placki ziemniaczane
-
Placki po litewsku to przepis na klasykę z obłędnym, mięsnym dodatkiem. Taki duet sprawdzi się na obiad
Placki po litewsku to przepis na obłędnie smaczny rarytas i ciekawą alternatywę dla nudnej, ziemniaczanej klasyki. Oczywiście w składzie nie brakuje warzyw, jednak znacznie ważniejszy jest tu mięsny akcent, który w tym duecie idealnie się komponuj...
-
Ciocia Krysia wspomina to danie z sentymentem. Teraz ja robię je co tydzień, bo ten smak jest tego wart
Chrupiące placki polane aromatycznym mięsnym sosem mogą śnić się po nocach. Jednak wykorzystując ten przepis można sen przenieść na jawę i zasmakować tego dania na żywo. Poznaj więc niezastąpioną recepturę na potrawę, która świetnie zapełnia brzuc...
-
Takiego placka ziemniaczanego jeszcze nie było. Jest smacznie i ciekawie, a wszystko przez prosty trik
Polska ziemniakiem stoi, jednak przepisu na placka ziemniaczanego w wersji XXL jeszcze nie było. To obłędne danie nie tylko pięknie się prezentuje, ale i smakuje o niebo lepiej od wszystkim doskonale znanej klasyki z tartych warzyw. Podany z sosem...
-
Placki ziemniaczane z piekarnika. Mają o wiele mniej tłuszczu, a na dodatek dużo lepiej smakują
Placki ziemniaczane z piekarnika to mniej tłusta i o wiele zdrowsza wersja tradycyjnych placków ziemniaczanych. Przygotowanie ich wymaga od nas poświęcenia o wiele mniej wolnego czasu, niż w przypadku tych smażonych na patelni. Jak zatem je zrobić...
-
Placki ziemniaczane - przepis na błyskawiczne i chrupiące przysmaki. W mig znikają z talerzy
Placki ziemniaczane to jedno z tych dań, o których przypominamy sobie raz na jakiś czas. Kiedy jednak obraz chrupiących placuszków pojawi się już w głowie, nie ma zmiłuj - trzeba je jeść na okrągło. Poniższy przepis pomoże w przygotowaniu prostego...
-
Nieważne czy jesz je z cukrem, ze śmietaną, czy z mięsnym sosem. Kluczem do udanych placków ziemniaczanych jest ta metoda
Brak pomysłu na obiad? Placki ziemniaczane to zawsze doskonały pomysł. To znakomite danie nie wymaga ani dużych nakładów czasu, ani wielu składników. Na dodatek nie trzeba być również profesjonalną kucharką, by poradzić sobie z tym przepisem. Sycą...
-
Niepozorne, a lepsze od niejednego obiadu babci. Dzięki temu dodatkowi te placki na każdym robią wrażenie
Placki ziemniaczane można jeść na wiele sposobów. Ile upodobań kulinarnych i fantazji w głowie, tym więcej oryginalnych form ich podania. Można powiedzieć, że ten rodzaj przysmaku można podpisać pod właśnie coś bardzo oryginalnego. Dlaczego? Dodat...
-
Pani Gosia robi najpyszniejsze placki ziemniaczane. Są złote i chrupiące, a sekretem jest trik z cebulą
Placki ziemniaczane dzielą i łączą Polaków. Dlaczego dzielą? Cóż, możemy godzinami kłócić się, czy lepsze są z cukrem, śmietaną lub sosem grzybowym. Ilu Polaków, tyle ulubionych sposobów na placki, ale zawsze trzeba wyjść od tego, co zrobić, żeby...
-
O tych plackach ziemniaczanych będziesz śnić po nocach. Garść tego składnika cię zaskoczy
Placki ziemniaczane doskonale wiemy, jak zrobić i smakują wyśmienicie ze wszystkimi dodatkami. Jednak my dziś podpowiemy, jak wykonać ich wersję w nieco inny sposób. Podanie takiego smakołyka wywoła zaskoczenia na twarzy każdego, a nietuzinkowe...
-
Robisz tak placki ziemniaczane? To błąd. Dodaj ten składnik, a wyjdą puszyste i znikną w mgnieniu oka
Placki ziemniaczane to jedno z klasycznych dań kuchni polskiej. Można je serwować zarówno na słodko, jak i na słono. Jak je przyrządzić, aby wyszły lekkie i puszyste? Przedstawiamy przepis, z którym wyjdą po prostu doskonałe.
