kruszonka
-
Ania Starmach znalazła zastępstwo dla słodkiej szarlotki. Jest smaczniejsza, a do tego szybsza
Szarlotka to bardzo popularny wypiek, który jest ulubieńcem wielu z nas. Nic dziwnego, ponieważ łączy słodki smak owoców z kruchością ciasta i kruszonki. Jednak istnieje alternatywa dla tego ciasta, która jest łatwiejsza i szybsza. Przepis na nią...
-
Ciasto drożdżowe z kruszonką to specjał mojej babci. Dodaje sezonowe owoce i wychodzi niebo na talerzu
Zamiast piec biszkopty i serniki postaw na smak dzieciństwa, czyli drożdżowe ciasto z kruszonką. Najlepszy przepis na podobny specjał ma moja babcia, a wszystko przez dorodne, sezonowe owoce, które idealnie komponują się z gąbczastym i lekkim jak...
-
Wyśmienite polskie ciasto docenione na świecie. Poznaj przepis na najlepszą szarlotkę pod słońcem
Szarlotka to jedno z najsmaczniejszych ciast na świecie. Może konkurować o pierwsze miejsce jedynie z sernikiem. Nie zmienia to jednak faktu, że właśnie teraz jest najlepszy czas na zrobienie pysznego kruchego placka z jabłkami i kruszonką, w swoi...
-
Rabarbar pod kruszonką to jedna z moich majowych słabości. Deser robię w 15 min, a smakuje niebiańsko
Majowe menu oferuje wiele smakowitości, jednak prawdziwym skarbem jest słodko-kwaśne warzywo, które chętnie dodajemy do domowych wypieków, kompotu czy robimy z niego przetwory. Mowa tu o rabarbarze, który jak doskonale wiadomo, najlepiej smakuje p...
-
Mięciutkie drożdżówki z rabarbarem hitem tego sezonu. Zrób, dopóki rabarbar jest jeszcze na ryneczkach
Od połowy kwietnia na bazarkach pojawia się pierwszy rabarbar. Jego słodko-kwaśne łodygi mogą stać się ciekawym dodatkiem twoich wiosennych wypieków. Jednym z nich są wyśmienite drożdżówki z budyniem i kruszonką, które wręcz znikają z talerza. Zró...
-
Chałka z tradycyjnej receptury. Dzięki tym szczegółom będzie puszysta i miękka jak obłoczek
Tradycyjna chałka to wypiek rodem z kuchni żydowskiej, który u nas zyskał słodką nutę i dodatek kruszonki. Słodki warkocz to jednak znacznie więcej niż sama mąka, mleko i charakterystyczny kształt. Sprawdź nasz przepis, a zapomnisz o specjałach z...
-
Ania Starmach dodaje ten domowy przysmak do deserów. Poprawisz nim smak każdego ciasta
Co łączy rogaliki maślane, ciasto drożdżowe i szarlotkę? Oczywiście znajdująca się na wierzchu, przepyszna kruszonka. Dla wielu łasuchów to właśnie ona stanowi najlepszą część deseru i wynosi jego smak na wyższy poziom. Jak zrobić ją w domu? Ania...
-
Przepis na jesienne drożdżówki. Z dodatkiem owoców i kruszonki wyjdą obłędnie puszyste i delikatne
Przepis na puszyste niczym obłoczek drożdżówki umili jesienne popołudnia. Wystarczy przygotować ciasto i hojnie nadziać je sezonowymi owocami. Słodkie bułeczki zaserwowane z dodatkiem kruszonki smakują obłędnie i doskonale będą się komponować z ka...
-
Leniwe ciasto na jesienne popołudnia. Śliwki posyp tym słodkim dodatkiem, a na pewno deser zniknie w mgnieniu oka
Nie ma to jak znakomity deser, którego przygotowanie jest banalnie proste. W końcu nie każdy ma czas, by po pracy lub całym dniu na uczelni stać przy kuchennym blacie. To ciasto na całe szczęście nie wymaga zbyt wielkiego nakładu pracy, co zresztą...
-
Śliwki pod kruszonką dosłownie rozpływają się w ustach. Niebiańsko dobry przepis od Ewy Wachowicz
Śliwki pod kruszonką to bajecznie prosty, a przy tym smaczny, deser z owocami. Jako że sezon na śliwki powoli dobiega końca, warto wykorzystać ten czas na upieczenie słodkiego smakołyku, który każdemu przypadnie do gustu. Z jakiej receptury...
