banany
-
Wyrzucasz skórki od bananów do kosza? To ogromny błąd. Mogą się jeszcze przydać
Skórka od banana ląduje w koszu? Poczekaj! Okazuje się, że można ją wykorzystać na kilka różnych sposobów. Sprawdź, co zrobić ze skórką od banana - te rozwiązania mogą cię zaskoczyć.
-
Ciasto bananowe to świetny pomysł na drugie śniadanie i podwieczorek. Jak zrobić bananowca?
Ciasto bananowe to placek, który możemy podać nie tylko jako deser, ale i słodkie śniadanie. Dodając do ciasta orzechy i bakalie podwyższamy jego wartość odżywczą i smakową jeszcze bardziej. Dowiedz się, jak wykonać idealnego bananowca.
-
Przepis na pankejki? Bananowe na stałe trafią do twojego menu
Bananowe pankejki na pewno dobrze znacie. To znany i lubiany przepis na pankejki, który chętnie robimy w leniwe niedziele lub na prośbę dzieci. Ale tym razem mamy dla was zupełnie inny przepis. Zdrowszy! Ale równie obłędny. Spróbujecie nowego...
-
Fit ciasto owsiane, marchewkowe lub bananowe - trzy przepisy dla tych, którzy liczą kalorie
Fit ciasto to idealny deser, przekąska w ciągu dnia, drugie śniadanie albo podwieczorek - zwłaszcza dla osób, które dbają o dietę. Polecane przez nas ciasta są zdrowe, szybkie w wykonaniu, a do tego przepyszne i zawsze się udają.
-
Placki bananowe dla każdego. Sprawdź najlepsze przepisy
Placki bananowe to dobra alternatywa dla tradycyjnych kanapek. Chcesz zrobić sobie przerwę od pieczywa? Sprawdź proste i szybkie przepisy na bazie banana.
-
Lody bananowe. Pyszny przepis na owocowe lody dla dzieci
Lody bananowe to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych rożków, czy zimnej rolady. Niewątpliwą zaletą jest pełna kontrola nad składem takich owocowych smakołyków. Szukasz prostego i szybkiego przepisu na lody z banana? Sprawdź naszą propozycję.
-
Szarpana bananina hitem internetu. Do przygotowania potrzebna... skórka. "Jemy prawie kompost"
W mediach społecznościowych pojawił się filmik z przepisem na wegańską szarpaną "wieprzowinę". Do jej zrobienia wykorzystano... skórkę od banana. Jak zrobić szarpaną bananinę?
-
Ciasto jamajka: co to za ciasto i jak je przygotować?
Ciasto jamajka to wielowarstwowy wypiek, który trafi w gust nawet największych smakoszy. Zawdzięcza to doskonałemu połączeniu smaków i wilgotnej, miękkiej strukturze.
-
Czarne plamy na bananach? Wiele osób niepotrzebnie wyrzuca owoce. Sprawdzamy, co oznaczają zmiany na skórce
Wyrzucacie banany, które mają czarnobrązowe plamy na skórce? Nie róbcie tego! Takie owoce wciąż nadają się do spożycia. Sprawdźcie, co oznaczają niektóre zmiany na bananach
-
Co można zrobić z dojrzałych bananów? Mamy kilka inspiracji [PRZEPISY]
Banany to owoce, które dość szybko dojrzewają, nawet jeśli kupiliśmy je jeszcze lekko zielone. Wydaje się, że mamy sporo czasu na zjedzenie, a po kilku dniach wychodzi na to, że nie są już zbyt apetyczne, by jeść je solo. Co zatem z nimi zrobić? O...
- To "owoc bogów". Dobry na serce i cholesterol. Kupisz go w markecie
- Domowa pułapka na muszki owocówki. Z dwóch rzeczy, które każdy ma w domu
- Zacznij oszczędzać już dziś. Na emeryturze możesz spędzić nawet 20 latMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Najlepsze łazanki z kapustą pod słońcem. Przenoszą mnie do dzieciństwa
- Jakie są dobre pasty do kanapek? Moja mama zajada się "awanturką"
- Z pierogów z jagodami wypłynął cały farsz? Sprawdź, jak uniknąć powtórki
- Jak gotować warzywa, żeby nie traciły koloru? Już nie będą blade jak ściana
- Ten przepis sprawia, że karpatka staje się lepsza. Wystarczy 1 składnik
- Z tym przepisem ruskie robią się prawie same. Zero lepienia i to dzięki temu
- Te powidła będziesz jeść prosto ze słoika. Dwa składniki podkręcą ich smak
-
Jak przechowywać banany, aby nie straciły smaku i właściwości?
Jak przechowywać banany, aby jak najdłużej zachowały świeżość i szybko nie stały się ciemne? Podpowiadamy jak i gdzie przechowywać te owoce, aby jak najdłużej zachowały walory smakowe i twardą konsystencję.
-
Banoffee pie - pyszne i proste ciasto dla fanów słodkości. Podajemy przepis
Banoffee pie to deser, który przywędrował do nas z Wysp Brytyjskich. Jego nazwa to połączenie dwóch podstawowych składników - bananów i toffi. To prawdziwa uczta dla każdego wielbiciela słodkości - przygotowuje się je na kruchym lub biszkoptowym...
-
Naleśniki z banana czy placki bananowe? Mamy kilka przepisów
Naleśniki z banana to ciekawe urozmaicenie tradycyjnych naleśników. Można przygotować je na kilka różnych sposobów i każdy z nich możemy szczerze polecić. Bananowe placuszki są doskonałym pomysłem na śniadanie, kolację lub po prostu szybkie...
-
Niedojrzałe i dojrzałe banany mają różne właściwości zdrowotne. Które powinieneś jeść?
Czy dietetyk kiedykolwiek powiedział wam, że powinniście jeść tylko niedojrzałe banany? Okazuje się, że w zależności od tego, jak bardzo są dojrzałe, mają one różny wpływ na nasze zdrowie.
-
Tylko 13 procent Polaków wybiera samotne banany. A co z resztą owoców? Do wyrzucenia
Niedawno obchodziliśmy Światowy Dzień Żywności. Z okazji czterdziestej już edycji opublikowany został raport na temat marnowania jedzenia. Okazuje się, że niemal połowa Polaków wyrzuca niezjedzone produkty do kosza.
-
Babeczki bananowe, czyli jak wykorzystać dojrzałe banany, których nikt nie chce jeść?
Babeczki bananowe to doskonały pomysł na przyjęcie lub słodki deser. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu, a większość składników mamy na co dzień w domu. To także doskonały pomysł na wykorzystanie przejrzałych bananów. Chociaż są proste i niepozorn...
-
Banany mogą wkrótce wyginąć. Kolumbia potwierdza, że potężny grzyb uderzył w plantację
Grzyby Fusarium dotarły do największych plantacji bananów w Kolumbii. Stanowią dla owoców poważne zagrożenie i mogą całkowicie wyniszczyć bananowce.
-
Chlebek bananowy z czekoladą - pyszny sposób na wykorzystanie nadmiaru bardzo dojrzałych bananów
Chlebek bananowy jest tak pyszny i prosty do przygotowania, że aż szkoda go nie piec. Zwłaszcza wtedy, gdy w domu zalega nadmiar bardzo dojrzałych bananów, których nikt jakoś nie chce jeść. Zapewniamy was, że to ciasto każdy zje z prawdziwą...