kruszonka
-
Ciasto drożdżowe - przepis na domowy placek z kruszonką. Z tym dodatkiem smakuje jak u babci
Ciasto drożdżowe to tradycyjny wypiek, który często pojawia się w domowym jadłospisie. Prosty, smaczny i lekki placek świetnie sprawdzi się jako poczęstunek dla gości czy słodkość do porannej kawy. Przygotowanie to przysłowiowa bułka z masłem -...
-
Przepis na szarlotkę - tradycyjna wersja na kruchym cieście. Kruszonka nada ciastu słodkiej chrupkości
Domowe ciasta to prawdziwy rarytas, jednak na piedestale króluje tylko jedna pozycja. Mowa tu o tradycyjnej szarlotce na kruchym cieście z dodatkiem chrupiącej kruszonki. Ciasto to hit każdej imprezy rodzinnej, ale i idealny poczęstunek dla gości....
-
Przepis na ciasto drożdżowe. Rarytas, który wypełni dom słodkim zapachem i przypomni czasy dzieciństwa
Wśród domowych wypieków można wymienić wiele słodkich rarytasów, które lubi niemal każdy. Obok szarlotki, kruchych tart czy baby piaskowej nie można zapomnieć o przepisie na ciasto drożdżowe. Połączone z sezonowymi owocami i chrupiąca kruszonką...
-
Co można zrobić z gruszek? Karmelowe owoce pod kruszonką to prosty deser dla koneserów
Co można zrobić z gruszek? Sezon na te soczyste owoce trwa w najlepsze, warto więc wykorzystać je w kuchni na różne sposoby. Prostym, ale jednocześnie niezwykle smacznym deserem będą owoce zapiekane pod chrupiącą kruszonką.
-
Podpowiadamy, jak zrobić kruszonkę, aby była idealna. Możesz zrobić z niej wspaniały, jesienny deser
Kruszonka to bardzo smaczna ozdoba polskich ciast. Jej przygotowanie jest dość łatwe, ale warto pamiętać o kilku istotnych kwestiach, aby wyszła idealna. Jak zrobić kruszonkę? Przedstawiamy tradycyjny przepis kuchni polskiej.
-
Jak zrobić kruszonkę, która jest idealnym uzupełnieniem ciasta? Potrzebujesz tylko trzech produktów
Jak zrobić kruszonkę idealną? To pytanie zadaje sobie wiele osób, które próbuje swoich sił w domowym pieczeniu ciast. Ten przepis jest bardzo prosty i wymaga tylko trzech składników. Taki dodatek wspaniale uzupełni każdy słodki wypiek.
-
Ciasto ze śliwkami i kruszonką. Przepis na domowy deser z sezonowych owoców
Wśród domowych wypieków, które przygotowujemy jesienią, króluje ciasto ze śliwkami i kruszonką. Sezonowe owoce tworzą zgrany duet z kruchym, słodkim ciastem. Obłędny smak sprawdzi się zarówno do porannej kawy, jak i na wyjątkowe, rodzinne okazje....
-
Śliwki pod kruszonką. Przepis na gorący i chrupiący deser z dodatkiem lodów waniliowych i bitą śmietaną
Śliwki pod kruszonką to tradycyjny gorący deser, na który czekamy z utęsknieniem cały rok. Bo choć możemy wykonać go z innych owoców, to jednak klasyczna wersja jest wyjątkowo pyszna. Jego prostota i łatwość wykonania sprawiają, że możemy go...
-
Orzechowa kruszonka Ani Starmach. Z tym owocem smakuje najlepiej
Wypieki Ani Starmach zawsze wychodzą wyśmienite, dlaczego więc nie spróbować orzechowej kruszonki, która przykrywa wypieczone i słodkie owoce? Przepis jest prosty, a smak zadowoli nie jedno podniebienie.
-
Ciasto ze śliwkami i bezą. Przepis na wypiek w iście królewskim stylu. Połączenie słodko-kwaśne
Ciasto ze śliwkami i bezą to połączenie słodyczy z lekką nutą kwaśnych owoców. Ten deser nie tylko podbija serca smakoszy, ale także wyjątkowo wciąga i wręcz nie można poprzestać na jednym kawałku. Jak go przyrządzić? Zdradzamy sprawdzony przepis.
