kruszonka

Więcej o:

kruszonka

  • Kruche ciasto z jagodami obowiązkowe latem. Koniecznie z kruszonką!

    ? Ciasto z jagodami z kruszonką. Przygotowanie: Ciasto z jagodami z kruszonką rozpoczynamy na kilka godzin przed właściwym przygotowaniem ciasta. Dlaczego? Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Gdy już będą we właściwej temperaturze, przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia. Do mąki

  • Rozkoszne jabłka pod kruszonką

    grudki ciasta. Jabłka obierz ze skórki, przekrój na połowy, a następnie pokrój na plasterki. Przełóż jabłka do żaroodpornej formy (lub kilku mniejszych), skrop sokiem z cytryny, posyp cukrem i delikatnie oprósz cynamonem. Na jabłkach rozłóż warstwę kruszonki i posyp całość płatkami migdałów. Zapiekaj

  • Dorsz pod kruszonką

    Składniki:Składniki na kruszonkę:2 filety z dorsza (po około 150 g każdy)4 łyżki roztopionego masła4 łyżki bułki tartej1 ząbek czosnku1/2 łyżeczki płatków chili2 łyżki posiekanej natki pietruszki2 łyżki posiekanego rozmarynu1/2 cytrynysólpieprz Dodatkowo:ręczniki papierowe Foxy Cartapaglia Sposób

  • Tarta śliwkowa z kruszonką migdałową, czyli sposób na jesienną chandrę

    Tarta śliwkowa z kruszonką migdałową - składniki: 20 średnio twardych śliwek Na kruche: 250 g mąki pszennej typ 480 30 g cukru szczypta soli 100 g masła 80 g kwaśnej śmietany 18 proc. Na kruszonkę: 100 g mąki 60 g masła 60 g cukru 50 g płatków migdałowych Tarta śliwkowa z kruszonką migdałową

  • Jak zrobić kruszonkę? Tradycyjna słodka ozdoba dla naszych wypieków

    Domowa kruszonka może mieć kilka odsłon. Najpopularniejsza jest ta, którą widzimy na wierzchu słodkich drożdżówek lub na cieście drożdżowym. Kruszonkę możemy też dodawać do wszelkich deserów. Świetnie sprawdza się jako dodatek do słodkich owoców, zwłaszcza tych, które zawierają mnóstwo soku. Można