zupa grzybowa
-
Zupa grzybowa z suszonych grzybów na Wielki Piątek. Wzbogać ją o kwaśny dodatek, a będzie wyjątkowa
Zupa grzybowa to zawsze dobry pomysł na obiad, bez względu na to, czy podajemy codzienny posiłek, czy serwujemy ją z okazji ważniejszych uroczystości. Zupę grzybową z powodzeniem można podawać także w okresie Wielkiego Postu, a jest tak pyszna, że...
-
Kulajda - czeska zupa grzybowa o niezwykłym smaku. Podstawą jest kwaśny dodatek i ubrane jajeczko
Kulajda to zupa, która zajadają się Czesi, ale jest tak pyszna i aromatyczna, że powinna być szerzej znana także w kraju nad Wisłą. Podstawą są oczywiście grzyby - jesienią świeże, zimą suszone lub połączone pół na pół z pieczarkami. To jednak nie...
-
Zupa grzybowa z suszonych grzybów. Żeby była smaczniejsza, wypróbuj trik z cebulą
Zupa grzybowa zajmuje szczególne miejsce na liście ulubionych zup Polaków. Dziś mamy dla ciebie przepis, którym możesz delektować się cały rok, ponieważ suszone grzyby bez problemu dostaniesz w każdym sklepie. Jak sprawić, że zupa grzybowa będzie...
-
Rozgrzewające zupy na zimę - w sam raz na załamanie pogody. Dobre nie tylko podczas uporczywego przeziębienia
Rozgrzewające zupy na zimę są pyszne i zdrowe, a co najważniejsze można je przygotować w ekspresowym tempie. Przedstawiamy kilka przepisów na proste, rozgrzewające i syte zupy idealne na minusowe temperatury.
-
Jak przechowywać wigilijne zupy? Spełnij kilka warunków, a będą świeże nawet przez kilka tygodni
Pozostałości z wigilijnej wieczerzy na pewno jeszcze można znaleźć w domowych lodówkach. Ich świeżość z godziny na godzinę jest coraz mniejsza, dlatego warto dowiedzieć się jak uchronić je przed zepsuciem. Na tapet bierzemy zupy i to jak odpowiedn...
-
Do tej zupy Pascal Brodnicki używa aż 3 gatunków grzybów. Podaj ją na wigilijnym stole zamiast barszczu
Ile domów tyle tradycji i przepisów. U jednych znajdziemy barszcz, a u innych zupę grzybową. Pascal Brodnicki proponuję swoją wersję tego dania. Używa do niej aż trzech gatunków grzybów.
-
Zupa grzybowa wigilijna. Co zrobić, aby była pełna smaku? Użyj koniecznie tych grzybów
Zupa grzybowa wigilijna z makaronem to świetna alternatywa, jeśli nie jesteś fanem barszczu z uszkami lub chcesz zaserwować dwa pierwsze dania. Które grzyby wybrać, aby zupa była pyszna i aromatyczne? To warto wiedzieć.
-
Zupa grzybowa - przepis, który stanie się twoim popisowym daniem wigilijnym
Zupa grzybowa czy barszcz czerwony? Która z zup zagości na wigilijnych stołach w polskich domach? Okazuje się, że danie z grzybów jest w niektórych częściach polski bardziej popularne. Być może warto wprowadzić je do świątecznego menu.
-
Zupa grzybowo-rybna z łazankami według przepisu zakonnic. Kluczowym składnikiem jest bulion i dodatki
Przepis Siostry Anastazji i Salomei na zupę grzybowo-rybną z łazankami to prawdziwy rarytas. Receptura opiera się na najwyższej jakości składnikach i aromatycznych dodatkach. Kluczowy jest odpowiedni wybór ryby i własnoręczne przygotowanie domowyc...
-
Adwentowa zupa grzybowa. Będzie aromatyczna i intensywna, dzięki kwaśnemu dodatkowi
Zupa grzybowa w każdej wersji smakuje wyjątkowo, ale dziś mamy coś dla miłośników tradycji. Zbliżają się święta, dlatego warto odświeżać wigilijne i adwentowe przepisy, a zupa grzybowa na żurku z pewnością w tym czasie gości w niejednym domu. Jak ...