- To połączenie jest lepsze od jajecznicy. Od dziś to twoje śniadanie
- Maślak pstry nie cieszy się uznaniem. Jest lepszy od podgrzybków
- Pierwsze kroki w bankowości. Bezpieczny start dla Twojego dzieckaMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Bywa mylony z pysznym, jadalnym gatunkiem. Jest jednak silnie trujący
- Gdzie wyrzucić chleb? To wciąż nie jest takie oczywiste
- Dlaczego panierka odchodzi od kotleta schabowego? Oto najczęstsze powody
- Zostały ci ziemniaki z obiadu? Zrób obiad. Nikt nie uwierzy, że to z resztek
- Quiz o ciastach w PRL rozwiążą tylko smakosze. Młodzież jest bez szans
- Quiz o ciastach w PRL rozwiążą tylko smakosze. Młodzież jest bez szans
- Idealnie chrupiąca kapusta czerwona do słoików na zimę? To mój hit
-
Jak zrobić kruszonkę do ciasta? Będzie tak dobra, że będziesz jeść łyżkami
Wydaje nam się, że w tej materii wszyscy jesteśmy zgodni: ten, kto wymyślił kruszonkę, powinien dostać za to wszystkie nagrody kulinarne świata. Trudno wyobrazić sobie bez tego dodatku szarlotkę, ciasto ze śliwkami i jagodzianki. Jest idealnym...
-
Ten przepis na kruche ciasto nie ma sobie równych. Zapiecz je z owocami i ciesz się deserem pysznym jak marzenie
Jaki deser nigdy nie zawodzi? Oczywiście kruche ciasto. Ten przysmak smakuje każdemu łasuchowi i choć jego przygotowanie może niekiedy stanowić problem, szczególnie w upalne dni, to trud jest warty tego wyśmienitego smaku. Z dodatkiem pewnego,...
-
Jak zrobić idealną kruszonkę? Sprawi, że wygląd i smak ciasta wejdą na wyższy level
Idealna kruszonka jest sekretem do tego, by każdy poprosił o dokładkę ciasta. Robi się ją bardzo prosto, ale nie oszukujmy się - trzeba poznać ten jeden idealny sposób. Oto nasza propozycja, która sprawdza się za każdym razem.
-
Deser, który zrobisz w kilka chwil. Zastąpi popularne ciasto, a nawet będzie jeszcze smaczniejszy
Latem każdy pragnie zjeść coś, co można zrobić w kilka minut. Jest tak dlatego, bo jednak nikomu nie chce się stać długo przy garnkach. Aby zrobić deser, który będzie równie dobry jak z cukierni nie trzeba wiele. Wystarczą owoce i słodkie dodatki....
-
Cukiernik zdradza prosty przepis na drożdżówki z owocami i kruszonką. Idealny deser na letnie dni
Lato w pełni, a to oznacza, że przyszła pora na desery i przekąski z sezonowymi owocami. Lody, koktajle, smoothies są smakowite, ale nic nie przebije kruchych drożdżówek, które wprost rozpływają się ustach. Ich wykonanie, wbrew pozorom, wcale nie...
-
Dobrze nadziane jagodzianki? Ewa Wachowicz zdradza domową recepturę na najlepsze bułki z jagodami
Sezon na leśne jagody w pełni, dlatego nie trać czasu i już dziś przygotuj najlepsze jagodzianki z kruszonką. Choć przepisów jest niemal tyle, co gospodyń, to jednak Ewa Wachowicz dobrze wie, jak przywołać smaki z dzieciństwa. Jej domowa receptura...
-
Przepis na ciasto z truskawkami i kruszonką. Niczym smak wakacji spędzonych u babci w latach 90.
Przepis na ciasto z truskawkami nie musi zawierać wielu składników, kremów i innych dodatków. Kiedy postawisz na prostotę w kilka chwil, upieczesz pyszny deser do ulubionej kawy. Moja receptura pochodzi z lat 90., ponieważ to z czasów dzieciństwa...
-
Jak zrobić ciasto z truskawkami i rabarbarem? Kruszonka z przepisu babci to mistrzostwo świata!
Jogurtowe ciasto z rabarbarem i truskawkami to połączenie idealne. Kwaśna zielona łodyga plus słodki, czerwony owoc sprawiają, że w prosty sposób uzyskasz zbalansowany smak. Całość podkreśli chrupiąca kruszonka o maślanym aromacie. Wypróbuj prosty...
