepis na obiad doskonały. Będą delikatne i kruche, ale potrzebne jest mleko
Roladki schabowe z pieczarkami to idealny pomysł na codzienny obiad, ale także jako popisowe danie podczas rodzinnych uroczystości. Przepis na roladki jest bardzo prosty, ale dziś chcielibyśmy zdradzić ci pewien sekret, dzięki któremu schab będzie...
-
Kopytka - przepis, który kochamy. Istnieje prosty sposób, by były mięciutkie i delikatne
Kopytka to jeden z tych przepisów, które nam się nie znudzą. Przepis na te ziemniaczane kluseczki jest bardzo prosty, ale niestety czasami kopytka wychodzą twarde i gumowate. Dziś podpowiemy ci, jak tego uniknąć. Chodzi o mąkę.
-
Makaron z boczkiem i szparagami. Wytrawny smak podkręcisz włoskim serem
Makaron z boczkiem i szparagami to świetny pomysł na błyskawiczny obiad. Zawiera kilka składników, a dodatek włoskiego parmezanu sprawi, że danie nabierze wytrawnego charakteru. Masz mało czasu, a chcesz zjeść coś pysznego? Zajrzyj niżej.
-
Kotlety mielone z piekarnika - klasyka w wersji fit. Będą soczyste, gdy dodasz zielone warzywo
Kotlety mielone z piekarnika to smaczna i ciekawa alternatywa dla tradycyjnych mielonych smażonych na głębokim tłuszczu. Są zdecydowanie mniej kaloryczne, a smak jest naprawdę wyjątkowy. Jeśli się martwisz, że mielone z piekarnika wyjdą suche,...
-
Fasolka po bretońsku - przepis, który pokochasz. Ważna jest kiełbasa - nie może być byle jaka
Fasolka po bretońsku to jedno z ukochanych dań Polaków. Jest prosta w przygotowaniu, zawiera kilka podstawowych składników, dobrze syci i świetnie nadaje się do słoików. Istnieje jednak pewna zasada, której warto przestrzegać. Kiełbasa musi być...
-
Ciasto na pizzę bez wyrastania. Pomysł na domowy fast food, który przygotujesz w kilka minut
Ciasto na pizzę bez wyrastania może smakować jak z prawdziwej pizzerii. Wystarczy tylko odpowiednio dobrać proporcje składników, aby cieszyć się ulubionym daniem w domowym zaciszu.
-
Zupa pieczarkowa - przepis na błyskawiczny obiad. Uzyskasz najlepszy smak, stosując łatwą sztuczkę
Zupa pieczarkowa bardzo często gości na naszych stołach, czemu nie można się dziwić - jest pyszna, łatwa i łaskawa dla portfela. Dziś mamy dla ciebie przepis na zupę pieczarkową, która będzie kremowa, aromatyczna i absolutnie przepyszna. Wszystko ...
-
Zupa szczawiowa - przepis. Nie będzie smaczna, jeśli zapomnisz o kremowym serze
Zupa szczawiowa to smak, który przywodzi na myśl same miłe chwile. Kojarzy się ze szkolną stołówką, popularnymi niegdyś barami mlecznymi oraz domem babci. Dziś mamy dla ciebie przepis na zupę szczawiową, która smakuje jeszcze lepiej, niż lubiana...
-
Kotlety mielone - przepis, który zaskoczy niejednego smakosza. Nadzienie we włoskim stylu robi robotę
Kotlety mielone to klasyka polskiej kuchni, ale z drugiej strony, tę potrawę można urozmaicać na setki różnych sposobów. Dziś mamy dla ciebie przepis na kotlety mielone, których smak z pewnością cię zaskoczy - wszystko za sprawą nadzienia z...
-
Lekki obiad z wiosennymi składnikami. Trzy łatwe przepisy dla każdego
Co podać na obiad, gdy za oknem wiosna w pełni? Najlepiej pyszne i lekkie potrawy ze świeżych warzyw sezonowych. Mamy dla was trzy proste propozycje, które z łatwością przygotujecie w domu.
-
Kapuśniak - przepis. Z młodą kapustą wyjdzie boski, ale nie możesz zapomnieć o nietypowym dodatku
Kapuśniak z młodej kapusty to jedna z najsmaczniejszych zup, jakimi możemy cieszyć się wiosną. Nie każdy jednak zdaje sobie sprawę, że istnieje łatwy sposób, by podkręcić smak tej zupy i nadać jej nieco zadziorności i wytrawnej nuty. Chodzi o...
-
Kluski leniwe - przepis na przysmak z dzieciństwa. Żeby były pulchne i mięciutkie, użyj odpowiedniego sera
Kluski leniwe, czy też pierogi leniwe to klasyk wśród domowych obiadów. Te pyszne, mięciutkie kluseczki najlepiej smakowały z cynamonem lub polane masłem i bułką tartą. Jeśli masz ochotę na przysmak z dziecięcych lat, mamy dla ciebie złoty sposób ...
-
Przepis na kurczaka i szparagi. Sezonowy hit na talerzu. Wypróbuj na obiad
Przepis na kurczaka i szparagi warto wykorzystać szczególnie teraz, gdy sezon na te warzywa w pełni. Warto o tej porze roku włączyć je do wiosennego menu. Szparagi mogą przyjąć różną barwę: zieloną, białą lub fioletową, jednak różnica w smaku jest...
-
Kotlety jajeczne - przepis na hit obiadowy w duchu wege. Warzywny dodatek sprawi, że będą soczyste
Kotlety jajeczne to świetna opcja obiadowa, kiedy przejadły nam się już mielone czy schabowe, lub po prostu mamy ochotę na coś wege. Przepis na kotlety z jajek jest banalny, ale jeśli chcesz, by były smaczniejsze i bardziej soczyste, nie zapomnij ...
-
Gołąbki - przepis z nowym składnikiem. Owiń je nim, a ich smak zmieni się nie do poznania
Jesteś znudzony jedzeniem ciągle tego samego na obiad? Potrzebujesz odmiany i nowych potraw? Jeśli tak to świetnie się składa. Dziś mamy przepis na przepyszne gołąbki. Dzięki jednej rzeczy cały ich smak zmienia się drastycznie. Chodzi o boczek,...
-
Tanie obiady - przepisy na sycące i smaczne posiłki za kilka złotych
Przygotowaliśmy dwa pomysły na tanie obiady - przepisy te wymagają minimum składników i czasu. Są też smaczne i sycące, a do tego ławte w przygotowaniu. Sprawdźcie sami.
-
Krupnik - przepis na ukochaną zupę z dzieciństwa. Żeby smakowała jak u babci, użyj konkretnego mięsa
Krupnik to przepis na zupę, która od pierwszej łyżki zabiera nas w sentymentalną podróż do czasów dzieciństwa. Przepis na krupnik jest naprawdę łatwy i intuicyjny, a dziś podpowiemy, jak go ugotować, by smakował jak ten, który jedliśmy u babci zar...
-
Zupa szczawiowa - przepis dla miłośników intensywnych smaków. W bulionie muszą znaleźć się dwa rodzaje mięsa
Zupa szczawiowa jest bardzo często gotowanym posiłkiem w polskich domach. Jest kwaśna, wyrazista i bardzo esencjonalna. Przepis na zupę szczawiową jest bardzo prosty i schematyczny, ważny jednak jest bulion, na którym robimy tę zupę - najlepsza...