-
Kiełkujący czosnek: jeść, czy nie jeść - oto jest pytanie, a my odpowiadamy
-
Zamiast mazurka podaj to w Wielkanoc. Zniknie szybciej niż niejeden wypiek
-
Problem suchości oka - czynniki i przyczyny. PODCAST [Materiał promocyjny]MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Tych produktów lepiej nie mrozić. Zamienią się w brejowatą papkę
-
Domowy pasztet. Zamień bułkę na inny składnik, a będzię palce lizać
- Jak zrobić wydmuszkę? To łatwiejsze, niż myślisz - potrzebne są dwa drobiazgi
- Zupa kalafiorowa. Z tymi przyprawami będzie o niebo lepsza
- Posiej rzeżuchę na Wielkanoc. Zdążysz jeśli wykorzystasz ten sprawdzony trik
- Kotlety z jajek, czyli pomysł na obłędnie smaczne i proste danie jarskie
- Pasta jajeczna - przepis. Nie zapomnij o ostrym dodatku, a będzie prima sort
-
Gąski - grzyby, za które można sprzedać duszę. Zrobisz z nich najlepszą zupę, ale musisz wiedzieć, jak je "podejść"
Gąski to grzyby, które lubią bawić się w chowanego i tylko doświadczony grzybiarz lub prawdziwy szczęściarz je znajdzie. A kiedy już znajdzie, może ugotować z nich najlepszą zupę świata. I chociaż gąski świetnie smakują w marynacie, w sosach i...
-
Zupa grzybowa - domowy bulion z leśnych rarytasów. Tradycyjny przepis bazuje na kilku składnikach
Wśród jesiennych obiadów zupa grzybowa zasługuje na wyróżnienie. Tradycyjny bulion połączony z leśnymi darami to uczta dla wszystkich zmysłów. Danie rozgrzewa, syci i poprawia humor w pochmurne dni. Przepis jest banalnie prosty i wymaga zaledwie...
-
Zupa grzybowa - przepis Magdy Gessler. Zawiera tajemny składnik, którego na pewno się nie spodziewasz
Zupa grzybowa z przepisu Magdy Gessler to wyjątkowa propozycja na jesienny chłodny dzień. Warto wypróbować ją szczególnie teraz, kiedy w lasach jest zatrzęsienie grzybów. Nie jest to jednak zwykła zupa, ponieważ zawiera pewien sekretny składnik....
-
Robert Makłowicz poszedł do lasu specjalnie po te grzyby. To z nimi zupa smakuje najlepiej
Wybór odpowiednich grzybów do zupy na pewno nie jest prosty. W lesie znajduje się ich mnóstwo, a wszystkie mają swój oryginalny smak. Robert Makłowicz przy robieniu zupy grzybowej wybrał konkretnie jeden gatunek. Specjalnie wybrał się po niego do...
-
Zupa grzybowa - przepis. U mnie nazywa się "dziadowska", a żeby była pyszna, trzeba dodać smaczne kuleczki
Zupa grzybowa to przepis, bez którego nie wyobrażam sobie jesieni. W moim domu przepis na zupę grzybową jest dość charakterystyczny i na zmianę nazywamy ją "grzybówką" lub "zupą dziadowską". Sposób wykonania jest banalnie prosty, a najlepsze w tej...
-
Aromatyczna zupa grzybowa z przepisu Magdy Gessler. Zaskakujący smak podbija dodatek sera
Jesienna aura sprzyja leśnym spacerom. Warto wybrać się na grzyby, bo mamy ich w tym roku cały wysyp. Co z nich ugotować? Najlepsza będzie zupa grzybowa z przepisu Magdy Gessler. Smaczna, pożywna, rozgrzewająca - zdradzamy przepis.
-
Zupa grzybowa z ziemniakami - przepis, który jesienią króluje na stołach. Smakuje obłędnie
Zupa grzybowa z ziemniakami to przepis, który musisz wypróbować jeszcze tej jesieni. Warto skorzystać z darów tej pory roku i przygotować pyszne i aromatyczne dania z grzybami w roli głównej. Jak ugotować tę zupę, by smakowała idealnie? To nic...
-
Maślaki - przepisy na aromatyczne grzyby smażone, duszone na maśle i przygotowane w zalewie
Maślaki to jedne z najpopularniejszych i smaczniejszych grzybów, które można napotkać w polskich lasach. Aromatyczny produkt doskonale nadaje się do smażenia, marynowania, duszenia, a także jako dodatek do zup czy sosów. Przedstawiamy babcine...