-
Jak zrobić kruszonkę do ciasta na Wielkanoc? Potrzebne będą tylko 3 składniki, które masz w kuchni
Jak zrobić kruszonkę do ciasta? Kruszonka to dla wielu jeden z ulubionych elementów ciasta. Kruchutka, pachnąca i rozpływająca się w ustach. Kruszonka pasuje do różnego rodzaju ciast i deserów.
-
Jak zrobić chałkę? Nie dodawaj tego składnika, a ciasto będzie pulchne i miękkie
Tradycyjna chałka to wypiek rodem z kuchni żydowskiej, który u nas zyskał słodką nutę i dodatek kruszonki. Charakterystyczny słodki warkocz lubuje się w prostych, swojskich składnikach - wówczas wychodzi puszysta, wyrośnięta i obłędnie smaczna....
-
Jak zrobić kruszonkę do ciasta? Cukiernicy mają sprawdzoną metodę i złote proporcje: jeden i dwa razy pół
Kruszonka to przepyszne zwieńczenie ciasta drożdżowego, szarlotki i różnych słodkich bułeczek. Przepis jest banalny i jeśli stawiasz swoje pierwsze cukiernicze kroki, warto wiedzieć, jak kruszonkę robią specjaliści od słodkości. Sposób na idealną...
-
Ciasto drożdżowe - przepis na domowy placek z kruszonką. Z tym dodatkiem smakuje jak u babci
Ciasto drożdżowe to tradycyjny wypiek, który często pojawia się w domowym jadłospisie. Prosty, smaczny i lekki placek świetnie sprawdzi się jako poczęstunek dla gości czy słodkość do porannej kawy. Przygotowanie to przysłowiowa bułka z masłem -...
-
Przepis na szarlotkę - tradycyjna wersja na kruchym cieście. Kruszonka nada ciastu słodkiej chrupkości
Domowe ciasta to prawdziwy rarytas, jednak na piedestale króluje tylko jedna pozycja. Mowa tu o tradycyjnej szarlotce na kruchym cieście z dodatkiem chrupiącej kruszonki. Ciasto to hit każdej imprezy rodzinnej, ale i idealny poczęstunek dla gości....
-
Przepis na ciasto drożdżowe. Rarytas, który wypełni dom słodkim zapachem i przypomni czasy dzieciństwa
Wśród domowych wypieków można wymienić wiele słodkich rarytasów, które lubi niemal każdy. Obok szarlotki, kruchych tart czy baby piaskowej nie można zapomnieć o przepisie na ciasto drożdżowe. Połączone z sezonowymi owocami i chrupiąca kruszonką...
-
Co można zrobić z gruszek? Karmelowe owoce pod kruszonką to prosty deser dla koneserów
Co można zrobić z gruszek? Sezon na te soczyste owoce trwa w najlepsze, warto więc wykorzystać je w kuchni na różne sposoby. Prostym, ale jednocześnie niezwykle smacznym deserem będą owoce zapiekane pod chrupiącą kruszonką.
-
Podpowiadamy, jak zrobić kruszonkę, aby była idealna. Możesz zrobić z niej wspaniały, jesienny deser
Kruszonka to bardzo smaczna ozdoba polskich ciast. Jej przygotowanie jest dość łatwe, ale warto pamiętać o kilku istotnych kwestiach, aby wyszła idealna. Jak zrobić kruszonkę? Przedstawiamy tradycyjny przepis kuchni polskiej.
-
Jak zrobić kruszonkę, która jest idealnym uzupełnieniem ciasta? Potrzebujesz tylko trzech produktów
Jak zrobić kruszonkę idealną? To pytanie zadaje sobie wiele osób, które próbuje swoich sił w domowym pieczeniu ciast. Ten przepis jest bardzo prosty i wymaga tylko trzech składników. Taki dodatek wspaniale uzupełni każdy słodki wypiek.
-
Ciasto ze śliwkami i kruszonką. Przepis na domowy deser z sezonowych owoców
Wśród domowych wypieków, które przygotowujemy jesienią, króluje ciasto ze śliwkami i kruszonką. Sezonowe owoce tworzą zgrany duet z kruchym, słodkim ciastem. Obłędny smak sprawdzi się zarówno do porannej kawy, jak i na wyjątkowe, rodzinne okazje....
-
Śliwki pod kruszonką. Przepis na gorący i chrupiący deser z dodatkiem lodów waniliowych i bitą śmietaną
Śliwki pod kruszonką to tradycyjny gorący deser, na który czekamy z utęsknieniem cały rok. Bo choć możemy wykonać go z innych owoców, to jednak klasyczna wersja jest wyjątkowo pyszna. Jego prostota i łatwość wykonania sprawiają, że możemy go...
