kruszonka
-
Ciasto drożdżowe z kruszonką - przepis na prosty, domowy wypiek. Dodatek kruszonki nada chrupkości
Ciasto drożdżowe z kruszonką to bez wątpienia jeden z klasycznych i pysznych domowych przepisów. Pasuje na każdą okazję, a przygotować możemy je w ekspresowym tempie. Dodatek słodkiej kruszonki sprawi, że całość będzie przyjemnie chrupiąca i...
-
Domowa kruszonka świetnie podbija smak wypieków. Użyj masła, by była jeszcze lepsza
Ciasta z kruszonką mają wielu fanów. I trudno się dziwić, bo chrupiący wierzch doskonale komponuje się z różnego rodzaju wypiekami. Kruszonka pasuje zarówno do ciast drożdżowych, jak i tart. Można także zapiekać pod nią ulubione owoce. Jak...
-
Ciasto drożdżowe z kruszonką to przepis na smak dzieciństwa. Domowa receptura jak od babci
Ciasto drożdżowe to bez wątpienia smak dzieciństwa. Z naszym przepisem przygotujesz je bardzo szybko. Dodatek kruszonki sprawi, że zakochasz się w tym smaku. To świetny przepis na każdą okazję.
-
Ania Starmach zdradza przepis na "najlepszą kruszonkę na świecie". Ważna uwaga na temat masła!
Zrobić kruszonkę to nie sztuka. Ale zrobić naprawdę DOBRĄ kruszonkę, to już coś. Co w tym takiego trudnego? W końcu potrzeba ledwo kilku składników. Jest jednak pewien trik, dzięki któremu będzie jeszcze bardziej chrupiąca, a jednocześnie aksamitna.
-
Szybkie ciasto ze śliwkami i kruszonką - najlepszy sposób na powitanie jesieni [PRZEPIS]
Szukasz przepisu na szybkie ciasto ze śliwkami na dużą blachę? Nasza receptura z pewnością przypadnie do gustu wszystkim łasuchom. Czego będziecie potrzebować do przygotowania najpyszniejszego jesiennego deseru?
-
Rabarbar od rana do wieczora - w granoli, lodach, ciastach i deserach
Kwaśny rabarbar doskonale sprawdza się nie tylko w ciastach i kompotach. Można z niego zrobić również pyszne lody czy dodać go do granoli. Przed wami sześć przepisów na dania i desery z rabarbarem.
-
Jak zrobić ciasto drożdżowe? Poradnik nie tylko dla początkujących
Ciasto drożdżowe wymaga co prawda nieco cierpliwości i nie lubi pośpiechu, ale wcale nie tak trudno je przygotować. Trzeba jednak pamiętać o jakości i świeżości składników, a także o tym, że drożdże nie lubią zbyt wysokiej temperatury i potrzebują...
-
Strucla z serem - przepis na pyszne domowe ciasto na każdą okazję
Strucla z serem to jedno z najprostszych i najpopularniejszych ciast, jakie od wielu lat przyrządza się w polskich kuchniach. Można je podać zarówno na przyjęciu, jak i zjeść na podwieczorek z dodatkiem domowych konfitur lub szklanką mleka. Strucl...
-
Sernik z malinami i kruszonką na kruchym spodzie [PRZEPIS]
Sernik z malinami to jedno z najpyszniejszych ciast, które możecie przygotować w sezonie na te pyszne owoce. Na spodzie znajduje się kruche ciasto, którego nie trzeba wcześniej podpiekać, środek stanowi pyszna masa serowa, a wierzch to aromatyczne...
-
Kokilki - małe naczynia do pieczenia, które dbają o piękną prezentację naszych dań
Kokilki to naczynia, bez których nie obędzie się większość domowych szefów kuchni - zwłaszcza tych, którzy uwielbiają przyrządzać suflety czy clafoutis. Dzięki nim dania są nie tylko smaczne, ale i pięknie prezentują się na stole. Jeśli jeszcze ic...
-
"Milionerzy". Padło pytanie o kuloodporną kawę. Było warte 75 tys. zł. Uczestnik zaryzykował
-
Najlepszy sposób na umycie truskawek. Potrzebujesz tylko dwóch składników
-
Racuchy - przepis dla zabieganych. Na pewno w kuchni masz wszystkie składniki
-
Lekki obiad z wiosennymi składnikami. Trzy łatwe przepisy dla każdego
-
Kapuśniak - przepis. Z młodą kapustą wyjdzie boski, ale nie możesz zapomnieć o nietypowym dodatku
- Wszyscy wszędzie tylko ciasto z rabarbarem. Opcji jest więcej. Co jeszcze można z niego zrobić?
- Przepis na kiszone rzodkiewki. Warzywa trzeba kisić co najmniej trzy dni
- Kotlety mielone bez jajka - czy to w ogóle możliwe? Owszem i nie wpływa na smak
- Aromatyczne boczniaki - dwa przepisy na wiosenne, grzybowe dania. Są całkowicie bezmięsne
- Proste pierogi ruskie. Przepis babci sprawi, że powróci smak dzieciństwa
-
Jak zrobić kruszonkę? Tradycyjna słodka ozdoba dla naszych wypieków
Kruszonkę kojarzymy przede wszystkim z drożdżówek napotkanych w licznych cukierniach. To bardzo popularny sposób na udekorowanie wypieków i nadanie im dodatkowej słodyczy. Jak się okazuje kruszonek może być więcej, a ich zastosowań też jest kilka....
-
Kruszonka do ciasta i owoców - jak ją zrobić, by wyszły idealna? Przepis
Kruszonka to idealne wykończenie ciast i drożdżówek. Słodka, chrupka, rozpływająca się w ustach. Jak zrobić kruszonkę? Do czego ją wykorzystać? Odpowiedzi na te pytania znajdziecie u nas!