-
Zupa ze świeżych grzybów. Babcia zdradza recepturę - bulion będzie kremowy i aromatyczny
Zupa ze świeżych grzybów to prawdziwy jesienny rarytas. Najlepszy smak uzyskamy, stosując tradycyjny przepis babci. Domowa receptura sprawi, że bulion będzie kremowy, aromatyczny i rozpieści wszystkie zmysły. Ważnym składnikiem jest... masło!
-
Kanie - przepis na pyszną zupę. Smakuje jak flaki, ale nie zawiera ani grama mięsa
Kanie - przepisów z wykorzystaniem tych grzybów jest wiele. Jednak flaczki z kani to jedna z najlepszych zup, jakie można przygotować jesienią. A co najlepsze - nie zawierają ani grama mięsa, więc doskonale sprawdzą się na każdej imprezie rodzinne...
-
Ile gotować grzyby, aby były pyszne? Te zasady musi znać każdy miłośnik jesiennych darów lasu
Ile gotować grzyby? Wbrew pozorom, wiele zależy od gatunku czy wielkości. Istotne jest też, czy gotujemy świeżo zebrane grzyby, czy też suszone bądź mrożone. Są jednak pewne zasady, które warto znać, przygotowując te prawdziwe dary lasu na obiad.
-
Zupa grzybowa - przepis na aromatyczny obiad. Proste składniki sprawią, że goście poproszą o dokładkę
Wyprawy do lasu, wiklinowe koszyki i zdjęcia okazów w mediach społecznościowych. To oznacza tylko jedno - sezon grzybowy trwa w najlepsze! Jak wykorzystać je w kuchni? Zawsze dobrym pomysłem na jesienny obiad jest zupa grzybowa. Przepis, który wam...
-
Zupa grzybowa siostry Anastazji bogata nie tylko w grzyby. Ten przepis to petarda
Sezon na grzyby zbliża się wielkimi krokami, a słoiki i marynaty tylko czekają na leśne przysmaki. Dla odmiany i na rozgrzanie zimnych wieczorów proponujemy aromatyczną zupę prosto od siostry Anastazji. Kucharka dodaje do niej znacznie więcej niż...
-
Kurki - przepisy na obiad. Kilka pomysłów na dania z grzybami. Smaczny i letni posiłek w różnej wersji
Kurki i przepisy na obiady z nich przygotowane nie muszą być żmudne i skomplikowane. Przedstawimy kilka propozycji z wykorzystaniem właśnie tych aromatycznych grzybów. Jak przygotować przystawkę, zupę, czy danie główne? Odpowiedź znajdziecie poniżej.
-
Zupa kurkowa z przepisu Ewy Wachowicz. Prosty pomysł na smaczne, sycące i letnie danie z grzybów
Zupa kurkowa to pyszny i sycący posiłek. Warto przyrządzić zwłaszcza teraz, gdy jest środek sezonu na kurki. Zupa z przepisu Ewy Wachowicz jest szybka i prosta do zrobienia. Przekonajcie się sami.
-
Zupa kurkowa - przepis na najlepsze danie z grzybów. Sezonowy rarytas gości już na naszych stołach
Zupa kurkowa - przepis na to danie warto wypróbować właśnie teraz. Pomimo iż sezon na grzyby jeszcze się na dobre nie rozpoczął, na bazarkach i straganach pojawiły się już pierwsze kurki. Jak przygotować z nich kremowy i delikatny bulion z dodatki...
-
Zupa z boczniaków a la flaczki. Przepis na wegetariański obiad pełen aromatu
Zupa z boczniaków to alternatywa dla klasycznych mięsnych flaków. Uwielbiają ją nie tylko wegetarianie, ale także poszukiwacze głębokich smaków. Prosta w wykonaniu, a zarazem niebanalna, pyszna i niesamowicie aromatyczna.
-
Zupa grzybowa - przepis, który pokocha twoja rodzina. Ważnym składnikiem jest masło
Zupa grzybowa to bezsprzecznie jedna z ukochanych zup Polaków. Często gotujemy ją w swoich domach i równie często zamawiamy w restauracjach. Jak przygotować zupę grzybową, by była idealna? Wcześniejsze podsmażenie składników na maśle gwarantuje...
-
Zupa borowikowa. Przepis na pyszną i aromatyczną zupę z makaronem i zupę krem
Zupa borowikowa cieszy się dosyć sporą popularnością wśród potraw wigilijnych, choć nie w całej Polsce. Można podawać ją na różne sposoby np. z makaronem - łazankami w wersji bardziej klasycznej lub grzankami np. z kozim serem i rozmarynem, w form...