-
Orzechowa kruszonka Ani Starmach. Z tym owocem smakuje najlepiej
Wypieki Ani Starmach zawsze wychodzą wyśmienite, dlaczego więc nie spróbować orzechowej kruszonki, która przykrywa wypieczone i słodkie owoce? Przepis jest prosty, a smak zadowoli nie jedno podniebienie.
-
Ciasto ze śliwkami i bezą. Przepis na wypiek w iście królewskim stylu. Połączenie słodko-kwaśne
Ciasto ze śliwkami i bezą to połączenie słodyczy z lekką nutą kwaśnych owoców. Ten deser nie tylko podbija serca smakoszy, ale także wyjątkowo wciąga i wręcz nie można poprzestać na jednym kawałku. Jak go przyrządzić? Zdradzamy sprawdzony przepis.
-
Ciasto ze śliwkami i kruszonką. Słodko-kwaśny smak dzieciństwa, który przygotujesz w kilka chwil
Ciasto ze śliwkami i kruszonką to deser, który warto przygotować szczególnie latem. Połączenie kruchego wypieku, słodkiej kruszonki i kwaśnych owoców będzie świetnie smakować w towarzystwie popołudniowej kawy.
-
Przepis na kruszonkę - idealny dodatek do deserów i wypieków, który nada im chrupkości i słodyczy
Domowe wypieki nie mają sobie równych, ale można je nieco ulepszyć, dodając słodki i chrupiący składnik. Przepis na kruszonkę sprawdzi się idealnie jako dodatek do domowych ciast czy zapiekanych owoców. Połączenie zaledwie trzech produktów sprawi,...
-
Idealny przepis na kruszonkę do ciasta. Pamiętaj o ważnej zasadzie
Szarlotka, z truskawkami czy drożdżowe - niezależnie od wypieku, dla wielu idealnym wykończeniem będzie kruszonka. Jest to niezwykle prosty, ale zmieniający smak element, którego nie może zabraknąć na szczycie niektórych deseru. Jak sprawić, żeby...
-
Kruszonka - przepis idealny do ciast i jagodzianek. Potrzebujesz jedynie trzech składników
Kruszonka to słodkie grudki na wierzchu pysznych ciast, drożdżówek i jagodzianek. Bez kruszonki bułeczki nie wyglądają apetycznie i nie są tak smaczne. Dziś mamy dla ciebie przepis na kruszonkę, który koniecznie musisz poznać, zanim zagłębisz się ...
-
Ciasto drożdżowe z rabarbarem - przepis na zgrany sezonowy duet. Kruszonka podkreśli smak wypieku
Ciasto drożdżowe z rabarbarem - przepis na letni wypiek, który wyśmienicie smakuje. Jest delikatny, puszysty i wyjątkowo smaczny. Dodatkiem, którego nie może zabraknąć, jest kruszonka - nadaje chrupkości i świetnie dopełnia całość.
-
Szybkie ciasto z rabarbarem i kruszonką. Puszysty wypiek w sam raz na popołudniowy deser
Szybkie ciasto z rabarbarem i kruszonką to znakomita propozycja na letni deser. Słodki wypiek i nieco kwaskowaty smak rośliny idealnie się sobą komponują. Przepis na ciasto jest banalnie prosty.
-
Ciasto drożdżowe z kruszonką - przepis na prosty, domowy wypiek. Dodatek kruszonki nada chrupkości
Ciasto drożdżowe z kruszonką to bez wątpienia jeden z klasycznych i pysznych domowych przepisów. Pasuje na każdą okazję, a przygotować możemy je w ekspresowym tempie. Dodatek słodkiej kruszonki sprawi, że całość będzie przyjemnie chrupiąca i...
-
Domowa kruszonka świetnie podbija smak wypieków. Użyj masła, by była jeszcze lepsza
Ciasta z kruszonką mają wielu fanów. I trudno się dziwić, bo chrupiący wierzch doskonale komponuje się z różnego rodzaju wypiekami. Kruszonka pasuje zarówno do ciast drożdżowych, jak i tart. Można także zapiekać pod nią ulubione owoce. Jak...
-
Ciasto drożdżowe z kruszonką to przepis na smak dzieciństwa. Domowa receptura jak od babci
Ciasto drożdżowe to bez wątpienia smak dzieciństwa. Z naszym przepisem przygotujesz je bardzo szybko. Dodatek kruszonki sprawi, że zakochasz się w tym smaku. To świetny przepis na każdą okazję.