- Przepis na biszkopt, który nie opada i pięknie wspina się po tortownicy. Babcia dodawała składnik z barku
- "Tańczący" Thermomix. "Czasami muszę go trzymać". Firma ma radę
- Pod tą nazwą znamy sałatkę i kebaby. Jednak zupa też jest przepyszna
- Hojnie nadziane i obłędnie chrupiące. Z ziemniakami i mizerią są najlepszym obiadem
- Ciasto z rabarbarem z tego przepisu to mistrzostwo. Musisz spróbować
- Tego mięsa używa Lewandowska do zrobienia ogórkowej. Jest smaczna i lekka
- Biorę ziemniaki i kilka prostych składników, a po chwili mam gotowy obiad
- Ciasto, które jest idealne na weekend. Lekkie, szybkie i bardzo proste
- Kiedy pikować pomidory? Kalendarz ogrodnika zna najlepszy termin
- Grzybowa żyła złota. Uważnie wypatruj w lesie tego rzadkiego gatunku
-
Jak zrobić placki ziemniaczane z cukrem? Ten babciny przepis przenosi w czasy PRL-u
Jeśli masz ochotę na klasyczny obiad, ale nie wiesz, jak zrobić placki ziemniaczane z cukrem, to wypróbuj nasz przepis. Dzięki temu poznasz smaki z lat PRL-u i przygotujesz pyszne danie dla całej rodziny, a placuszki będą chrupiące.
-
Takie placki ziemniaczane robi tylko Starmach. Nie dodaje podstawowych składników. Zapomnij o jajkach
Placki ziemniaczane to klasyk, a przepis na nie znany jest wszystkim. Ich smak jest wyjątkowy i trudny do podrobienia. Jednak Ania Starmach postanowiła nieco zmodyfikować popularną recepturę. Do masy nie dodała dwóch składników, które dodaje każdy...
-
Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków to letnia interpretacja klasyka. Dodaj to do masy, a nie będzie "pływać"
Jeśli brakuje pomysłu na ekspresowy letni obiad, postaw na klasykę w nieco innym wydaniu. Mowa o plackach ziemniaczanych z młodych ziemniaków. Sezonowe danie smakuje obłędnie, jednak przygotowanie nieco różni się od tego, które wszyscy znamy. Tu...
-
Czy młode ziemniaki nadają się na placki ziemniaczane? Jeśli popełnisz ten błąd, przygotuj się na porażkę
Przez ponad 20 lat mojego życia byłam przekonana, że młode ziemniaki nie nadają się do niczego innego niż serwowania obok schabowego z mizerią, a o plackach ziemniaczanych mogłam myśleć dopiero wtedy, kiedy młode ziemniaki zrobiły się stare. Jedna...
-
Przepis na placki ziemniaczane. Serwuj je z tym dodatkiem, a znikną, zanim usiądziesz do stołu
Szukasz przepisu na placki ziemniaczane? To tradycyjne danie jest wyjątkowo smaczne, a przyrządzisz w kilka chwil. Wystarczy połączyć składniki i rozgrzać patelnię. Będą miały wyjątkowy smak, jeśli podasz je ze specjalnym dodatkiem.
-
Placki ziemniaczane, o których będziesz śnić przez całą noc. Do środka dodaj mięsny twist
Placki ziemniaczane to danie, które na stole gości bardzo często. Jednak większość z nas ogranicza się do ich klasycznej wersji, którą znamy od lat. Ten przepis pokazuje, że można je zrobić inaczej. Nie uwierzysz, jak jeden składnik może zmienić...
-
Placki ziemniaczane zrobione w ten sposób będą lekkie i chrupiące. Uważaj, bo znikną z talerza w mgnieniu oka
Rozkosznie chrupiące placki ziemniaczane przygotowuje się w kilku banalnie prostych krokach. Aby miały doskonały smak i idealną konsystencję, należy połączyć dokładnie składniki w odpowiednich proporcjach. Wyjdą tak dobre, że nie będzie można...
-
Placki ziemniaczane niczym sztabki złota. Ewa Wachowicz dodaje do nich ukochany składnik każdego Polaka
Placki ziemniaczane to świętość dla każdej gospodyni i jeśli któraś myśli, że robi je perfekcyjnie to... najpewniej ma rację. Warto jednak zerwać z przyzwyczajeniami i zrobić placki ziemniaczane z przepisu Ewy Wachowicz. Są złote, chrupiące i...
-
Takie placki ziemniaczane je Robert Lewandowski. Nie zapomnij o sosie, to element obowiązkowy
To, czym zajadają się gwiazdy od zawsze jest interesującym tematem. Każdy chciałby dowiedzieć się jakie dania obiadowe, śniadania, czy desery można znaleźć na ich stole. Anna Lewandowska uchyla trochę rąbka tajemnicy i zdradza swoje autorskie...