-
Takich rogalików nie robiłeś. Robione warstwami, określane są listkowymi
-
Jeden składnik sprawi, że smażona cebula będzie miała doskonały smak
-
Poradnik świeżo upieczonego taty, czyli jak wspierać partnerkę po porodzie?MATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Zapomnij ścieraniu ziemniaków na placki. Jest dużo lepsza metoda
-
Przysmak sławny nie tylko w Hiszpanii. Na tłusty czwartek zrobisz go w 20 minut
- Pączki serowe - zrobisz je w kilka chwil. Idealne na karnawał
- Przepis na kopytka idealne. W składzie nie może zabraknąć tych produktów
- Lasagne. Sycące danie, które sprawdzi się o tej porze roku
- Pierogi leniwe, czyli smak dzieciństwa z zaledwie czterech składników
- Churros - przepis na charakterystyczną słodycz rodem ze słonecznej Hiszpanii
-
Ciasto ze śliwkami i kruszonką. Słodko-kwaśny smak dzieciństwa, który przygotujesz w kilka chwil
Ciasto ze śliwkami i kruszonką to deser, który warto przygotować szczególnie latem. Połączenie kruchego wypieku, słodkiej kruszonki i kwaśnych owoców będzie świetnie smakować w towarzystwie popołudniowej kawy.
-
Przepis na kruszonkę - idealny dodatek do deserów i wypieków, który nada im chrupkości i słodyczy
Domowe wypieki nie mają sobie równych, ale można je nieco ulepszyć, dodając słodki i chrupiący składnik. Przepis na kruszonkę sprawdzi się idealnie jako dodatek do domowych ciast czy zapiekanych owoców. Połączenie zaledwie trzech produktów sprawi,...
-
Idealny przepis na kruszonkę do ciasta. Pamiętaj o ważnej zasadzie
Szarlotka, z truskawkami czy drożdżowe - niezależnie od wypieku, dla wielu idealnym wykończeniem będzie kruszonka. Jest to niezwykle prosty, ale zmieniający smak element, którego nie może zabraknąć na szczycie niektórych deseru. Jak sprawić, żeby...
-
Kruszonka - przepis idealny do ciast i jagodzianek. Potrzebujesz jedynie trzech składników
Kruszonka to słodkie grudki na wierzchu pysznych ciast, drożdżówek i jagodzianek. Bez kruszonki bułeczki nie wyglądają apetycznie i nie są tak smaczne. Dziś mamy dla ciebie przepis na kruszonkę, który koniecznie musisz poznać, zanim zagłębisz się ...
-
Ciasto drożdżowe z rabarbarem - przepis na zgrany sezonowy duet. Kruszonka podkreśli smak wypieku
Ciasto drożdżowe z rabarbarem - przepis na letni wypiek, który wyśmienicie smakuje. Jest delikatny, puszysty i wyjątkowo smaczny. Dodatkiem, którego nie może zabraknąć, jest kruszonka - nadaje chrupkości i świetnie dopełnia całość.
-
Szybkie ciasto z rabarbarem i kruszonką. Puszysty wypiek w sam raz na popołudniowy deser
Szybkie ciasto z rabarbarem i kruszonką to znakomita propozycja na letni deser. Słodki wypiek i nieco kwaskowaty smak rośliny idealnie się sobą komponują. Przepis na ciasto jest banalnie prosty.
-
Ciasto drożdżowe z kruszonką - przepis na prosty, domowy wypiek. Dodatek kruszonki nada chrupkości
Ciasto drożdżowe z kruszonką to bez wątpienia jeden z klasycznych i pysznych domowych przepisów. Pasuje na każdą okazję, a przygotować możemy je w ekspresowym tempie. Dodatek słodkiej kruszonki sprawi, że całość będzie przyjemnie chrupiąca i...
