kruszonka

  • Ciasto z brzoskwiniami

    Ciasto z brzoskwiniami

    Chcielibyśmy napisać, że to ciasto z brzoskwiniami, ale w sumie to mamy tylko nadzieję, że jest to ciasto z brzoskwiniami. Chociaż jesteśmy już w stanie odróżnić pietruszkę od marchewki i cukinię od kabaczka, to rozróżnienie brzoskwini od nektaryn...

  • Rozkoszne jabłka pod kruszonką

    Rozkoszne jabłka pod kruszonką

    Lubisz wygrzewać się pod pierzynką, nawet jak nie zamierzasz kłaść się spać? Zrozum też jabłka, że lubią siedzieć sobie pod kruszonką. A wiesz jaką radość przynosi jedzenie jabłek pod kruszonką siedząc pod pierzynką? My nie wiemy, ale pewnie warto...

Więcej o:

kruszonka

  • Rozkoszne jabłka pod kruszonką

    grudki ciasta. Jabłka obierz ze skórki, przekrój na połowy, a następnie pokrój na plasterki. Przełóż jabłka do żaroodpornej formy (lub kilku mniejszych), skrop sokiem z cytryny, posyp cukrem i delikatnie oprósz cynamonem. Na jabłkach rozłóż warstwę kruszonki i posyp całość płatkami migdałów. Zapiekaj

  • Kruche ciasto z jagodami obowiązkowe latem. Koniecznie z kruszonką!

    ? Ciasto z jagodami z kruszonką. Przygotowanie: Ciasto z jagodami z kruszonką rozpoczynamy na kilka godzin przed właściwym przygotowaniem ciasta. Dlaczego? Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Gdy już będą we właściwej temperaturze, przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Do mąki

  • Dorsz pod kruszonką

    Składniki:Składniki na kruszonkę:2 filety z dorsza (po około 150 g każdy)4 łyżki roztopionego masła4 łyżki bułki tartej1 ząbek czosnku1/2 łyżeczki płatków chili2 łyżki posiekanej natki pietruszki2 łyżki posiekanego rozmarynu1/2 cytrynysólpieprz Dodatkowo:ręczniki papierowe Foxy Cartapaglia Sposób