-
Nigdy nie zjesz lepszych placków ziemniaczanych. Zero tarcia, a klasyki się przy nich chowają
Placki ziemniaczane to jedno z tych dań, które można wykonać, gdy pustka w głowie na temat obiadu nie daje spokoju. Każdy je lubi, a przygotowanie nie jest wcale takie trudne. Jednak największą zmorą jest tarcie warzyw. Ten przepis niweluje ten...
-
Jak smażyć placki ziemniaczane, aby nie nasiąkały tłuszczem? Niezastąpiona metoda
Chrupiące placki ziemniaczane to popularne danie goszczące na wielu polskich stołach. Jest smaczne, a co ważniejsze - proste w przygotowaniu. Nie potrzebuje wielu składników, więc każdy jest w stanie je przyrządzić. Problemem często okazuje się...
-
Co zrobić, aby placki ziemniaczane były idealne? Mało kto wie o tych dwóch kluczowych czynnościach
Jak smażyć placki ziemniaczane, aby były idealne chrupkie i jednocześnie nie nasiąkały tłuszczem? O tych dwóch czynnościach wie niewiele osób, a są kluczowe w przygotowaniu pysznych placków ziemniaczanych.
-
Góralskie placki z ziemniaków, czyli moskole w ekspresowej wersji. Te dodatki gwarantują smaki Podhala
Ziemniaki królują w polskiej kuchni - podajemy je do obiadu jako dodatek, serwujemy z nich najróżniejsze przekąski czy tworzymy obłędnie smaczne dania. Warto wypróbować także podhalański przepis na moskole, czyli regionalny przysmak z ugotowanych...
-
Placki ziemniaczane ociekające tłuszczem to przeszłość. Teraz zrobisz je bez patelni i piekarnika
Placki ziemniaczane kojarzą się wszystkim z tłuszczem, który aż cieknie z dania zaraz po wysmażeniu. Niektórzy jednak znaleźli na to sposób i zamiast patelni używają piekarnika. My mamy jeszcze inną metodę, która może zaskoczyć, lecz działa bardzo...
-
Zwykłe placki ziemniaczane wieją nudą. Lepiej podać je z tymi liśćmi. To przysmak kuchni Beskidów
Regionalne przysmaki, które kiedyś były codziennością, dziś wracają na salony. O niektórych z nich możesz nigdy nie słyszeć, a okazują się lepsze od najpopularniejszych wersji. Poleśniki są tego dobrym przykładem. Tak upieczone placki ziemniaczane...
-
Jak sprawić, by placki ziemniaczane były bardziej puszyste? Koniecznie dodaj ten składnik. Będą jeszcze smaczniejsze
Prawie każdy kocha placki ziemniaczane. Niezależnie od tego, czy wolimy je w wersji słodkiej, czy wytrawnej, to zawsze doskonały pomysł na obiad. Nie muszą być one jednak za każdym razem takie same. Te chrupiące placuszki można uczynić puszystymi ...
-
Przepis na placki ziemniaczane, czyli chrupiąca klasyka z dodatkiem warzyw. To połączenie to petarda
Tradycyjne placki ziemniaczane cię nudzą? Przepis z dodatkiem kolorowych warzyw gwarantuje obłędny smak - środek będzie wilgotny i soczysty, a brzegi idealnie chrupiące. Mała zmiana pozwoli stworzyć ciekawą odsłonę klasyka i przemycić do diety...
-
Placki ziemniaczane z nietypowym dodatkiem. Ten składnik budzi kontrowersje, jednak smakuje obłędnie
Przepis na placki ziemniaczane to obiadowa klasyka. Nie wiele osób serwuje je jednak na słodko. Receptura z dodatkiem tego nabiału to totalny game changer, który wywołuje sporo kontrowersji. Warto jednak wypróbować udoskonaloną recepturę i przekon...
-
Zapomnij o tarciu i smażeniu! Te placki ziemniaczane zrobisz bez wysiłku i kropli oleju
Placki ziemniaczane to danie, które zna chyba każdy. Tarte ziemniaki, połączone z cebulką, a to wszystko wysmażone na złoto na gorącym oleju. Na samą myśl ślinka może pocieknąć. Jednak znamy sposób na to, aby były one jeszcze smaczniejsze i szybsz...
-
Przepis na placki ziemniaczane Ani Starmach. Banalny skład i żadnych zbędnych dodatków. Kilka chwil i gotowe!