-
Domowa kruszonka świetnie podbija smak wypieków. Użyj masła, by była jeszcze lepsza
Ciasta z kruszonką mają wielu fanów. I trudno się dziwić, bo chrupiący wierzch doskonale komponuje się z różnego rodzaju wypiekami. Kruszonka pasuje zarówno do ciast drożdżowych, jak i tart. Można także zapiekać pod nią ulubione owoce. Jak...
-
Ciasto drożdżowe z kruszonką to przepis na smak dzieciństwa. Domowa receptura jak od babci
Ciasto drożdżowe to bez wątpienia smak dzieciństwa. Z naszym przepisem przygotujesz je bardzo szybko. Dodatek kruszonki sprawi, że zakochasz się w tym smaku. To świetny przepis na każdą okazję.
-
Ania Starmach zdradza przepis na "najlepszą kruszonkę na świecie". Ważna uwaga na temat masła!
Zrobić kruszonkę to nie sztuka. Ale zrobić naprawdę DOBRĄ kruszonkę, to już coś. Co w tym takiego trudnego? W końcu potrzeba ledwo kilku składników. Jest jednak pewien trik, dzięki któremu będzie jeszcze bardziej chrupiąca, a jednocześnie aksamitna.
-
Szybkie ciasto ze śliwkami i kruszonką - najlepszy sposób na powitanie jesieni [PRZEPIS]
Szukasz przepisu na szybkie ciasto ze śliwkami na dużą blachę? Nasza receptura z pewnością przypadnie do gustu wszystkim łasuchom. Czego będziecie potrzebować do przygotowania najpyszniejszego jesiennego deseru?
-
Rabarbar od rana do wieczora - w granoli, lodach, ciastach i deserach
Kwaśny rabarbar doskonale sprawdza się nie tylko w ciastach i kompotach. Można z niego zrobić również pyszne lody czy dodać go do granoli. Przed wami sześć przepisów na dania i desery z rabarbarem.
-
Jak zrobić ciasto drożdżowe? Poradnik nie tylko dla początkujących
Ciasto drożdżowe wymaga co prawda nieco cierpliwości i nie lubi pośpiechu, ale wcale nie tak trudno je przygotować. Trzeba jednak pamiętać o jakości i świeżości składników, a także o tym, że drożdże nie lubią zbyt wysokiej temperatury i potrzebują...
-
Strucla z serem - przepis na pyszne domowe ciasto na każdą okazję
Strucla z serem to jedno z najprostszych i najpopularniejszych ciast, jakie od wielu lat przyrządza się w polskich kuchniach. Można je podać zarówno na przyjęciu, jak i zjeść na podwieczorek z dodatkiem domowych konfitur lub szklanką mleka. Strucl...
-
Sernik z malinami i kruszonką na kruchym spodzie [PRZEPIS]
Sernik z malinami to jedno z najpyszniejszych ciast, które możecie przygotować w sezonie na te pyszne owoce. Na spodzie znajduje się kruche ciasto, którego nie trzeba wcześniej podpiekać, środek stanowi pyszna masa serowa, a wierzch to aromatyczne...
-
Kokilki - małe naczynia do pieczenia, które dbają o piękną prezentację naszych dań
Kokilki to naczynia, bez których nie obędzie się większość domowych szefów kuchni - zwłaszcza tych, którzy uwielbiają przyrządzać suflety czy clafoutis. Dzięki nim dania są nie tylko smaczne, ale i pięknie prezentują się na stole. Jeśli jeszcze ic...
-
Jak zrobić kruszonkę? Tradycyjna słodka ozdoba dla naszych wypieków
Kruszonkę kojarzymy przede wszystkim z drożdżówek napotkanych w licznych cukierniach. To bardzo popularny sposób na udekorowanie wypieków i nadanie im dodatkowej słodyczy. Jak się okazuje kruszonek może być więcej, a ich zastosowań też jest kilka....
-
Kruszonka do ciasta i owoców - jak ją zrobić, by wyszły idealna? Przepis
Kruszonka to idealne wykończenie ciast i drożdżówek. Słodka, chrupka, rozpływająca się w ustach. Jak zrobić kruszonkę? Do czego ją wykorzystać? Odpowiedzi na te pytania znajdziecie u nas!