-
Zupa grzybowa z ziemniakami. Jakich grzybów użyć?
Zupa grzybowa to nieodłączny element jesiennego jadłospisu Polaków. Jest pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca. Jakich grzybów użyć, żeby zupa grzybowa była przepyszna? Przepis na zupę grzybową jest banalny, a efekt smakowy zależy od ciebie i rodzaj...
-
Zupa grzybowa - idealny pomysł na jesienny obiad. Dwa przepisy, które pokocha cała rodzina
Zupa grzybowa to obowiązkowa pozycja na liście obiadowego menu w okresie jesieni. Nie tylko dlatego, że o tej porze roku potrzeba nam odżywczego posiłku, ale i mamy wówczas dostęp do świeżych grzybów.
-
Zupa ze świeżych grzybów potrzebna na już? Zupa kurkowa to hit jesieni [PRZEPIS]
Sezon na grzyby w pełni. Najwięcej znajdujemy kurek. To one królują w naszych lasach. Trzeba je więc wykorzystać! Oczywiście kurki najczęściej dodajemy do słoików grzybków marynowanych albo zjadamy z nimi jajecznicę. Ale koniecznie musimy też...
-
Tęsknisz za smakami dzieciństwa? Zupa z kurek jak u babci znów zagości na twoim stole. Znamy przepis
Są takie smaki dzieciństwa, które zostają nam w pamięci na długo. Warto spróbować je odtworzyć po latach. Małą podróż w czasie zafunduje ci zupa z kurek jak u babci. Z tym przepisem przygotujesz ją bez trudu i na nowo zachycisz się jej smakiem i...
-
Szybka zupa na obiad? Grzybowa z makaronem to danie, które wykonasz w kilka minut
Zupy to jeden z najbardziej rozgrzewających posiłków. Początki jesieni bywają dla naszego organizmu wielkim szokiem, dlatego szybkie przepisy na ciepły obiad stają się zbawieniem. Zupa grzybowa z makaronem będzie strzałem w dziesiątkę podczas...
-
Zupa grzybowa - przepis na wersję z grzybów świeżych i suszonych
Zupa grzybowa z suszonych grzybów to specjał, który możemy przygotować przez cały rok. Z kolei późnym latem i jesienią, gdy trwa sezon na zbiory, warto pokusić się o zrobienie wersji ze świeżymi grzybami. Jak powstaje idealna zupa grzybowa? Przepi...
-
Zupa z maślaków - ulubieniec grzybiarzy. Podpowiadamy, jak ją zrobić
Wróciliście z grzybobrania z koszem pełnym maślaków? To może oznaczać tylko jedno - na obiad zupa z maślaków. Ta aromatyczna, pachnąca lasem potrawa to przepyszne danie na jesień. Jak zrobić zupę z maślaków? Wszystko wyjaśniamy.
-
Zupa grzybowa - świąteczne danie, którego nigdy dość
Postna zupa grzybowa to jedno z tradycyjnych polskich dań wigilijnych. Ważniejszy od niej jest chyba tylko barszcz z uszkami. Zupa grzybowa ma wiele postaci - różną konsystencję, składniki, dodatki.
-
Zupa grzybowa wigilijna - doskonała świąteczna zupa
Zupa grzybowa na Wigilię to pyszna potrawa podawana zamiast barszczu czerwonego lub jako druga zupa podczas uroczystej kolacji. Można ją zrobić z suszonych grzybów lub świeżych. Dziś mamy dla was przepis na zupę grzybową w wersji tradycyjnej oraz...
-
Kurki - pyszne grzyby na różne sposoby
Kurki pojawiają w lasach i na straganach już w czerwcu, a sezon na nie trwa aż do października, a nawet listopada. Warto wykorzystać ten czas - kurki to wyjątkowo smaczne i zdrowe grzyby i można przygotować przepyszne potrawy. Jakie? Podpowiadamy,...
-
Zupa grzybowa ze świeżych grzybów - jak ją przygotować?
Zupa grzybowa ze świeżych grzybów do doskonały sposób na wykorzystanie tych leśnych skarbów. Warto wykorzystać świeżo zebrane grzyby, by cieszyć się od razu ich wyjątkowym smakiem i aromatem lasu. Sprawdźcie, jak zrobić zupę grzybową ze świeżych...