Obiadową klasyką, którą przygotujemy w mgnieniu oka, są oczywiście placki ziemniaczane. Tradycyjny przysmak z przepisu Ani Starmach to przysłowiowa bułka z masłem - wystarczy zetrzeć warzywa i połączyć je z pozostałymi czterema składnikami. Należy...
-
Nie wiesz, jak wykorzystać ziemniaki z wczorajszego obiadu? Te placki to niebo w gębie i kosztują grosze
W lodówce zostały ziemniaki z wczorajszego obiadu? Nie wyrzucaj ich! To świetna okazja, by poeksperymentować w kuchni. Z gotowanych ziemniaków zrobisz smakowite placki ziemniaczane bez tarcia i smażenia w głębokim tłuszczu.
-
Placki ziemniaczane z przepisu Magdy Gessler będą lepsze niż te od babci. Kluczowy jest jeden składnik
Ziemniaki to nieodłączny element kuchni polskiej. To warzywo występuje w prawie każdym daniu i nic dziwnego, bo często swoim smakiem zespala wszystko w jedną całość. Placki ziemniaczane z przepisu Magdy Gessler to pyszny sposób na obiad....
-
Chrupiące placki ziemniaczane to nie magia. Zdradzimy ci dwa sekrety idealnych placuszków, jeden dotyczy cebuli
Umówmy się: wszyscy kochamy placki ziemniaczane i bez względu na to, czy wolimy jeść je z cukrem i śmietaną, czy może gulaszem, jedno jest pewne - muszą być delikatne i chrupiące. Jak osiągnąć plackowy sukces? Zdradzimy dwa sekrety - na pewno...
-
Placki ziemniaczane według czeskiej receptury. Wystarczy dodać do tradycyjnej masy jeden składnik
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które zna niemal doskonale każdy z nas. Jak się okazuje, przygotowane według czeskiej receptury smakują o niebo lepiej, a wszystko to przez jeden dodatek. Mięsna wkładka nada całości n maku i przyjemnej...
-
Przepis na placki ziemniaczane Karola Okrasy. Znany kucharz dodaje pewien zaskakujący składnik
Przepis na placki ziemniaczane Karola Okrasy różni się od klasycznej wersji tego dania. Słynny kucharz znany jest z tego, że lubi przełamywać powtarzane receptury dodając niestandardowych przypraw lub składników. Tym razem stworzył pyszne placki....
-
Placki ziemniaczane Magdy Gessler. Przepis na chrupiące i delikatne. Zwróć uwagę na proporcje
Placki ziemniaczane Magdy Gessler to przepis na udany obiad. Słynna restauratorka znana jest z tego, że prosi o porcję tego dania w miejscu, gdzie planuje przeprowadzić rewolucje. Zwraca uwagę nie tylko na smak, ale także na konsystencję i...
-
Placki z gotowanych ziemniaków wychodzą nijakie? Dorzuć kilka dodatków, a zamienisz je w rarytas. Przyda się m.in. ser
Placki z gotowanych ziemniaków to pomysł na obiad zero waste lub smaczną przekąskę np. do serialu. Same ugotowane, ubite i usmażone ziemniaki nie sprawią, że nasze kubki smakowe zapłoną w ekstazie. Wystarczy jednak już kilka niepozornych dodatków,...
-
Co zrobić, żeby placki ziemniaczane były delikatniejsze? Jeden dodatek i babciny trik to gwarancja sukcesu
Placki ziemniaczane to chyba jeden z najlepszych comfort foodów świata i jeśli istnieje chociaż jedna osoba, która nie lubi placków ziemniaczanych - chętnie ją poznam. Tak czy siak - idealne placki ziemniaczane są delikatne, lekko chrupiące, ale n...
-
Placki ziemniaczane. Pyszne i chrupiące. Dodaj do nich ten jeden składnik, a będą miały wspaniały smak
Istnieje wiele przepisów na placki ziemniaczane. Aby wyszły chrupiące i miały wyrazisty smak, warto do nich dodać kapustę kiszoną. Dzięki niej będą o wiele smaczniejsze. Placki będą świetnie smakowały z dodatkiem twarożku z jogurtem i pietruszką.
-
Zapomnij o ścieraniu ziemniaków na placki. Jest dużo lepsza metoda - mniej pracy, a wyjdą równie smaczne
Placki z ziemniaków to jedno z popularniejszych i lubianych dań, które często gości na stołach w porze obiadowej. Jedyną przeszkodą w przygotowaniu jest mozolne i czasochłonne ścieranie warzyw. Warto zatem zastąpić je ugotowanymi bulwami. Efekt je...